Şimdi Ara

22D5003 samsung servis menüsü 'info-menü-mute-power' problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • televizyon kapalıyken yapınca televizyonla birlikte bir menüde açılıyor.Rica etsem 22D5003 sahibi biri bu menünün ilk halini gösteren resimlerini bu forumda paylaşırsa çok sevinirim.

ben sırasıyla ( ADC/WB -----> ADC ------> AV Calibration / ) kısmına girdim,

son durumda ( ADC/WB -----> ADC ------> AV Calibration Failure ) oldu yani sılaç olması gereken yerde şu an "Failure" yazıyor.

Bunu ilk haline nasıl çevirebilirim ????????

Televizyonun görüntü kalitesi bozuldu, bu gerçekten çok can sıkıcı.Çözüm yolu önerenlere şimdiden çok teşekkürler.

• bu konuda bilgisi olan varmı?
  • ender123 verdiğin adresteki dama resmini bilgisayarıma kopyaladım ve bir hdmı kablosu ile televizyona bağladım ekrana resmi verdim ve televizyonu kapatıp tekrar açarak menüye girdim.Ama menüde "av calibrasyon" kısmı aktif değildi "hdmı calibrasyon" kısmı aktifti, bende heralde bundan yapılacak diye calibrasyon işlemini başlattım, artık hdmı calibrasyonum da fealire yazıyor!!!!!
    neden olmadı ?????????????????

22D5003 samsung servis menüsü 'info-menü-mute-power'  problemi
  • işte tvde damalı resim

• ve sonuç artık "gül gibi" iki tane "başarısız" ibarem oldu saol:PP

1-damalı resmi başka bir yerdenmi almalıyım senin copy yaptığınmı yetersiz oldu foruma ufak resim yükleniyor malum ????
    2-ekrana dama tahtası resmini verince çevresindeki o windows resim görüntüleyicisine ait mavi renkli çerçeve kısımlarından dolayımı başarısız oluyor ????
    3-av calibrasyon kısmı bozukken sadece hdmı yı düzeltince yeterli olurmu ??????

• hdmı dan calibre etmek için başlatıyorum.wait yazısı çıkıyor.

• ekranda pembe bir kutucuk beliriyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ayar yapmaya çalışırken siyah ve beyaz kutucuklar gayet netler, siyah beyaz renkler doğru şu anda.

• ve işlem başarısızlıkla sonuçlandı.Beyaz kutular beyaz renk değil artık Failure yazısı çıktı :((

• nedir bu işlemin doğru yolu ????????
  • evet dört damalı olanı kullanınca başarılı yazdı hdmı için, neydi succes yazdı ama av kalibration değişmedi,

benim kullandığım uydu alıcı ise cvs , ben tvye scartla bağlanıyorum bu yüzden hdmı ın succes olmasının bana bir faydası varmı ?

görüntüde ilk haline dönmedi sanki.Hala gece çekilen sahnelerde yada gölge yerlerde çekilen görüntülerde ekranda pek bir şey seçilemiyor.
    bu 4 damalı samsung a ait bir şeymi? samygo samsung aynı şirketmi ?

• yani arkadaşım işmi bu yaptığın şimdi :(, benim tvmin sorununun av calibration olduğunu söylediğim halde beni verdiğin adrese yönlendirerek hdmı calibrasyon yaptırdın.benim hdmı calibrasyonumda bir sorun yoktu oysa.Lütfen biraz özen gösterelim yardım etmeye çalışıyorsun saol ama sayende bozuk olmayan hdmı ayarımıda bu işe karıştırmışım.
    ayrıca gece çekilen sahneler çok karanlık oluyor resmen zifiri karanlıkta seyrediyoruz gece çekilen sahneleri bu av calibrasyonu bozduktan sonra böyle oldu.dinamik kontranstla alakası olduğunu sanmıyorum.tşk.ler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isntname -- 16 Haziran 2012; 19:50:42 >
  • ender123 bana verdiğihttp://resim.donanimhaber.com/m_55055898/mpage_1/f_/key_av+calibration//tm.htm#62118640
    adresinde demiş ki :

Sayın fatihist_sf ,

Aşağıdaki resmi tvye pc veya medya oynatıcı ile hdmi bağlantıda açın ve servis menüsünden kalibre ettirin. 10-15 saniyelik test sonrasında görüntü düzelecektir. Test esnasında renk tonunun beyaz dama tahtası zemininde kırmızı ve mavinin tonlarında çok hafif değiştiğini ve sonrasında doğru beyazda kaldığınız göreceksiniz.

Calibration Failure yazmasında bir sorun yok ama renkler kaymış olacaktır. Renk tonları tutarsız olacaktır. Fabrika ayarlarına dön ile sıfırlayamazsınız (genelde bu gibi sıfırlama işlemi işe yaramaz). Yukarda tarif ettiğim testi yaparsanız Hdmi Calibration : Success yazacaktır.

buna karşılık fatihist_sf ne demiş, aynı benim dediklerimi demiş...
    fatihist_sf :
    Cevabınız için çok teşekkür ederim fakat servis menüsünden tam olarak nasıl bi işlem yapmam gerekiyor? Ayrıca hdmi kablom yok medya oynatıcı veya pc'ye bağlamak için bu kabloyu almam şart mı?

Mesajınızın sonunda ''Hdmi Calibration : Success yazacaktır'' demişsiniz fakat benim sorunum av calibration ile ilgiliydi bu işlemi gerçekleştirmem av calibration'u düzeltecektir öyle değil mi?

Bu konular hakkında çok bilgim yok kusura bakmayın.
    __________________________________________________________________________________

seninse ona cevabın çok açık seçik bir şekilde yanıltıcı ve hdmı kablosuna yöneltmekten ibaret,

ben okuduğumu çok iyi anlıyorum sen ne yazdığından bi habersin haberin yok,
    klavyemin piline yazık demişsin, klavyeni de al git!!!! , uğurlar ola :))

• yazdıklarını silip klavye zırvalığını yazman yani aslında yazdıklarının arkasında duramaman zaten benim haklılığımı açıkça ortaya çıkarıyor :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi isntname -- 17 Haziran 2012; 11:21:37 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.