kendimi avrupa vs. değil de kendi akranlarım ile kıyaslıyorum hocam çok zor durum. sosyalleşerek çalışmam imkansız,köyde yaşıyorum,kütüphane yok,arkadaş ortamı deseniz dandik zaten anlatmaya bile luzum yok onları, efektif ders çalışma konusunda haklısınız evet. ailemiz bize bu fırsatı tanımak zorunda bence,şahsen kan dökerim ben biraz büyük konuşuyor gibi oldu ama olayın ciddiyeti bu şekilde bilirsiniz. terk edilmiş bir 3 4 yılım oldu yanlış yaptıklarımdan dolayı, bunu sürekli tekrar ediyorum hakkınızı helal edin fakat ''insanlar 18inde mezun oluyor ve 22sinde hayatını yaşıyor bir yerlere geliyor, ben ise onların her şeyin tadını aldıktan sonra iş hayatına atıldıkları yaşta daha yeni okuyor olacağım ''ABİ'' olacağım aşırı zoruna gidiyor insanın'' zaten ailemin de bana pek güveni yok kazanabileceğime dair kırık obp ile derece yapmak belki de imkansıza yakındır o yüzden onu pek mantıklı bulmuyorum açıkcası, yani askerliği aradan çıkarırsam 6 ayın maliyeti 2 sene olacak bana o yüzden 23 yaşında oluyorum. aklıma şuan takıldı bu konularda pek bilgim yok ondan soruyorum hocam, ben şuan bozdursam mesela tecili ne zaman askere gidiyor olurum? |
23 yaşında üniversiteye başlamak geç midir? (6. sayfa)
-
-
26 yaşını aşmış tecrübesiz birini özel sektör kolay kolay almaz.
-
evet hocam mantıklı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben de benzer bir durumdayım, kendi fikirlerimi söylemek istiyorum. Eşit Ağırlıkta iyi sayılabilecek bir sıralama yapmıştım(2020). Aslında tek isteğim Kara Harp Okuluna girmek yönündeydi, olmayınca sivile kaldık mecbur. Sıralamamla iyi-kötü bir hukuk fakültesine gidebiliyordum ama gitmedim. Oturup düşündüm, ben bu işi istiyor muyum, ülkenin durumu nedir, gelecekte neler olabilir, hiç değmez dedim. İki yıllık açıktan bölüm yazdım ve bu sene o bitiyor ve DGS'ye gireceğim, ilgimi çeken, gelecekte severek yapabileceğim bir mesleği yapmak uğruna bunu yaptım. Şu an 21 yaşındayım, okula başladığımda 22 yaşıma yeni girmiş oluyorum. Yabancı ülkelerin çoğunda zaten bu yaş civarında üniversiteye başlıyorlar ve bence çok daha mantıklı çünkü 17-18 yaşındaki birinin gelecekte yapacağı mesleği seçmesi çok da sağlıklı bir durum değil diye düşünüyorum, insanın fikirleri 20-21 gibi iyice oturmaya başlıyor.
-
Geç ama hazırlıgi atlarsa 3 senede bitirebilir 26 da mezun olur İngiltere'de 1 yıllık yüksek lisans yapsa.27 yaşında yüksek lisans mezunu olmuş olur.normal biri 5+2 den 7 sene okusa 25 yaşında mezun olur.2 yaş bence çok fark etmez.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
askerlik dışında bir sıkıntı göremiyorum. bir de kız arkadaş konusunda sıkıntılarınız olabilir yaş farkından dolayı. yökatlas'a girip kim kaç yaşında yerleşmiş bakabilirsiniz. 35 yaşında yerleşenler bile oluyor genelde.
muhtemelen öyle bir süreç olmaz benim için hocam, 27 yaşımda mezun olursam 1 yıl da yüksek lisans 2 yıl da sektöre gir vs., yaş 30 oldu..
kız arkadaş ve askerlik başlı başına yeterli diye düşünüyorum hocam
Eğitimde yaş olmaz ;)
-
egitimde olmaz ama sosyal hayatta ve gerçek yaşamda oluyor hocam
43 yaşında bi abin olarak elbette okumanın yaşı olmaz dediğin yaşlar çok genç yaşlar fakat burda asıl önemli olan hangi ortamda olduğun ve mevcut yaşadığın hayat , eğer maddi durumu iyi bir ailede isen git istediğin gibi oku yaşı başı hiç dert etme kimsenin ne dediğinide umursama ama maddi olarak diken üstündeysen ilerki yaşlarda okuman hem sana hem ailene külfet olur okurkende iş bulmak zorunda kalırsın ,mezuna kadar beklersen mezunken işsiz kalırsın , önemli olan paradır para kazanmiyorsan istersen yörüngeye uydu yerleştir kimse ilgilenmez ..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
okumakla alakalı ekonomik sorunum yok çok şükür hocam fakat bir gec kalmışlık hissi mevcut insanlar mezun olurken ben daha yeni başlıyor olacağım belki de.. sosyal hayatta da kariyer hayatinda da peşimi bırakmayacak belki de bu durum
elon musk benden daha erken girmiş sanırım üniversiteye hocam
hocam bence fazla sosyal açıdan düşünmeyin. önemli olan belli yaştan sonra derslerde zorlanırmıyım kaygısı olsun. onun dışında rahat olun
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAYAT BİTTİİ -- 15 Nisan 2022; 21:14:21 > -
teşekkürler tavsiye için hocam sagolun,denemeye değer
38 Yaşında evli ve 2 çocuklu olarak yüksek lisans yaptım tez yazdım dediğiniz gibi yaşın önemi yok önemli olan istemek. Aynı anda benden daha yaşlılar bile vardı
-
epey zorlanmaya başladım, YouTube üzerinden psikolojik yardımla alakalı kanal öneriniz varsa lütfen benimle paylaşın
Yaşın önemi,sosyallik ve is bulma konusunda belli ediyor kendisini hocam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X