Şimdi Ara

Teyp kaç saat açık kalırsa akü biter? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
38
Cevap
1
Favori
50.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Burhan

Arabayı aldığım gün kendi teybimi taktım. Takarken de direkt kontağa bağladım. Anahtar yoksa müzik de yok

Hafıza kablosunu da kontağa bağlarsanız hafızada kayıtlı olan radyo istasyonları, saat vs bilgiler silinir.
  • quote:

Arabayı aldığım gün kendi teybimi taktım. Takarken de direkt kontağa bağladım. Anahtar yoksa müzik de yok

Hafıza kablosunu da kontağa bağlarsanız hafızada kayıtlı olan radyo istasyonları, saat vs bilgiler silinir.
  • Mesela bizim arabanın aküsü 35 amper 5 senelik üstünde gelen orjinal akü(Kısaca son zamanlarını yaşıyor)2-3 saat teyp açıkken herhangi bir sorun oluşturmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

İyi ki hafıza kablosunu aküden almışım.
  • 30dk da bitirmistim muzik + tv

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • C4 de otomatik olarak Aküyü korumaya alıyor istesende bitiremezsin
  • Yeni model arabalarda radyo kendisini 10 20 dakika sonra kapatiyor. Ama bener baya merak etmistim konuyu oyuzden burdaydim soran ve cevaplayan arkadaşlara teşekkür ederim.

• Multimedya sistem ne kadar surede bitirir arkadaşlar. TV izliyoruz arabada, acaba ne kadar gider?

• Bende de belli bir sure sonra kendini korumaya aliyor. Cam bile acmiyor. Ekranda ECO MOD yaziyor. Marsa basnca duzeliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akünün kapasitesi Amper x saat (Ah) olarak üzerinde yazar.

Piyasada alışmışlar, genelde "... amperlik akü" derler ama aslında o amper x saat (Ah) cinsinden kapasitedir. Mesela 55 Ah'lik orta boy bir akü, şarjlı haldeyken 1 Amper'lik radyo çalıştırılırsa yaklaşık 55 saat sonra aküyü bitirir. Tabii marş basmayacak hale gelmesi daha erken olur, bir de "yaklaşık diyoruz, çünkü pratikte hesap biraz daha karışık. Şöyle ki, akü kullanıldıkça voltaj biraz düşecek, voltaj düştükçe de radyo gereken gücü çekebilmesi için giderek daha çok amper çekecektir.

Yani 55 saat 1 amperde akünün "kupkuru" olması için garanti süredir. ama biraz pay bırakılmalıdır.

* * *

Marş konusuna gelince... Marş akünün en çok zorlandığı andır. Mesela bir akü dolu halde, (sanıyorum 20 C gibi bir standart sıcaklıkta) maksimum 300 Amper akım verebiliyor. Bu anlık akım kapasitesidir (Cold cranking Amperes CCA -- "soğuk krank kapasitesi" diye de geçer). Aslında "akünün amperi" denilince anlaşılması gerekn asıl şey de budur. Bu da etikettin bir yerlerinde yazar. Akü kullanılıp voltajı düştükçe bu akımı veremez hale gelecektir. Sıcak motor nispeten kolay dönebilir, ama soğuk hava şartlarında motor bu yüksek ampere ihtiyaç duyabliir.

Bu sebeplerle yolda kalmamak için bir iki saati geçirmemek iyidir.

• Dörtlü flaşorler kac saate bitirir akuyu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: D-NZ-93

Dörtlü flaşorler kac saate bitirir akuyu ?

Uplayayım ben de bunun cevabını arıyorum. Mesela park yeri bulamadık, dörtlüleri yakıp 1 saatliğine bıraktık bir yere. Biter mi akü veya zayıflar mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: hemo

quote:

Uplayayım ben de bunun cevabını arıyorum. Mesela park yeri bulamadık, dörtlüleri yakıp 1 saatliğine bıraktık bir yere. Biter mi akü veya zayıflar mı?

Bir keresinde benim 206 da 1 saate yakın yandı. Arabaya bindiğimdd eco Mode yazıyordu ve akü bitmemişti.

• quote:

Orijinalden alıntı: hemo

quote:

4 lüleri yakınca orası park yeri mi oluyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slmngngr -- 17 Eylül 2016; 14:09:42 >
  • 308 de 10 15 dk dinletiyo sonra eko mod uyarısı çıkıyor cam filen açamıyosun yarım kontak yapınca bile illa marşa basmak gerekiyo.

• quote:

Orijinalden alıntı: fofer

Multimedya sistem ne kadar surede bitirir arkadaşlar. TV izliyoruz arabada, acaba ne kadar gider?

civic fb7 de 2 saatte bitmişti
  • quote:

Orijinalden alıntı: connectgücü

Ford larda otomatik olarak 1 saat sonra kapanıyor ama bilmiyorum ne kadar olur , bir kere standart teyp ini dinlemekten aküsü bitmiş bir ailenin megane II sini itmiştik adam kaç saat dinlediyse artık

Fordun o ozellik guzel de aku 7 senelik olunca 10 dakikaya falan inmesi lazim, gece vakti göl kenarinda kalmistim dogumgunumde

• mitsubishi, toyota gibi japon markalarında kontak anahtarını kontaktan çıkarttığınız anda radyo kapanıyor ve anahtarı takıp acc konumuna getirmeden radyo çalışmıyor. bu iyi bir özellik bence japon arabalarında.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.