Şimdi Ara

24 / 03 / 2011 Tarihli Sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konular güncelleme ve gözden kaçmaması için tarih attım başlığa,

sorunum,

Benzinde Araç bir iki kontakta çalışmıyor. Sonra çalışıyor 4000 devire kadar çıkıyor gazdan ayağımı hızlıca (yani ara gazı verir gibi) cekip bassamda ikinciyi yemiyor sonuç stop

Gazdada çalışmı hiç çalışmıyor

1,6 ELX Marea

Tecrübe eden varmıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BARRICADE -- 24 Mart 2011; 16:33:20 >

• RPM sensörü arızalı veya ayarı bozulmuş olabilir yeri kayışların alt tarafında triger kayışına hareket veren dişlinin altında çapraz duruyor
    Aracı bilgisyara bağlatmalısın kesin sonucu verir asla kontak açıkken soket çıkarma arıza olarak kaydediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkan65 -- 24 Mart 2011; 23:49:43 >
  • Cevap verdiğin için çok teşekkür ederim.

Daha ayrıntılı olması bakımından araçta benzin ve gaz çok alt seviyelerde ise bir kaç kez ikaz sinyal sesi veriyor ve ardından 3000 deviri aşınca yolda giderken ama duruyor ve stop ediyor.

Ama giderken 3000 deviri geçmezsem sorun olmuyor. Gerçi şimdi hiç çalışmıyor.
    Benzin veya gaz farketmiyor çalışmıyor.

Bi çıkmacıya sadece fiata bakan bir tanıdığın varmı diye sordum benzin pompası soracatım oda bana
    aracın bilgisayara bağlanması gerektiğini söylemişti.

Maliyet ne kadar tutar veya sadece RPM sensöründenmidir sorun ?
  • Bu söylediklerinle rpm sensörü arızası değildir rpm sensörü arızasında araç çalışır 4000 devire çıkar daha sonra stop eder bence aracı bilgisayara bağlat boşuna onun bunun söylediğle parça değiştirme nerelerdesin bilmiyorum ama ben arabayla işim olunca bakırköyde fiat haliç otoya gidiyorum önceden pazarlığı yapıyorum çoğu zaman parçaları aksarayda erotocandan alıyorum memnunum servise telefonla da sorabilirsin böyle böyle bir derdim var diye yardımcı olurlar herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkan65 -- 25 Mart 2011; 22:47:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozkan65

Bu söylediklerinle rpm sensörü arızası değildir rpm sensörü arızasında araç çalışır 4000 devire çıkar daha sonra stop eder bence aracı bilgisayara bağlat boşuna onun bunun söylediğle parça değiştirme nerelerdesin bilmiyorum ama ben arabayla işim olunca bakırköyde fiat haliç otoya gidiyorum önceden pazarlığı yapıyorum çoğu zaman parçaları aksarayda erotocandan alıyorum memnunum servise telefonla da sorabilirsin böyle böyle bir derdim var diye yardımcı olurlar herhalde

teşekkür ederim zaten parçayı kendim değiştim ama olmadı zaten dediğin gibi yapıcam
    aslında işin erbabı serviste çok para alıyolar arkadaş ben sultangazideyim bide çektirme derdin var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.