Şimdi Ara

2300tl sistem tavsiyesi...(kasa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • DEĞERLİ DH EKİBİ VE ÜYELERİ SİTEYE YENİ ÜYE OLDUM YAZILARINIZI ÖNERİLERİNİZİ TAKİP EDİYORUM ALLAK KOLAYLIK VERSİN BEN BELİRTTİĞİM BÜTÇEYE BİR SİSTEM TOPLAMAK İSTİYORUM İLK KEZ TOPLUYORUM AYRICA ÖYLE O.C CROSSFİRE V.S BİLMEM BİLMEDİĞİM KONULAR OLDUĞU İÇİN HADDİMİ BİLİRİM ARKADAŞLAR BANA ŞÖYLE 3-5 SENE GİDECEK OYUN OYUN OYUN AMAÇLI :) BİR SİSTEM İSTİYORUM HANİ ZATEN DAHA FAZLA GİTMEZ TEKNOLOJİ GELİŞİYOR ZAMANI GELİNCE DEĞİŞTİRİRİM İNŞAALLAH SİZİN ÖNERİLERİNİZ DOĞRULTUSUNDA. ANK.DAYIM NOVA'DAN ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM VE ŞUNU BELİRTEYİM DEĞERLİ KARDEŞLERİM ÖNERİLERİNİZİ ONA GÖRE YAPIN:

1.BU BELİRTTİĞİM BÜTÇENİN HER KURUŞUNU KENDİM KAZANACAĞIM İÇİN VE NAKİT ALACAĞIM İÇİN PARAMIN BOŞA GİTMESİNİ İSTEMİYORUM,
    2.İLK KEZ OLDUĞU VE EMEK VERDİĞİM İÇİN BU FİYATA EN MAKUL EN İYİ PİŞMAN OLMAYACAĞIM BİR SİSTEM TOPLAMAK İSTİYORUM YARDIMLARINIZLA,

OLAY BUNDAN İBARET ARKADAŞLAR AMD VE İNTEL OLARAK VE HANGİSİNİ SEÇMEM GEREKTİĞİNİ BELİRTEREK SİSTEM ÖNERİLERİNİZİ BEKLİYORUM ŞİMDİDEN ALLAH RAZI OLSUN SELAMETLE KOLAY GELSİN...

• Tek yerden toplatıp test ettirebilirsiniz sistemi, ücretsiz olarak.

İşlemci için stok fan yerine cpu soğutucusu da alabilirsiniz, overclcok yapmasanız da ileri de yapabilirsiniz ve sessiz çalışır ayrıca.

İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colonel GUILE -- 25 Şubat 2011; 15:26:29 >
  • bütçeniz gayet yeterli seviyede ister AMD buldozer işlemcileri bekleyin isterseniz.. şu alltaki gibi bir sistem toplayın karar sizin

INTEL i5 2500K 3.30 GHz Quad Core Socket 1155 6MB, 32nm, 95W, OverClock
    ASUS P8P67 LE, P67, DDR3, 2x PCIExp, Socket 1155, CrossFireX
    G.SKILL RipjawsX 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM CL9 (1.5 Volt) INTEL Sandy Bridge Uyumlu
    SAMSUNG 1 TB HDD SATA II 32 MB 7200 rpm (HD103SJ)
    POWERCOLOR HD6950 2048 MB, PCIExp Ekran Kartı, DirectX 11, DDR5, 256 bit, 800/5000
    COOLER MASTER CM 690 II (RC 692) Şeffaf Akrilik Panelli Bilgisayar Kasası
    Silverstone Strider Plus 750W 80+ Plus Silver Modüler PSU
    SUNBEAM Core-Contact Freezer AMD/Intel İşlemci Soğutucusu (Intel Core i7 Uyumlu)

Toplam: 2365 lira

http://www.novabilgisayar.com/default.asp

• sağolasın güzel kardeşim zaten işlemci fanı alırım yani hem soğutma performansı için hemde uzun ömürlülük için O.C konusuna gelince belirttiğim gibi zaten hiç anlamadığım için uğraşmama gerek yok ben sistemimi 3-5 sene kullanırım sonra da değiştiririm yine yardımınızı beklerim tekrar sağolasın... biraz daha öneriler artsın allah nasip ederse birini seçip alıcam ayrıca işlemci olarakta i72600 düşünüyodum fark var mı acaba ?
  • sende sağolasın güzel kardeşi the lost ama dediğim gibi işlemci olarak İ72600 düşünüyodum onu değiştirmem de bir fayda olur mu ? ayrıca amd buldozerler daha iyi olacaksa beklerim çünkü yorumlarınıza çok güveniyorum... tekrar sağolun...
  • i7 2600k için hocam sürekli o.c yapıp bench kasacaksanız alın yoksa i5 2500K 'nın f/p oranı daha iyidir, testler de de aşırı bir fark yoktur, zira 2500K'da çok rahat o.c olabilen bir işlemcidir, bende bugün alıyor olsam i5 2500K seçerdim.
  • i5 2500k
    P67A Gd55
    2x4 Gb Geil Ram
    Gtx460Gc
    Cooler Master Haf 912
    Saphire Pure 625w
    2x Samsung spinpoint f3 500gb (raid 0)
    Pıoner Label Flash Optik sürücü

İşlemciye şimdiden bitane soğutucu alın..
    Oc zor birşey değildir artık bios'a girmenize bile gerek kalmıyor anakartın üzerindeki özel butona bastığınız taktirde işlemciniz en stabil hıza getiriliyor..

4.2 ghz seviyelerine gelmesi lazım..

Ekran kartınada gerekli yazılımlarla iyi bir oc yapabilirsiniz 900mhz Gpu 4000mhz bellek hızlarında kullandığınız taktirde üst seviye kartlardan pek farkı kalmıyor..

yeni 28nm kartlar çıkınca fiyat/performans oranı iyi olan üst seviye kartlar görürseniz elinizde kartı satıp yenisini alırsınız..

iyi forumlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4000TL Sistem tavsiyesi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tamam hocam dediğim gibi O.C ile işim yok önerinizi göz önünde bulundurcam yani sağolun...
    başka sistem tavsiyeleri bekliyorum arkadaşlar lütfen.. önerenlere dikkate alanlara tekrar tşk ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: murattt06

sende sağolasın güzel kardeşi the lost ama dediğim gibi işlemci olarak İ72600 düşünüyodum onu değiştirmem de bir fayda olur mu ? ayrıca amd buldozerler daha iyi olacaksa beklerim çünkü yorumlarınıza çok güveniyorum... tekrar sağolun...

i7 2600 8izlekli bir işlemci olduğu için sanal çekirdek sayesinde 8çekirdekli uygulamalarda %10-15 öndedir ve zaten oyunların hiç biride 8 çekirdek desteklemediği için i72600k almanızın hiç bir anlamı yok..

Dediğim gibi Oc yapmak artık çok kolaylaştı kaldıki oc yapmasanız bile sonu k ile biten işlemci almanız sizin yararınıza olacaktır 2.elde satmak isteseniz K olmayan işlemcileri satmanız çok zor olacaktır..
  • sağolasın ashes kardeşim doğrudur ama işte ben O.C yapınca acaba pc nin ömrü kısalır mı veya bir zararı olur mu diye düşündüğümden yapmam anlamam diyorum yani işlemci soğutucusu zaten şart yani ama illa bir şey olmaz O.C yapın memnun olursunuz makinanızın ömrünü kısaltmaz diyorsanız tamam derim yani..
  • doğru diyorsun kardeşim O.C yaparım herhalde faydası olup zararı olmuyor dediğine göre artık hayırlısı birkaç öneri daha gelsin inş. birisini seçip alcağım ama amd öneri hiç gelmiyor intel de karar kılmalıyım o zaman doğru mu ? saygılar...
  • Hocam o.c yapsanızda yapmasanızda i5 2500K alın yeterli olur her türlü, fazladan 200 TL vermeyin i7 için.

Amd alternatifi bu şekilde olabilir; SSD disk eklenebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Colonel GUILE -- 25 Şubat 2011; 16:00:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: murattt06

sende sağolasın güzel kardeşi the lost ama dediğim gibi işlemci olarak İ72600 düşünüyodum onu değiştirmem de bir fayda olur mu ? ayrıca amd buldozerler daha iyi olacaksa beklerim çünkü yorumlarınıza çok güveniyorum... tekrar sağolun...

iki işlemci arasındaki performans farkı
    http://www.anandtech.com/bench/Product/287?vs=288
    aralarında bariz bir fark yok i5 2500k size fazlasıyla yeterli gelir..

• doğru diyorsun kardeşim i5 hem farkı yok hem de fazladan para vermeye gerek yok inş. o senin topladığın sistemi alacağım yalnız son kez belirteyim anakart ekran kartında marka olarak ne seçmeliyim hani anakart asus gigabyte msi bunların hepsi aynı mı ekran kartında da keza aynı şekilde ne marka olmalı ? son olarak güzel kardeşim kasa konusuna da son noktayı koyarsan hani ben istiyorum özellikle kasa hem için deyim yerindeyse buzdolabı gibi olsun hem de sessiz olsun olay bu kadar bunları da belirtirseniz ve son halini sistemin yazarsanız alacağım aynen o şekilde tekrar sağolasın the lost kardeşim ashes sen de ve diğer yorum yapanlar allah razı olsun... iyi forumlar... zaten daha fazla öneri beklememe gerek yok herhalde çünkü üç aşağı beş yukarı hep aynı şeyler gelicek.. :)
  • dediğiniz gibi öneriler aynı mantıkla gelir..

quote:

INTEL i5 2500K 3.30 GHz Quad Core Socket 1155 6MB, 32nm, 95W, OverClock
    ASUS P8P67 LE, P67, DDR3, 2x PCIExp, Socket 1155, CrossFireX
    G.SKILL RipjawsX 4 GB (2X 2GB) DDR3 1333 MHZ RAM CL9 (1.5 Volt) INTEL Sandy Bridge Uyumlu
    SAMSUNG 1 TB HDD SATA II 32 MB 7200 rpm (HD103SJ)
    POWERCOLOR HD6950 2048 MB, PCIExp ekran Kartı, DirectX 11, DDR5, 256 bit, 800/5000
    COOLER MASTER CM 690 II (RC 692) Şeffaf Akrilik Panelli Bilgisayar Kasası
    Silverstone Strider Plus 750W 80+ Plus Silver Modüler PSU
    SUNBEAM Core-Contact Freezer AMD/Intel İşlemci Soğutucusu (Intel Core i7 Uyumlu)

Toplam: 2365 lira

http://www.novabilgisayar.com/default.asp

bu sistem eksiksiz bir sistemdir..
    cooler master rc692 gibi bir kasa (tasarım kalite soğutma performansı her şeyiyle tam bir kasadır) bu fiyata bundan verimli ürün yok malesef
    psu olarakta ilerde CF ye bile olanak sağlayan silverstone 750w 60a psu vadır
    ekran kartıve anakart olarak marka pekde önemli değil.. önerdiğim powercolor gayet kaliteli bir markadır.. isteğe bağlı olarak msı hıs gibi markalarada yönelebilirsiniz..
    anakart olarakta asus gigabyte msı foxconn lider markalardır pişman olmazsınız
    daha doğrusu hangisinin fiyatı daha ucuzsa onu alın derim.. /ANK.DAYIM NOVA'DAN ALMAYI DÜŞÜNÜYORUM/ bu sözle novayı seçtim..
    sistemi değerlendirmenizi öneririm..

• sevgili the lost tşk ederim önerilerin için aslında ben eksek bilgisayardan da almak siterim ama daha önce hiç öyle şehir dışından internet üzerinden alış veriş yapmadığım için açıkcası çekiniyorum bir problem olur mu gelirken ürünler zedelenir mi elime düzgün kutulu olarak ulaşır mı istediğim ürünler tam olarak gelir mi yani farklı şeyler içine takılır mı falan diye hani saçma diyebilirsin kardeşim ama yani hiç yapmadığım için eğer önerirsen oradan da getirteyim kardeşim zaten senin dediğin sistemi yapacağım inş son kez liste olarak verip o eksen bilgisayar konusunda da aydınlatırsan alacağım güzel kardeşim şimdiden sağolasın emeğine sağlık son cvbını bekliyorum kardeşim bir de psu biraz pahalı geldi biraz daha ucuzu olabilir selametle ve saygılarımla... allah razı olsun...
  • eksenbilgisayar gayet güvenilir düzenli bir firmadır.. işlerini iyi yaparlar yoldada bir problem olmaz zedelenme hasar gibi vs.. psunun fiyatı fazla geldiyse listeden psuyu çıkar novada (334 lira)
    ayrı olarak teknobiyotikten alırsın aynı psu 272 lira buda fiyatı toplam olarak bu seviyeye çeker 2303 lira
  • tamma kardeşim eğer öyle diyorsan öyledir çünkü bende araştırdım yani eksen bilgisayar novadan ucuz tek aklıma takılan işte parçalar gelirken zedelenir mi malum kargo yani v.s falandı zaten kapıda nakit ödeme yapacağım için sıkıntım yok dediğin gibi teknobiyotiğe bakarım olmazsa oradajn sipariş ederim tekrar sağolasın hocam iyi forumlar...
  • bir de ram daki 1333mhz kafama takıldı hocam 1600 mhz olsa daha iyi değil mi yoksa gerek yok mu ? ne diyorsun kusura bakm açok soru soruyoruz ama işte ne yapacaksın bilmemek değil öğrenmemek ayıp mantığı... :)
  • rica ederim iyi forumlar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.