Şimdi Ara

225 kilometrede 85 TL lpg tüketimi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
2.350
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 1.4 fire sw palio km de 35 kuruşu geçmiyor 150 km sabit ile ara ara dip gaz ile bi tuhaflık var 37,7 kuruş yakacak benim arabam ? O arabayı yakarım ibret-i alem olsun diye demiyeyim arabam yok zaten olunca yakar makar sözüm geri satıp proton 416 glxi alabilirsiniz. 1.6 100 küsür beygir daha iyi aerodinamik daha iyi ivmelenme daha az tüketim uzun yolda 30 kuruş anca yakar bu şekil bassanız dahi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Levent.

çok bastığın için normal diyenlere bakmayın arabanızda sorun var. hızınız ne olursa olsun o arabanın tüketimi lpg ile 10-11lt'yi kesinlikle geçmez. bu verdiğim değerler bile oldukça yüksek.

kardeşim bu kadar nasıl emin konuşabiliyorsun hiç mi fizikten haberin yok, bak formul çok kolay

E = 1/2 mv2(kare)

E = Enerji
    m= kütle
    v = hız

Sienanın ağırığı = 1025 kg

hızımız 100 olsun ne kadar enerji harcıyacaz bu formule göre = 5125 kilojoule
    hızımız 150 olursa ne kadar enerji harcıyacaz bu formule göre = 11531 kilojoule

peki bu enerjiyi elde etmek için ne yakıyoruz LPG, şimdi hemen hemen iki katı enerji farkı varken arada böyle ahkam kesmek pek iyi değil bence. Aradaki enerji açığı senin teorine göre ruhani bir şekilde mi kapanıyor?

• arkadaşlar bende de aynı sıkıntı var :( araç focus 2003 ghia otomatik;istanbulda BRC marka sıralı sistem 87 tl(2,71den shell) ye lpg tankını doldurdum şehir içinde 220 km ancak yaptı;uzun zamandır 33-36 lt (85-90 tl )gaz ile ancak 220 km yapıyorum;hangi ustaya götürürsem kaçak yok bir program atalım düzelir diyip 20tl mi alıyorlar program yüklüyorlar ama sonuç hep aynı :(( aracın yağını hava filtresini bujilerini değiştirdim ama sonuç değişmedi:(( istanbulda bu işten anlayan bu sorunu çözebilecek birilerini bilen var mı ???
  • o arabanin kitapciginda bile 90 kmden 130 kmye cikmak yakit tuketimini 2 kat arttirir yazar
  • quote:

Orijinalden alıntı: doktor_fb34

arkadaşlar bende de aynı sıkıntı var :( araç focus 2003 ghia otomatik;istanbulda BRC marka sıralı sistem 87 tl(2,71den shell) ye lpg tankını doldurdum şehir içinde 220 km ancak yaptı;uzun zamandır 33-36 lt (85-90 tl )gaz ile ancak 220 km yapıyorum;hangi ustaya götürürsem kaçak yok bir program atalım düzelir diyip 20tl mi alıyorlar program yüklüyorlar ama sonuç hep aynı :(( aracın yağını hava filtresini bujilerini değiştirdim ama sonuç değişmedi:(( istanbulda bu işten anlayan bu sorunu çözebilecek birilerini bilen var mı ???

15 litre yakmis ortalama 20 km civarinda ortalama hiz varsa normal bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Friedrich Engels

quote:

arkadaşlar bende de aynı sıkıntı var :( araç focus 2003 ghia otomatik;istanbulda BRC marka sıralı sistem 87 tl(2,71den shell) ye lpg tankını doldurdum şehir içinde 220 km ancak yaptı;uzun zamandır 33-36 lt (85-90 tl )gaz ile ancak 220 km yapıyorum;hangi ustaya götürürsem kaçak yok bir program atalım düzelir diyip 20tl mi alıyorlar program yüklüyorlar ama sonuç hep aynı :(( aracın yağını hava filtresini bujilerini değiştirdim ama sonuç değişmedi:(( istanbulda bu işten anlayan bu sorunu çözebilecek birilerini bilen var mı ???

benim arkadaş da golf 1,6 otomatik var 33 lt gazla 340 km yapıyor,diğer bir arkadaş honda civic 1,6 otomatik ile 33 lt gaz ile 330 km yapıyor kendimi kötü hissediyorum;focus yakar diyorlar ama bu kadar yakması sizce normal mi?öyle makas atan bir tip de değilim agresif kullanmam aracı;km 39 krş yakıyor fazla gibi geliyor

• quote:

quote:

quote:

benim arkadaş da golf 1,6 otomatik var 33 lt gazla 340 km yapıyor,diğer bir arkadaş honda civic 1,6 otomatik ile 33 lt gaz ile 330 km yapıyor kendimi kötü hissediyorum;focus yakar diyorlar ama bu kadar yakması sizce normal mi?öyle makas atan bir tip de değilim agresif kullanmam aracı;km 39 krş yakıyor fazla gibi geliyor

arabayi genelde nerede kullaniyorsunuz sorun o? dur kalka en ekonomik araba girsin gene cok yakar, sorsaniz babamda cok az yakiyor ama 7/24 radyo trafik acik tum ara yollari biliyor ve 5.2 lt dizel yakiyor. sorsan o da sehir ici ama ortalama hiz 45 km

• quote:

quote:

quote:

quote:

arabayi genelde nerede kullaniyorsunuz sorun o? dur kalka en ekonomik araba girsin gene cok yakar, sorsaniz babamda cok az yakiyor ama 7/24 radyo trafik acik tum ara yollari biliyor ve 5.2 lt dizel yakiyor. sorsan o da sehir ici ama ortalama hiz 45 km

haklısın dur kalk baya oluyor;ama bu onlar içinde geçerli ;benim arabam niye bu kadar yakıyor!!!

• Merhaba

Bende 1.4 90hp yeni bravo var.

Uzun yolda 85-90 km hizla 5-5,5lt benzin

225/2 = 113 km gidiş km niz

100km hızla 6lt benzin sizinkine 7 lt diyorum x 1.3 = =9lt 100km de. 113 km de 10lt lpg (Gidiş yolunuz )

bi ara bastım 170km hızla giderken baktım 11lt benzin yakıyor

Benim araç 6 vites 90hp o yüzden senin arac 13lt benzin yaksa x 1.3 = 17lt lpg 100km de

113 km de yaklaşık 20lt lpg yakmışın (dönüş yolunuz)

20+10= 30 lt lpg izmir de 2.8 TL diyorum lpg litresi 2.8x 30 =84 TL

Sonuç; aracınızda bişey yok

Hocam şunu unutmayın teknik veri değerleri 85-90km hızda normal yol (yokuş filan değil) için verilen değerlerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GUNMETAL -- 30 Ekim 2013; 23:24:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ac Schnitzer.

quote:

Orijinalden alıntı: jjuuddaass

hocam 90 la gitseniz normal olurdu yakıtı ama böyle fazla olmus hızlı gitmişsiniz ve yakıt bende normal diyorum benim palioda aynı motor vardı ve normal o hızlara göre lakin bi daha öyle hızlı gitme o araçla pek tavsiye etmiyorum dikkatli olmak lazım

Haklısınız aslında aracımı tanıyorum fakat Aydın otobanı neredeyse virajsız o yüzden rahat davrandım.

hocam bide ben size şöyle bişey söyleyim aracın çok yaktıgını düşünüyosanız sübap ayarlarını kontrol ettirin derim benimkiler gevşekti bi zaman çok yakıyordu ayarlattırdıgımda bariz düzelme olmuştu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ac Schnitzer.

Öncelikle herkese iyi forumlar.
    Dün aracımla İzmir'den Aydın'a gidip geldim. Fakat yakıt gözüme çok geldi şartları söylüyorum.
    Aracım 1998 Model Fiat Siena 1.4 EL. Çıkmadan önce depoyu 85 liraya fulledim kilometre saatini sıfırladım. Gidiyorken 3.000 rpm 100 km sabit hızla seyrettim. Dönüşte de yol boştu ve acelem de vardı minimum 140 yer yer 160-170e de çıktığım oldu. Ortalama hızıma dönüşte 150 diyebiliriz.

Gişeleri geçtikten bir süre sonra çevre yolunda gaz bitti yani 1 depo 85 liralık lpg ile 225 km yaptım.

Tamam basınca yakarda bu kadar fazla yakması normal mi ?

Dostum o motor cok yakar zaten.1.4 tek nokta enjeksiyon 2.0 gibi yakar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam gaz gitmişsiniz normal o degerler bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: homosapieen

Hesaplamama göre aracınız km'de 38 kuruş civarı yakmış. Benim araç benzinli olmasına rağmen şehir içinde 35 kuruş yakıyor uzun yolda 30 kuruşun altına düşüyor. Bence arabanızın acil bakıma ihtiyacı var filtreleri değiştirin lpg ayarı yaptırın.

Araç ve şehir nedir hocam,35 kuruş yakan benzinli araca madalya takmak lâzım

• iniyesta kullanıcısına yanıt
    1.33 Corolla istanbul ortalama hız 26 km ortalama yakıt 7.7 suan tamamı şehir içi inanmayana resim yukleyebilirim:)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.