Şimdi Ara

24' monitör tavsiyesi Lg ? Samsung?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yakın zamanda ps3 alacak olduğumdan , full hd bir monitör ihtiyacı duydum. Elimde şu anda dvi ve analog girişi olan yaklasık 3-4 yıl önce almış olduğum SONY marka 17 inch lcd monitor var. Görüntü kalitesinden ödün vermek istemediğimden hdmi girişli bir monitör arayışındayım..

Full HD , 24 inch ve üstü yeni bir monitöre geçmek istiyorum .. 700-800 milyonluk limitim var.. LG nin 24" W2486L-PF
    led aydınlatmalı modelini gördüm forumdaki incelemelere baktım beğendim ancak yakın zamanda Samsung'un Led aydınlatmalı Lcd çıkaracağını duydum o yüzden yılbaşını bekliyeyim dedim. Monitörü odamda ps3 bazende pc için kullanacağım oyun ve film için .. Genelikle fps oyunlar oynadığımdan ghosting problemi yaşamak istemiyorum ondan lcd tv lere yönelmedim .. Bu konuda çok bilgim olmamasına rağmen tepkime hızı yüksek olunca problemler olduğunu duydum.İlla ki led aydınlatmalı alayım diye bi gayemde yok , ancak en az 3-4 yıl işime yarıyacak bir monitör arıyorum.

Bir kaç sorum olacak ;

1- Velevki hdmi girişli bir lcd monitör aldım , hdmi girisinden digiturk plus'ı bağlıyabilirmiyim ?
    2- Hoparlör olan modellerdeki ses kalitesi ve ses yüksekliği yeterli midir ?

Tavsiyeleriniz bekliyorum. Teşekkürler,
    Montgiyer

Edit : Aynı fiyatlara TV de olabilir önemli olan hangisinin daha çok benim işime yarıyacağı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Montgiyer -- 13 Aralık 2009; 1:55:57 >

• 1. sorunuzun cevabı Evet, HDMI çıkışlı herşeyi kullanabilirsiniz.

2. sorunuzun cevabı kişiye göre değişir. Aynı monitörün sesini yeterli bulan da var, az olduğunu söyleyen de. Ses sistemi kullanıyorsanız tahminen monitörün sesi size yetersiz gelecektir. Ama standart PC hoparlörü kadar, hatta daha fazlasını alabileceğiniz kesin.

Oyun için kullanacağınıza göre TN panelli, düşük (2-5ms, ikisi de aynı şey) tepki süreli bir monitör işinizi görecektir. Elektrik tasarrufunu da hesaba katarsanız LED aydınlatma doğru seçim gibi görünüyor.

Kolay gelsin, seçiminizden bizi haberdar edin.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fato65 -- 13 Aralık 2009; 14:10:16 >
  • 2 ile 5 ms arasında çok bir fark yok mu demek istediniz?
  • Firmalar genelde gerçek aç/kapa değeri 5ms olan tepkime süresini 2ms griden griye (GTG) olarak veriyorlar. 2ms çoğunlukla yazılım desteği ile sağlanıyor ve gerçek değer değil.

Yani 2ms olan monitörler de, 5ms olan monitörler de gerçekte 5ms aç/kapa tepki değerine sahipler, bu da TN panel teknolojisi ile ilgili. İleride başka teknolojiler ile 0ms bile mümkün olacak ama (aslında var da çok pahalı olduğundan kullanılabilir değil) bugün 5ms iyi bir değer.

Yani monitör alırken 2 ya da 5ms olmasına takılmayın.
  • Birde 24 inch ve üstüne çıktıkça nokta aralığı artıyor diye öğrendim.. Bazı arkadaşlarımda lcd tv ler var 106 ekran civarı onlarda yakından karelerı gorebılıyorum yani görüntü kalitesizleşiyor. 24 tede öyle bir problem olurmu ? ( 1,5-2 metreden oynıcağım için bir sıkıntı çekmem heralde?)
  • 1,5-2 metre iyi bir mesafe, bir sorun çıkmaması gerekir.
  • 24" samsung aldim. noktalar sayilmiyor, rahat olun. hoparlorler cok yetersiz, bugune kadar Philips disindaki hoparlor monitorlerini hic sevmedim, metalikimsi ve bassız ses veriyorlar. Bazi laptoplarda cok kaliteli hoparlorler oluyor ama monitorlere bunlardan koymuyorlar.

ben samsung'umda kafami 20-30 santim asagi yukari oynattikca renk yogunlugunun degismesini dert etmistim ama gecen gun onlarca model LCD'ye baktim, hepsinde bu sorun vardi, vaio laptopimda yok saniyordum onda da varmis megerse (sadece apple cinema display'de bu sorunu gormedim, o mukemmel). yani pek dert etmiyorum artik. LEd aydinlatmali LG'yi pcye takilmis halde incelemistim samsung'u almadan once ama maalesef bu renk konusu aklimda bile degildi bakmamistim, daha sonra gittigimde o monitor kalmamisti bakamadim.

yurtdisi testlerde Dell monitorler hep en baslarda cikiyor, bence bir goz atin onlara da diyecegim ama turkiye'de 24" olmayabilir, zaten az sayida bayide bulabilirsiniz, zincirlerde yok.

• Gün geçtikçe daha yeni modeller göruyorum aklım onlara takılıyor :p

LG 27 inch lcd tv
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/LG_M2794D-LCD-TV,9601.html#urun_detay_div

lg nin led modeliyle yakın fiyatlarda ve led aydınlatma dısında bu ürün ondan daha iyi gözüküyor .. Sizce hangisini almalıyım ikisi arasında kaldım ? :S
    +

3 inch daha büyük
    Hoparlor daha guclu
    Tv ozelligi ve daha fazla girişi var ..
    Tepkime hızları aynı
    Parlaklığı daha iyi ..

-
    led aydınlatma yok ama bu ne kadar farklılık yaratır onu bilemiyorum..

• güncel ..
  • LG'nin modeli baya iyi duruyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.