Şimdi Ara

226BW Divx filmler çok kötü görünüyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.283
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende 350 mb dizi izliyorum gayet güzel sorun yok 226 bw
  • Bizim komşuda var bu monitörden ve bizde genelde axxo rip divx indiriyoz çokda güzel izleniyor. Ki axxo ripler genelde tek cd lik ortalama riplerdir.
  • @becoli ve diğer arkadaşlar sorunu ne şekilde halletdiniz?
    Benim de düşük çözünürlükte divx arşivim var. Bu monitörü almayı düşünüyorum.
    Ekrandaki karelenmeler rahatsız edecek seviyede mi?
    Çözünürlüğü düşürüp ekranı mı küçülttünüz, ekrandan mı uzaklaştınız?
    Divx film izlerken yaptığınız ayarları buraya yazar mısınız?
    Olmazsa 997 MB monitör almayı düşünüyorum ama bu saatten sonra tüplü monitör alınır mı?
    Yoksa ikinci el bir 997 MB alsam divx filmleri bu monitörde izlesem? Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler...
  • Bana fikir verecek arkadaşların yorumlarını beklemeye devam ediyorum.
  • Filmlerin çözünürlüğü sorun burda.Monitörde bir sorun yok
  • Tn panel olması sebebiyle dediğin o karelenmelerin olması cok doğal dvd de bile yapar o karelenmeleri , ama bir ips tipi panelde o tür karelenme görmezsin panel tipiyle alakalıdır en cok ...
  • belki kullandığınız programla ilgilidir.başka programla izlemeyi denediniz mi?mesela ben de geçen gün power dvd(deluxe) ile dvd izlerken film resmen resim resim akıyordu.dvd çizikmi diye baktım,tertemiz.dvd writer da daha yeni...sonra nero nun programında çalıştırdım...birkere bile takılmadı.
  • kardeş kesinlikle filmlerden kaynaklanıyor. yani bu çözünürlükteki bu boyutta bir monitörde kaliteli film olmalı. bunu hd fragmanları deneyerek söylüyorum. az önce derginin verdiği hd filmlere baktım hakkaten acayip farkediyor. eveet bendeki bazı divxlerde de çöp gibi görüntü ama bazılarında idare eder. fakat hd olanlar etkili. karelenme yok. şu an yatıyorum ama yarın upload ederim bir tane.
  • Ben kalitesizleri 15''de izlemiyomFilmden kaynaklandığı çok açık hocam...Sanırsamki Lost gibi bi dizi indirmişsin..Çünkü 360mb civarında bende de var böyle dosyalar
  • divx kalitesinden ziyade filmi ne kadar yakından izlediğine bağlı
    film kalitesi kötü bile olsa 1.5 - 2 metre mesafeden o kadarda kötü değil görüntü
  • divx lerde sorun falan yok bahane uydurmayın ben az yada cok bitrate izliyorum 82lcd de fark heryer anlaşıyor ama kötü görmek yada karelenme 226BW deki gibi hiç biyerde görmedim bukadar kötü görüntü alınamaz bir pc monitöründen verilen paraya yazık bence samsung 226 da
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaan84

divx lerde sorun falan yok bahane uydurmayın ben az yada cok bitrate izliyorum 82lcd de fark heryer anlaşıyor ama kötü görmek yada karelenme 226BW deki gibi hiç biyerde görmedim bukadar kötü görüntü alınamaz bir pc monitöründen verilen paraya yazık bence samsung 226 da

226bw kullanıyorum ve yüksek kaliteli divx lerde henüz hiç bir sorun yaşamadım. Arkadaşın donanımında bir sorun olduğunu düşünüyorum.
    Sonuçta sıkıştırılmış divx video yu monitör değil, sistem açıyor. Hangi monitör olursa olsun farketmez, çözünürlüğü 1680x1050 olan herhangi bir monitörde
    750- 650 piksel çözünürlüklü bir video izlendiğinde doğal olarak yakından izlenince filmin kalitesi yüzünden bu durum belli olacaktır.
    Ayrıca lcd tv yada 42" ekranlarda karelenme olmaması normal gibi, çünkü çözünürlükleri çok düşük ve filme yakın çözünürlük veriyorlar.

• Arkadaşa amma karşı atağa geçmişssiniz 226 bw kullananların hepsi yok saçmalama yok öyle olmaz güzel gösteriyor demiş.Arkadaş size neden böle olduğunu nasıl düzeltileceğini sormuş siz nasıl cevaplar veriyorsunuz.Bence daha objektif davranıp bilenler konuşursa konuda soruya yanıt çıkacaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarikanarya567

Arkadaşa amma karşı atağa geçmişssiniz 226 bw kullananların hepsi yok saçmalama yok öyle olmaz güzel gösteriyor demiş.Arkadaş size neden böle olduğunu nasıl düzeltileceğini sormuş siz nasıl cevaplar veriyorsunuz.Bence daha objektif davranıp bilenler konuşursa konuda soruya yanıt çıkacaktır.

arkadaşa cevap veriliyor zaten divx kalitesinden diye. ayrıca saçmalama falan demiş kullanıcılar kim demiş ben göremedim mesajlarda kim demiş söylermisin. biz arkadaşa yardımcı olmaya çalışıyoruz ama istersen kaan84 ün yazdığı mesajı bir oku bakalım. birde ona cevap veren umutcan15 mesajını oku aradaki tavır farkını anla. kusura bakma ama bence biz değil de biraz sen saçmalamışsın. birazdan video upload edicem bide onu izlesin kaan84 sonra burada millete UYDURMAYIN filan desin. laf söylersen bilip konuşucaksın. buraya mesajı yazarken kafadan değil de önce hd video izleyip yazdım. boşa sallamadık yani !!!!

LİNK:HD VIDEO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avor -- 23 Haziran 2007; 11:59:18 >

• Arkadaşlar strese gerek yok ben 220BW kullanıyorum abimede 226BW aldık monitörün çözünürlüğü o kadar yüksek olunca önceden kaliteli olarak izlediğiniz filmler şimdi kötü geliyor çözünürlükten dolayı.Bende 300 ün bi fragmanı vardı 1650x1050 çözünürlükte tam oturuyordu ekrana ve görüntüyü size anlatamam cam gibiydi.Abim uydu kartından uydu knaallarını izliyor ondada aynı sorun çoğu kanalda çıkıyor.Çünkü o kadar yüksek çözünürlükte yayın yapan kanal yok gibi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Merzah

Arkadaşlar strese gerek yok ben 220BW kullanıyorum abimede 226BW aldık monitörün çözünürlüğü o kadar yüksek olunca önceden kaliteli olarak izlediğiniz filmler şimdi kötü geliyor çözünürlükten dolayı.Bende 300 ün bi fragmanı vardı 1650x1050 çözünürlükte tam oturuyordu ekrana ve görüntüyü size anlatamam cam gibiydi.Abim uydu kartından uydu knaallarını izliyor ondada aynı sorun çoğu kanalda çıkıyor.Çünkü o kadar yüksek çözünürlükte yayın yapan kanal yok gibi.

O halde Full HD LCD televizyon alanların hiç TV yayını seyredemiyor olmaları lazım. 1980x1020 çözünürlüklü Full HD LCD ile. Doğru mu? (Monitörden bahsetmiyorum)

• Arkadaşlar olumlu yada olumsuz tüm cevaplarınız için teşekkür ederim, 226BW ile yaşadığım görüntü kalitesi sorununu mecburen de olsa yüksek bitrate değerine sahip videolar indirerek çözmek zorunda kaldım, yani normalde 1100-1200 Video Bitrate oranına sahip videolarda bile karelenmeler olmakta bu nedenle 1400 kBit/s ve üzerindeki video dosyalarını indirmeye özen gösteriyorum, haliyle filmleri en az 2 CD olarak ve film süresi ile orantılı olarak 3 - 4 CD ye varan sürümler indirmek zorunda kalıyorum. Ancak birşey dikkatimi çekti .mkv uzantılı video dosyalarında monitörü çok daha başarılı buldum .avi'ye nazaran, elimden geldiğince .mkv indirmeye çalışıyrum sizede öneririm. bu durumda bile karelenmeler nispeten yine olmakta yani hiçbir zaman cam gibi görüntü alamayacağımı anladım, bunun sebebide tabiiki full HD video indiremeyeceğim için kaynaklanmakta BRrip veya HDDVDrip indrmek işkence bu ülkede çünkü.

Çözünürlük olayında da şunu söyleyebilirim tabiikide 704*400 800*352 920*562 gibi çözünürlüklerde film izlemek tabiikide önemli ama bu durumda da dikkat etmeniz gereken çözünürlük yükseldikçe video bitrate oranında paralel olarak yükselmesi gerektiğini unutmayın yani 800*352 olup 1400 kBit/s video bitrate oranına sahip video ile 624*352 1400 kBit/s bitrate oranına sahip filmlerden hangisini seçersin derseniz ben 624*352 1400 kBit/s olanını seçerim en azından ben öyle düşünüyorum çünkü daha az karelenme ve daha temiz bir görüntü alıyorum.

İlk mesajımda bahsettiğim düşük çözünürlüklü ve bitrate oranına sahip divx'lerdeki problemimi ne yazıkki çözemedim, her türlü video oynatıcı programı denedim diyebilirim, powerdvd, gomplayer, kmplayer, vlcplayer, bsplyer, vlcplyer ama tüm oynatıcılarda da aynı problemi yaşadım. karelenme çok oluyor yanii 800-1100/1200 bitrate arası videolarda rezil bir görüntü var bunu söyleyeyim.

• ben 3 metreden izliyorum .,,uzaktan sorun olmuyo ..karelenme olduğu doğru ama izlenmicek kadar değil tabi.. abartmayalım.. 17 veya 19" crt den izlemekten iyidir.. evet daha fazla karelenme oluyo ama zevki kesinlikle daha fazla..
  • quote:

Orjinalden alıntı: becoli

Arkadaşlar olumlu yada olumsuz tüm cevaplarınız için teşekkür ederim, 226BW ile yaşadığım görüntü kalitesi sorununu mecburen de olsa yüksek bitrate değerine sahip videolar indirerek çözmek zorunda kaldım, yani normalde 1100-1200 Video Bitrate oranına sahip videolarda bile karelenmeler olmakta bu nedenle 1400 kBit/s ve üzerindeki video dosyalarını indirmeye özen gösteriyorum, haliyle filmleri en az 2 CD olarak ve film süresi ile orantılı olarak 3 - 4 CD ye varan sürümler indirmek zorunda kalıyorum. Ancak birşey dikkatimi çekti .mkv uzantılı video dosyalarında monitörü çok daha başarılı buldum .avi'ye nazaran, elimden geldiğince .mkv indirmeye çalışıyrum sizede öneririm. bu durumda bile karelenmeler nispeten yine olmakta yani hiçbir zaman cam gibi görüntü alamayacağımı anladım, bunun sebebide tabiiki full HD video indiremeyeceğim için kaynaklanmakta BRrip veya HDDVDrip indrmek işkence bu ülkede çünkü.

Çözünürlük olayında da şunu söyleyebilirim tabiikide 704*400 800*352 920*562 gibi çözünürlüklerde film izlemek tabiikide önemli ama bu durumda da dikkat etmeniz gereken çözünürlük yükseldikçe video bitrate oranında paralel olarak yükselmesi gerektiğini unutmayın yani 800*352 olup 1400 kBit/s video bitrate oranına sahip video ile 624*352 1400 kBit/s bitrate oranına sahip filmlerden hangisini seçersin derseniz ben 624*352 1400 kBit/s olanını seçerim en azından ben öyle düşünüyorum çünkü daha az karelenme ve daha temiz bir görüntü alıyorum.

İlk mesajımda bahsettiğim düşük çözünürlüklü ve bitrate oranına sahip divx'lerdeki problemimi ne yazıkki çözemedim, her türlü video oynatıcı programı denedim diyebilirim, powerdvd, gomplayer, kmplayer, vlcplayer, bsplyer, vlcplyer ama tüm oynatıcılarda da aynı problemi yaşadım. karelenme çok oluyor yanii 800-1100/1200 bitrate arası videolarda rezil bir görüntü var bunu söyleyeyim.

ekran kartın nedir
    avivo destekli ati kartları video konusunda oldukça başarılılar demek ki bende düşük çözünürlükteki videolar bile bir nebzede olsa kaliteye sahip görünüyor

• Ati rodeon 9550 256mb/128bit ekran kartım var.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.