Şimdi Ara

24 saat şarjda kalmış Ni-Mh pil bişe olur mu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
4.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1000mah lık duracell dolma pili 24 saat şarjda tuttum 12 saat kalması gerekirken birşey olmuş mudur? Şarjı kesmiyor öyle bi özelliği yok sanırım varta marka küçük ufak bi cihazla doldurdum... İlk dolumuydu

• şarj aleti pili şarj akımı nedir, kaç ma ? ve pilin üzerinde standart şarj akımı ve ona bağlı şarj süresi nedir
  • 60-75ma

pilde birşey yazmıyor ama cihazda 1000mah lık pili 13 saatte şarj edebileceği yazıyor
  • valla bişi olur tabi ki ama şimdilik önemsenecek bişi yok bende bi kaç defa öle unutmuştumbiraz pilin ömründen yiyosun okadar ama fazla öle çok unutma allah korusun patlar o piller bilgin olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: AIYPWZQP

60-75ma

pilde birşey yazmıyor ama cihazda 1000mah lık pili 13 saatte şarj edebileceği yazıyor

ben de 1000 ma gp var 90 ma ile 16 saat yazıyor

1000*16=1400 ma ihtiyacı var

şarjaleti 75 ma şarj ediyor

1400/75= 18 saat

çok fazla zarar vermiş olmazsın zaten ilk şarj uyanmıştır. Bundan sonra aklında bulunsun 18 saati geçme
  • harbi aptalca iş yaptım nasıl böyle saçma bi hesap hatası yaptım ki akşam altıda taktım dün bu akşamda 6 da çıkardım 12 saat oldu çıkarmasaydım dedim sonra jeton düştü sabah 6 civarında çıkarıcaktım Neyse olan oldu... 14 saati geçmem artık...
  • Ben Hep Unutuyorum Salla Bisi Olmas :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • piller dolduktan sonra akım çekmezler diye biliyorum sorun olmamıştır büyük ihtimal
  • quote:

Orjinalden alıntı: sezer1247

piller dolduktan sonra akım çekmezler diye biliyorum sorun olmamıştır büyük ihtimal

peki o zaman akım çekmiyorsa,niçin şarjda uzun süre unutulan piller patlayabilir deniliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kadir26

quote:

piller dolduktan sonra akım çekmezler diye biliyorum sorun olmamıştır büyük ihtimal

peki o zaman akım çekmiyorsa,niçin şarjda uzun süre unutulan piller patlayabilir deniliyor.

Yanlış bilmiyorsam uzun süre sarjda kalınca patlayan piller Li-Ion dur

Ayrıca haberlerde izlemiştim adam uzun süre 3310'u şarjda bırakmış bir gece yarısı patlayıvermiş

24 saat şarjda kalmış Ni-Mh pil bişe olur mu

Bu tip piller 3,6V potansiyel üretir

• Şarj aletlerinin birçoğunda çok eski model değil ise trickle şarj denen özellik mevcuttur pile dolana kadar yüksek akım basar ve tam dolduktan sonra damla şarj modunda ma seviyesinde akım basar hem pilin durduk yerde boşalmasını hemde aşırı akımdan patlamasını deforme olmasını engeller.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kadir26

quote:

çünkü pillerin de bi iç direnci vardır potansiyel farkından dolayı pil de belli bi enerjiyi yer bu da pilleri ısıtır ve iç direnci daha da fazlalaşır ve sonra da GÜM:) içdirenç kalitesiz pillerde ve miadını doldurmuş pillerde daha fazladır
    sizin pillerde arkadasın hesabına göre 18 saatte doluyormuş bence 20 saat falan takın derim aşşağısında piller dolmaz ve ömrü kısa olur
    İyi forumlar...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.