< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
yanlış hatırlamıyosam roach'ı kızılgöz diye çevirmişlerdi
![]() |
The Witcher 3 resmi çeviri hatalarını buraya görsel olarak sunmak ile uğraşamam zaten gönüllü konusunda bu konu çok konuşuldu; ha Roach olayının Kızılgöz olarak çevrilmesi tamamen grubun kendi kararı yanlış sayılmaz, farklı ülkelerde kendine hangisini uygun görmüşse o adı vermiş ben yine Roach tercih ederdim. Witcher olayının efsunger olması da benim açımdan kişisel zevkime uygun değil yoksa yanlış bir tercih diyemem ama beni rahatsız ettiği bir gerçek. Bu iki detayı geçip çeviri kalitesi ve doğallığına gelindiği an resmi çeviri ruhsuz, düz ve ciddi hatalar ile dolu bir çeviri olmuş. Tabi bunun nedeni aşırı çeviri yükü ve belkide çeviren sayısının yetersizliği, oyunu ciddi anlamda derinlemesine oynayıp bitirmemeleri ile de alakalı olabilir. Diğer oyunlarda da konu bazlı (The Witcher 3 büyüklüğüne kıyasla) çokta gerekli olmayan daha kolay çeviriler ile karşımıza çıktılar ve ne yazık ki onlarda da anlam bazlı kopukluklar ve kalitesiz çeviriler mevcuttu. Bunları söylememin nedeni bu işi pro yapıp bu işten para kazanıyor iseler keşke daha üstüne gidilmiş, özen gösterilmiş çeviriler sunsalardı. Bu **** yama olayının kaynağı haline geldi ve içinden çıkan gruplar resmi çevirilerden çok daha kaliteli oluyor ise; firma bazlı içe dönüp bir kendilerine öz eleştiri yapmalarında fayda var.
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iron Man - SuraSide -- 19 Aralık 2018; 2:55:48 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 19 Aralık 2018; 11:0:7 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deepthroattoyouall -- 23 Aralık 2018; 2:40:40 > |
|
|
|