Şimdi Ara

225 kilometrede 85 TL lpg tüketimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rallier_61

bu arabalar çok dengesiz yakış konusunda; yeri geliyor 350km yapıyorduk bir dopa lpg ile yeri geliyor 200 bir de şanzıman oranları var ki akıllara zarar; 120 yapmak için 4500devir istiyordu.. eski iş yerinde kullandım bir süre..
    yağ çubuğunu çektiğimde kuru çıktığını bilirim; çok ilginç arabadır ama konforu güzeldi; süspansiyonlar pamuk gibi virajlarda da o pamuğun size tıkanacağını hissetiriyordu

Pamuk hissini 80den sonra hep yaşıyorum zaten.

@C4_1400
    Normal diyorsunuz yani ? 225 kilometrenin 100'ünü basarak gidersek 1 depo yiyeceğiz anlaşıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ac Schnitzer. -- 30 Ekim 2013; 13:48:40 >

• Bence eski model Fiat araçlar icin normal.(diğer araçlara gore cok anormal bi durum orası ayrı)
    Neden derseniz 98 model 1.4 motor 70 sxie lpg li unom vardı 4 sene önce kmde 32 kuruş yakardi (Kayseri şehir icinde) goturmedigim tamirci kalmadı herkesten duydugum cevap aynı: yakıtı NORMAL !!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bayramda Ankara - Bucak (Burdur ilçesi) arası 460km olan yolu 130-160km/s arası bir hızla gittim. 3.5 saatte tamamladım yolu.

Yaklaşık 400. km'de 38lt. LPG'yi bitirdim. Yani 100km'de 9.5lt. civarı yaktı. Araç 2000 model Focus1 1.6.

Kıyaslama yapabilmen için yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 30 Ekim 2013; 13:53:26 >
  • Bence aracın normal takmış.

Bende Golf 4 üm ile 70 liraya 160 km yol yapmıştım. Uzun yolda. 43 kuruşa denk geliyor. Ama 180 civarı gitmiştim hep.

Dün gaz deposunu tamamen bitirdim ve 20 liralık attım. Tekrar tamamen bitmesini bekledim ve 80 km yol yaptım şehir içi. Tamamen şehir içi kullanımda aracım 25 krş yakmış oldu.

Yani uzun yol diye ille de çok az yakmayabilir. Sonuçta 1.4 motor araba 160-170 de çok zorlanıyor seninki.
  • Sonra diyorlar vay efendim, dizele gerek yokmuş, LPG şöyleymiş böyleymiş...

Mevcut benzinli araba için LPG uygulamasını anlarım gerçi...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yahu bomba atom olmuş 170 km hız siena way anasını
  • quote:

Orijinalden alıntı: cfiliz

Sonra diyorlar vay efendim, dizele gerek yokmuş, LPG şöyleymiş böyleymiş...

Mevcut benzinli araba için LPG uygulamasını anlarım gerçi...

Dizel'e baştan faiş miktarda para veriliyor problem o. Ankara gibi tüpgazın ucuz olduğu şehirlerde de tüpgaz daha avantajlı. Yani şöyleymiş böyleymiş...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ac Schnitzer.

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

Ortalama tuketim 14 Lt.

Giderken sakın kullanılmış birde. Dönüşte abanilmis ama.

Kabaca giderken 8 Lt
    Dönüşte ise 20 Lt tüketmiş sanki.

20 Litreyse arabayı satarım v8 motorlu 4500 hacimli motor gibi yakmış demektir arabadan soğutmayın beni. Gerçi satsak ne alıcaz.

1.4 motor 8v 75bg Siena bu yahu

Rakamlar o yonde.

• çok bastığın için normal diyenlere bakmayın arabanızda sorun var. hızınız ne olursa olsun o arabanın tüketimi lpg ile 10-11lt'yi kesinlikle geçmez. bu verdiğim değerler bile oldukça yüksek.
  • hocam 90 la gitseniz normal olurdu yakıtı ama böyle fazla olmus hızlı gitmişsiniz ve yakıt bende normal diyorum benim palioda aynı motor vardı ve normal o hızlara göre lakin bi daha öyle hızlı gitme o araçla pek tavsiye etmiyorum dikkatli olmak lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: jjuuddaass

hocam 90 la gitseniz normal olurdu yakıtı ama böyle fazla olmus hızlı gitmişsiniz ve yakıt bende normal diyorum benim palioda aynı motor vardı ve normal o hızlara göre lakin bi daha öyle hızlı gitme o araçla pek tavsiye etmiyorum dikkatli olmak lazım

Haklısınız aslında aracımı tanıyorum fakat Aydın otobanı neredeyse virajsız o yüzden rahat davrandım.
  • ben 85 liray 530km yol yaptım o tüketim aşırı derecede fazla. hemde mikserli sistemle. sıralı olsa dahada fazla yapabilirdim.
  • 1.4 motör ve 150 km ortalama hız. Tüketim normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Levent.

çok bastığın için normal diyenlere bakmayın arabanızda sorun var. hızınız ne olursa olsun o arabanın tüketimi lpg ile 10-11lt'yi kesinlikle geçmez. bu verdiğim değerler bile oldukça yüksek.

Yani 170 basacaksın araba 10 - 11 litre lpg yakacak (8-9 litre benzin). Bunu mu diyorsun.

Aşağıdaki hızlara karşılık tüketim ne olur bi zahmet yanlarına yazar mısın.

150 ile giderken kaç litre lpg yakar
    110 ile giderken kaç litre lpg yakar
    90 ile giderken kaç litre lpg yakar
    85 ile giderken kaç litre lpg yakar (bu hızda yazacağın tüketim çok önemli, dikkatli salla pardon dikkatli yaz)

• yakıt fazla yanmış. 170 bastığında bile 0.02 falan oynaması lazım oda en fazla 250-270 olabilir. egzoz manifoltta kaçak olabilir.
  • benim bora şehir içinde bu kadar yakmıyo arkadaş. hatta üstüne çalışırken yaktığı benzini de hesap ediyorum km.de 27 kuruş falan yakıyor (gazın litresi 2.79 tl opet)

kabahatı evvela lpg.nin beyninde aramakta fayda var
  • 75 beygiri sonuna kadar kullanmış, hakkıdır yaksın.

• Km başına 37 kuruş çok be dostum...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.