ben 3 metreden izliyorum .,,uzaktan sorun olmuyo ..karelenme olduğu doğru ama izlenmicek kadar değil tabi.. abartmayalım.. 17 veya 19" crt den izlemekten iyidir.. evet daha fazla karelenme oluyo ama zevki kesinlikle daha fazla..
Tabiikide doğru söylüyorsun 17'' ten sonra, 22'' çok çok büyük bir keyif farkı doğuruyor.
quote:
Orjinalden alıntı: becoli
karelenme çok oluyor yanii 800-1100/1200 bitrate arası videolarda rezil bir görüntü var bunu söyleyeyim.
iyice sogudum bu 22" lik lcd lerden.. 250 ye yakın divx arşivim var cogu 1000 bitrate nin altında 700 ytl verip pikselli izleyecegime 800 ytl verip projektör almaya karar vermiş bulunmaktayım. ne de olsa ikisinide agırlıklı olarak film için kullanacaktım.
bu arada becoli objektif yorumların için teşekkürler
valla arkadaşlar bu tartışmalara hiç gerek yok memnun olmayan satsın. o kadar para verdim niye satayım diyorsanız araştırmadan almasaydınız ben burdaki yorumlara güvenerek aldım ne test ettirdim nede monitör eve gelinceye kadar gördüm ve memnunum monitörden sorun ortada zaten düşük çözünürlüklü filmler. 50cm mesafeden kaç kişi film seyrediyor onuda merak ediyorum .ben kendim için dvd ripliyorum 19 " crt den 22" lcd ye geçtim.22" lcd de riplerdeki kaliteyi yakalamak daha zor olucak ama sorun değil,vaktim var .belli mesafeden seyredince karelenme filan belli olmuyor bile takmayın kafanıza
uzaktan seyredin arkadaşlar.. karelenme ye bu kadar takmayın obsesif olmayın ...
böle sorunlar buldukça mutlu olamıyosunuz çünkü
1. 350 MB OLARAK BQAHSEDİYOSUN Kİ BUNUN GÖRÜNTÜ KALİTESİ BAHA VASAT VE DÜŞÜK TAVSİYEM YENİ PİYASAYA DÜŞMEYE BAŞLAYAN HD DİVX FİLM LERDEN EDİNMEN
Kİ BU FİLMLERİN HER BİRİ 4.3 GB KADAR BOYUTA SAHİPTİRLER 2. MUHTEMEL DİĞER SORUN KULLANDIĞIN DX DLL LERİNİN ESKLİ VE GÜNCEL OLMAYIŞIDIR BUNUN İÇİNDE WİNDVD 8 POROGARMINI KURMANDIR PROGRAMN İLK KURULUMUNDA DX SLK PAKETLERİMNİ YÜKLER KISA VE ÖZ VARMI DİYECEĞİ OLAN 3. BUNLARDA ÇÖZÜM OLMASSA MONÜTÖRÜN ÇÖZÜNÜRLÜĞÜNÜ 800X600 GETİR
quote:
Orjinalden alıntı: munans
quote:
Orjinalden alıntı: Merzah
Arkadaşlar strese gerek yok ben 220BW kullanıyorum abimede 226BW aldık monitörün çözünürlüğü o kadar yüksek olunca önceden kaliteli olarak izlediğiniz filmler şimdi kötü geliyor çözünürlükten dolayı.Bende 300 ün bi fragmanı vardı 1650x1050 çözünürlükte tam oturuyordu ekrana ve görüntüyü size anlatamam cam gibiydi.Abim uydu kartından uydu knaallarını izliyor ondada aynı sorun çoğu kanalda çıkıyor.Çünkü o kadar yüksek çözünürlükte yayın yapan kanal yok gibi.
O halde Full HD LCD televizyon alanların hiç TV yayını seyredemiyor olmaları lazım. 1980x1020 çözünürlüklü Full HD LCD ile. Doğru mu? (Monitörden bahsetmiyorum)
Burda konu ve sorun monitör ama farkındamısın ?
yazılmıştır daha önce kesin ama sorun monitörde değil, divx'lerde. ben normalde 350 mb'lık diziler çekiyordum artık 700 mb'lıkları çekmeye özen gösteriyorum mesela... 350 mb'lık izlediğimde de sorun olmuyor ama mesela bir ayrıntıya dikkat etmek için yakınlaşırsam monitöre, kalitesizlik belli oluyor. bunun nedeni de açık, ufak birşeyi ne kadar büyütürseniz o kadar bozulur... eskiden 19" monitörünüzde daha az bozulan videolar da doğal olarak 22" monitörünüzde daha çok bozuluyor. daha kaliteli versiyonları çekmeye bakın...
Ben de aynı sorunu PHILIPS 190C7FS 19" monitörle ve 350 mblik divx değil orginal dvd filmlerde yaşıyorum. Nedir bu LCD lerden çektiğimiz. Değiştirdiğime pişman oldum valla. 15" vestel crt monitörümü arar oldum.
demek 997MB yi satıp, 226BW almaya gerek yok
quote:
Orjinalden alıntı: Jedi_Knight
demek 997MB yi satıp, 226BW almaya gerek yok
22" lcd görsen kanına girer bu aletler sölşiyim almak için sabısızlanabilirsin... uzaktan izliyoruz 226 bw de dixleri... valla hiç sorun olmuyo... ekran büyüdükçe kalitesizleşi,r her monitörde
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme