Şimdi Ara

230 TL bir yatırım için intel E7500 core 2 duo önerir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.132
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar, yeni bir işlemci almayı planlıyordum. Amd 7850 düşünüyordum ancak elime biraz daha para geçince kararsız kaldım. Sizce İntel Core2Duo E7500 2.93GHz için 230 tl civarı vermeye değer mi? Görüşlerinizi bekliyorum. Çok teşekkür ederim.

• Anakart desteği var ise; P.II X3 710 ya da X3 720 daha verimli olur
  • phenom 2 x3 ler çok daha mantıklı
  • Hız aşırtma düşünüyorsan E5300 sana fazlasıyla yeterli gelir. Rahatlıkla 3.5-3.6 yaparsın. Kalan 110TL'yi de başka bileşenlere yatır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soğutucu -- 29 Temmuz 2009; 15:28:15 >
  • başka bileşene de ihtiyacın yoksa kesinlikle x3 720.mantılklı olmak gerek testler ortada...fazlada düşünmemek gerek o fiyat aralığında tek f/p o.tabii ki anakartınızın desteği varsa
  • aslında bilgisayarı yeni topluyorum daha anakart da almadım. işlemcime karar verdikten sonra düşünüyorum. ama intel alırım sanırım. siz ne dersiniz?
  • için hangisine siniyorsa onu almalısın.
    ama test sonuçlarıda ortada.
    bana kalırsa amd almak daha mantıklı olacaktır.
    intel 7500 de iyi bir işlemci.
    (amdnin uygun fiyatlara kaliteli anakartını almanız mümkün)

quote:

Orijinalden alıntı: js30kv

aslında bilgisayarı yeni topluyorum daha anakart da almadım. işlemcime karar verdikten sonra düşünüyorum. ama intel alırım sanırım. siz ne dersiniz?
  • henüz almadı iseniz ve zamanla birer ikişer almayı düşünüyorsanız ; paranızı biriktirip sistemi sonra almanızı öneririm .
  • peki şunu merak ettim cache çok önemli midir? daha doğrusu nedir cache?
  • yardımcı olabilecek kimse yokmu acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: js30kv

peki şunu merak ettim cache çok önemli midir? daha doğrusu nedir cache?

Bilgisayarlardan ram haricinde işlemcininde içinde küçük bir bellek vardır.3 seviyelidir.L1-L2-L2.Bunlardın arasındaki fark hızları ve kapasiteleridir.
    L1 en hızlısıdır,ancak en küçüğüdür.L2 daha yavaştır,daha büyüktür.L3 ise en yavaşıdır,ancak en büyüğüdür.Bunların kapasitesi ve hızı performası bir yere kadar etkiler.
    Şöyle düşün,bir araba kullanıyorsun.Bagaj=harddisk,torpido gözü=ram,gönlek cebin=L1 cache,yan pantolon cebi=L2 cache ve arka pantolon cebi=L3 cache.
    Eğer sen bu cepleri yani bellekleri sonuna kadar kullanmıyorsan bunların gereğinden büyük olması sadece israftır.
    Duruma göre AMD phenom2 x3 serisinden birini alabilirsin.

• teşekkürler
  • 230liraya X3 720 tavsiye ederim (2.8ghz 7.5mb) yada 15-20lira daha koyup X4 810 al.
  • kesinlikle e7500 2.93 ghz ben kullanıyorum 4 gb kingston hyperx 1066 ramlerle ekran kartıda hd 4850 ıceq turbo okadar iyiki gercekten manyak oldu cok arastırdım amd phenom flan yalan kardeşim. İnTELLLL..(Y)
  • quote:

Phenom II X4 810 AM3 2.6 GHz - 245TL.
    BIOSTAR TA790GX - 195TL.

İkilisini tavisye ederim.
    İşlemciyi 3.0Ghz de günlük kullanabilirisin.( Biraz oc bilgin var ise.)
    Oc yapmasanda sorun olmaz.
  • Fiyatlar böyleyken AMDye yönelmen daha mantıklı olacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.