Şimdi Ara

24 inç'mi 27 inç'mi tercih etmeliyim?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hocam bütçe şuanlık o kadar değil maalesef ilerleyen zamanlarda inşallah harita ofisini açınca güzel bi sistem ile güzel bir monitör alınır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kaans1 K kullanıcısına yanıt

Göz için kesinlikle VA panel ürün bakın IPS gözü bozar

Samsung Odyssey G6 27" LS27BG652EUXUF  2K 240Hz Va Panel HDMI 2.1 (bu monitör ofis ortamına gitmez)

ne alacağınıza karar verin

1 - oyun amaçlı mı

2 - ofis amaçlı mı

3 - proje ve çizim üzerine monitör alacaksanız bırakın 27" yi kesinlikle 31,5" alın çizimde kesinlikle konfor rahatlığını sağlıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 14 Ocak 2025; 23:1:45 >
  • 24 aldım sonradan keşke 27 alsaydım dedim ama 27 gözü yorar onuda düşünmek lazım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bjkyener kullanıcısına yanıt
    Hocam hem oyun hem ofis amaçlı oyun daha ağırlıklı bilginiz olsun çizim konusunda da netcad ve autocad den proje yapımında kullanacağım

• fahrii11 kullanıcısına yanıt
    Evet hocam 27” aldım ve bi anda büyük ekran gözü yordu, öğrenci evinde olduğum en azından video film gibi etkenlerde tv gibi kullanabiliyorum iyi ki 27” aldım diyebilirim.

IPS ekranların hepsi gözü bozar ve rahatsız eder

her ikisi olursa 25 - 30 bin tl yi gözden çıkarın

oyun amaçlı 10 - 15 bin tl

çizim amaçlı 10 -15 bin tl

Asus TUF Gaming VG32UQA1A fiyatı çok pahalı 15 bine bulursanız hemen alın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 14 Ocak 2025; 23:16:34 >
    Oled modeller hepsinden iyidir değil mi hocam?

iyidir fakat uzun ömürlü olmaz 3 - 4 yıl kullanırsınız 4 yıl için alacaksanız OLED alın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 14 Ocak 2025; 23:20:57 >
    Anladım hocam teşekkür ederim.

Kesin bilgi gibi yazmak nedir? VA paneller biraz açı değiştirince görüntüsü bozulan berbat panellerdir. Bir monitör eğer profesyonelse VA olma ihtimali sıfır, günde 15 saat başında oturanlar kullanmadığına göre vardır bir bildikleri.

Gpt'nin dediği:

Hangi Panel Daha İyi?

• Eğer film izlemek, genel kullanım veya uzun süre karanlık sahnelerle çalışmak istiyorsanız, VA panel tercih edilebilir.
    • Eğer grafik tasarım, profesyonel işler veya oyun oynama odaklıysanız, IPS panel genellikle daha iyi bir seçimdir.
    • Göz sağlığı açısından, mavi ışık filtresi ve titreşim önleme özelliklerini taşıyan her iki panel türü de güvenli olabilir.

Sonuç olarak, monitör alırken şu kriterlere dikkat etmeniz önerilir:

1. Titreşim Önleme (Flicker-Free) teknolojisi var mı?
    2. Düşük Mavi Işık (Low Blue Light) filtresi var mı?
    3. Uzun kullanımda rahat bir görüntü sağlıyor mu? (Kişisel deneyim önemlidir).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zortak -- 15 Ocak 2025; 3:40:56 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arda505 -- 15 Ocak 2025; 4:41:45 >
  • zortak Z kullanıcısına yanıt

IPS EyeSafe Sertifikası (Gelişmiş mavi ışık koruması) monitör + mavi ışık korumalı essilor gözlük camı kullanıyorum = IPS %100 gözü rahatsız ediyor

Monitörde kesinlikle titreşim yok

Monitör HP Omen 25i

https://eyesafe.com/products/?_eyesafe_product_sort_non_brand_specific=date_desc&_eyesafe_product_brands=hp&_eyesafe_product_types=monitor-gaming

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 17 Ocak 2025; 9:15:12 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.