Şimdi Ara

Teyp kaç saat açık kalırsa akü biter?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
50.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Akünün sağlıklı ve en az %80 dolu olduğunu varsayalım. 4 kolonlu ve 1 üniteli standart bir ses sistemi olduğunu düşünün.

Sizce kaç saatte biter?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Teyp Kaç Saat Açık Kalırsa Akü Biter?

Araba akülerinin kullanım ömrü ve dayanıklılığı, kullanım alışkanlıklarına ve araçtaki diğer elektrikli bileşenlerin durumuna bağlı olarak değişir. Özellikle teyp gibi cihazların açık bırakılması, akünün daha hızlı bitmesine neden olabilir. Ancak, teyp açık kalırsa akünün kaç saatte biteceği, aşağıdaki faktörlere bağlıdır:

• Akünün Kapasitesi: Akünün amper saat (Ah) cinsinden kapasitesi, ne kadar süre dayanabileceğini belirler.
    • Teybin Güç Tüketimi: Teybin watt cinsinden güç tüketimi, aküden ne kadar hızlı güç çekeceğini gösterir.
    • Diğer Elektrikli Bileşenlerin Kullanımı: Farlar, klima ve radyo gibi diğer elektrikli bileşenlerin kullanımı da akü ömrünü etkiler.

Genel olarak, 60 Ah kapasiteli bir akü, 100 watt güç tüketen bir teyp açıkken yaklaşık 6 saat dayanabilir. Ancak, dörtlüler gibi diğer elektrikli bileşenler de açık durumda ise akü daha hızlı bitecektir.

Akünün bitmesini önlemek için aşağıdaki önlemleri alabilirsin:

• Teybi kullanmadığında kapat.
    • Aracı uzun süre park edeceksen, teyp ve diğer elektrikli cihazları kapat.
    • Akünün düzenli olarak kontrol edilmesini ve gerekirse değiştirilmesini sağla.

Akünün bitmesi durumunda, aracını çalıştırmak için takviye kablosu kullanman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • akünün sağlıklı olmasına bağlıdır

2 saatte biter , 10 saattede biter
  • Sesin ne kadar açık olduğuna bağlı. Şöyle kısık seste falan 1 koca gün çok rahat gider.
  • 2 saat açık kaldığını bilirim tek marşla çalıştı
  • Akümü bitti?
  • Ford larda otomatik olarak 1 saat sonra kapanıyor ama bilmiyorum ne kadar olur , bir kere standart teyp ini dinlemekten aküsü bitmiş bir ailenin megane II sini itmiştik adam kaç saat dinlediyse artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: lagun1

Akümü bitti?

Yok da bugün o kadar uğraştım arabayla canım sıkılmasın diye de teypten müzik açmıştım. Kafadan 2 saate yakın açık kaldı. Kaç saat açık kalabileceğini merak ettim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bazen teyp dinlerken bende düşünüyorum
  • Akü büyüklüğüne bağlı olarak değişebilir.
  • araç çalışırken sınırı var mıdır?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 Saate yakın piknikteyken açık kalmıştı bi sorun olmadı arada çalıştırdım ama..

Hareket halindeyken bi sınır yok diye biliyorum çünkü hıza bağlı kinetik enerji aracın elektrik kazanımını sağlıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: SıR'

araç çalışırken sınırı var mıdır?

Bildiğim kadarıyla araç çalıştıktan sonra aracın elektrik yükü aküden alternatöre geçiyor. Yani motor çalıştığı sürece sınırsız.
  • Economy mode on diyorum ve konuyu terkediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Araç çalışırken sınırı yoktur. Yarın 2 hoparlörü bağlı olan olan Pioneer teybin kaç amper akım çektiğini ölçüp burada paylaşacağım arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 5 Temmuz 2012; 0:23:37 >
  • quote:

hocam araç yürürken zaten aküler sürekli dolar
  • 50 amperlik bir akü varsa, ses sisteminin de 50 60w kadar güç çektiğini düşünürsek ki ortalama bir ses seviyesinde teorik olarak full akü 10 12 saat götürür. Ancak arabanin kolonlarının çektiği güç çok değişken, ancak standart kolonlar çok birşey harcamıyordur diye düşünüyorum.
  • Bugün evde denedim arkadaşlar 2 adet 10 cm'lik 20W RMS gücü olan Pioneer hoparlörler için sonuçlar;

Radyo iyice kısık iken 0,67 Amper
    Radyo ses biraz açık iken 0,85 Amper
    Flash Bellekden müzik dinlerden kısık seste 0,83 Amper
    Flash Bellekden müzik dinlerken yüksek seste(hoparlörlerin cızırtı yaptığı seviyede) 2,88 Amper

Evde akü bağlayarak denedim arkadaşlar, bir ara araçtada (Megane I orjinal teyp 6 hoparlör) deneyip sonuçları paylaşacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 5 Temmuz 2012; 16:55:51 >

• Peugeot 306 da teyp kısık seste usb modda açık kalmıştı akşam 7 den sabah dokuza fakat araba tek seferde çalışmıştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

Bugün evde denedim arkadaşlar 2 adet 10 cm'lik 20W RMS gücü olan Pioneer hoparlörler için sonuçlar;

Radyo iyice kısık iken 0,67 Amper
    Radyo ses biraz açık iken 0,85 Amper
    Flash Bellekden müzik dinlerden kısık seste 0,83 Amper
    Flash Bellekden müzik dinlerken yüksek seste(hoparlörlerin cızırtı yaptığı seviyede) 2,88 Amper

Evde akü bağlayarak denedim arkadaşlar, bir ara araçtada (Megane I orjinal teyp 6 hoparlör) deneyip sonuçları paylaşacağım.

mühendis olunca böyle işte

• Arabayı aldığım gün kendi teybimi taktım. Takarken de direkt kontağa bağladım. Anahtar yoksa müzik de yok
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.