Rücu ve Değer Kaybı
Arkadaşlar sıfır aracımızla bir kazaya karıştık, karşı tarafın vurması sonucu olduğundan %100 haklıyız.
Tutar 140 bin tl. Far ayağı vs kırıldığından şişti biraz.
Kasko’dan yapılıyor, karşı tarafa rücu edilecekmiş.
Yalnız bu durumda değer kaybı için ne yapmam lazım? 140 bin az bir para değil, aracın değeri de ister istemez düştü.
Bir de bu tutar sigortaların kaza başına ödediği tutarı aşıyor gibi. Değer kaybını sigortası öder mi? Mahkemeye mi gideceğiz? Ya da benim kaskom üzerinden gidebilir miyim?
Arkadaşlar merhaba, bugün Togg servisindeydim. İstanbul Atatürk Havalimanı'na ta anadolu yakasından gittim.
1 sene önce gerek millli duygular gerekse teknolojiye olan ilgim sebebiyle tercih ettiğim aracımı o zamandan beridir kullanıyorum, çok sayıda problem yaşadım fakat ilk defa başlık açıyorum. çünkü bu gerçekten aklın sınırlarını zorlayan saçma bir şey, insanın parasıyla rezil olması, müşteriye zerre değer vermeyen bir markanın yaklaşımı.
Daha önce yazılım hatası yaşadım defalarca, servis ekranı çizdi arabanın ekranı değişti, 1 parça için 3 kere gittim geldim düzgün iş yapamadılar felan. Neyse dedim!
Bu sefer: Haklı olduğumuz bir kaza sebebiyle yanızca bir tampon değişikliği işlemi yapılması gerekiyor.
Verilen süre 2 ay! O da en az. Yani aracınızı en iş bilmez ustanın 1 haftada yapacağı bir tampon değişikliği için bırakacaksınız, 2 ay sonra şanslı iseniz alacaksınız. O da tam yaptılarsa! Servis kalitesi ile ilgili de şikayetler gırla, ben de daha önce 1 el kadar parça için 3 kere gittim!
Oradayken gördüm ki millet bu 2 aylık teslimiyete araçlarını bırakmak için de 15-20 gün bekliyor randevu bulabilmek için, ben yine şanslıymışım da 1 haftada oradaydım!
İstanbul içindir ya, Bursa ya da Ankara daha iyidir diye düşünürken birkaç kişiyle görüştüm, Bursa'ya 1 ay önce bırakılan araç daha tamire başlamamış, Ankara'ya gönderilip tamir ediliyormuş, daha yollanmamış.
Elemanların dediğine göre 90 araç var sırada, 1 tane usta varmış bu işlere bakan. Varın siz düşünün kaliteyi ve işin işleyiş hızını! çalışanların yalancısıyım. Binlerce çalışanlı Togg'a bak sen!
Yalnız çalışanlara hiçbir lafım yok. 20 milyon nüfuslu şehre 1 tane eleman işe alan Togg'dur tamamen suçlu olan. Hem bizim hibi kullanıcılar, hem de çalışanlar kafayı yemiş durumda.
Benim için Togg ne midir?
Milyar dolarlık yatırım, devlet teşvikleri, binlerce araç satışı, 20 milyonluk İstabul için 1 servis kabul elemanı, 1 usta, kümesten bozma kulübede araç kabulü, minimum 2 ay teslim süresi!
Uzun lafın kısası, Allah düşürmesin!
Arkadaşlar yazılım geliştirme için kullanıyor olacağım. Laptop düşünüyordum ama bu performansı verecek bilgisayarlar 30 binin çok üstünde.
Toplama bilgisayarlar hakkında hiç bilgim olmadığı için fikir almak istedim.
Aşağıdaki seçeneği satın alırsam başka bir şey almama gerek var mı? monitörüm var, fişe tak çalıştır mı olmuş olacak?
Başka alternatif öneriniz ne olur, 15 bin civarını çok geçmek istemiyorum. 20 bini geçmeyecek şekilde daha üstün performans verebilecek önerilerinizi de alabilirim.
Taahhüt bitimine son 5 gün cayma bedeli olur mu?
Arkadaşlar son ay içinde cayma bedeli olmaz diyor bazıları, ama internette bu sorunu yaşayanlar da var. Güncel bilgi sahibi olan var mı?
Yurtdışından iPhone getirmek? Başkasına satış?
Arkadaşlar merhaba, yurtdışına çıkacağım, iphone 13 pro almayı düşünüyorum.
Hiçbir yerde düzgün bir bilgi görmedim, aldığım telefonu pasaportuma kaydettikten sonra kimi yerler 3 yıl kimi yerler sonsuza kadar sadece benim kullanabileceğimi yazmış.
3 sene sonra anneme vermek istesem kendi hattını takıp kullanamaz mı? Ya da satsam sattığım kişi kullanamaz mı?
Son senelerde sürekli yukarı seyrediyor fiyat, zaman zaman kur uzun süre sabit kalsa da fiyatlar artıyor.
Bir arkadaşım ev almayı düşünürken fiyatlar çok arttığı için bari araba alalım para değer kaybetmesin mantığı ile üst model araç alıyor. Hatta 300 bin kadar da kredi çekiyor mevcut parasına.
Ben de alabilirim 400-700 bin arası bir para ile araç fakat aylardır takip etmiyorum piyasayı. O sebeple genel bir fikir almak istedim.
Bu arada, şu anda arabam yok, 350 bine bir B sınıfı hb almayı düşünüyordum. Bu fikir ile birlikte 1-2 yaşında tuscon, 3008, tiguan alabilirim 650’ye çıkıp.
Arkadaşlar merhaba, çok geniş bir aralık verdiğimi biliyorum. Bu aralıkta bir araç alabilirim, öğrenmek istediğim piyasaya göre bir nebze de olsun şişmemiş araç almak.
2005 model üstü, 200.000’i mümkünse geçmemiş, ağır hasarlı olmayan, otomatik vites ve dizel ya da turbo motorlu benzinli.
örneğin 350 civarına 2020 ve üstü sıfıra yakın i20 1.0 bulunabiliyor. 1.4 çok yaktığı için istemiyorum.
ya da 180 bine 2010 civarı astra 1.3 dizel alınabiliyor.
270 bine touch dizel clio’lar var çok hırpalanmamış. En az yakan ve en sorunsuz bu sanırım.
Türkiye’de ürünler neden daha pahalı
Arkadaşlar merhaba, şu son zamlardan önce iphone 13 almaya karar vermiştim. Zamlar sonrası vazgeçtim.
Birkaç ülkedeki Euro, dolar fiyatlarına baktığımda buradaki yaklaşık 3000 liralık kayıt ücretini de eklememe rağmen hala Türkiye cihazları iphone 13 için 3000 lira, üst modellerde 6000 lira civarında daha pahalı.
Yani belki de dünyanın en pahalı iphone telefonları Türkiye’de satılıyor.
1 senelik ek garanti demeyin lütfen ciddi fark var arada.
Samsung’un çeşitli modellerine baktım, yurtdışı ne ise kur ile çarpınca yaklaşık Türkiye fiyatına eşit.
Bunun mantıklı bir açıklaması var mı?
Karadenizdeyim son 15 gündür. Malum sahil-iç kesim %90 çift şeritli. Yani 1 gidiş 1 dönüş.
Virajın sonuna doğru, önünü görmenin mümkün olmadığı, bırakın sollamayı, karşıya koşarak yaya olarak dahi geçmeyeceğiniz yerde birileri sollamaya çıkabiliyor.
Karşıdan bir araç gelse kaçmaya fırsatı dahi olmayacak, hızlanıyor çünkü bir yandan da.
Karşıdan gelen sen, ben, ailemizden birileri, koca bir minibüs, koca bir otobüs de olabilir.
Bunun bir cezası olmalı çünkü alenen cana kast etmek bu. Bile bile kafa kafaya çarpışmak. Rus ruletinden farksız. Tek farkı hem kendine hem başkasına sıkıyor aynı anda.
Çok düşündüm ama bunu bir insanın neden yapabileceğini, hangi mantıkla yaptığını, nasıl bunu düşünemediğini bir türlü bulamadım.
Belki burayı okuyan biri olur:
Siz zaten bu kafa ile çok yaşamazsınız ama bari milletin canına kast etmeyin. İnşallah başka birine zarar gelmeden uçurumdan felan uçar gidersiniz.
Arkadaşlar merhaba,
6 ay kadar önce 2500 lira tutarında bir kazaya karışmıştı kardeşim. %100 haklı olarak sigorta şirketi karşıladı masrafı.
Bugün “alo trafik kazası” isminde bir yer arayıp, dava için vekaletname verilmesi, sözleşme imzalanması durumunda bizden hiçbir ücret talep etmeksizin(vekaletname ücreti de onlardan) işlem başlatarak yaklaşık 1500 lira kadar bir para alabileceğimizi söylemiş.
Sözleşmeyi ve vekaletnameyi gördüm, bir problem yok gibi.
Ama yeni bir dolandırıcılık yöntemi mi, hakka girer miyiz ya da hakkımıza girilir mi emin olamadım.
Bu durumla karşılaşan var mı?
Meslek: TamirciÇırağı
Elektronik ve Haberleşme Mühendisi
|
Burda, Yaşayan En Güçlü Ve En Zeki Erkekleri Görüyorum.. Bu Potansiyeli Görüyorum.. Ve Hepsi Heba Oluyor.. Lanet Olsun, Bütün Bir Nesil Benzin Pompalıyor, Garsonluk Yapıyor Yada Beyaz Yakalı Köle Olmuş.. Reklamlar Yüzünden Araba Ve Kıyafet Peşindeler.. Nefret Ettiğimiz işlerde Çalışıp Gereksiz Şeyler Alıyoruz.. Bizle...r Tarihin Ortanca Çocuklarıyız.. Bir Amacımız Yada Yerimiz Yok.. Ne Büyük Savaşı Yaşadık... Ne de Büyük Buhranı.. Bizim Savaşımız Ruhani Bir Savaş.. En Büyük Buhranımız; Hayatlarımız.. Televizyonla Büyürken Milyoner Film Yıldızı Yada Rock Yıldızı Olucağımıza inandık.. Ama Olamayacağız.. Bunu Yavaş Yavaş Öğreniyoruz.. Ve O Yüzden Çok Çok Kızgınız.. |
Unutursan unutanlardan farkın kalmaz. -AcD Her gün bir şehit haberi gelir oldu. Rabbim ailelerine sabır versin, mekanları cennettir, tek tesellimizde budur. Kanları yerde kalıyor ama ruhları göktedir. Unutmamamız gerekenler; Mustafa Kemal Atatürk,Ali Gaffar Okkan,Uğur Mumcu, Necip Hablemitoğlu,Eşref Bitlis-Bildiklerinizi lütfen pm ile bildirin, ,- Burda, Yaşayan En Güçlü Ve En Zeki Erkekleri Görüyorum.. Bu Potansiyeli Görüyorum.. Ve Hepsi Heba Oluyor.. Lanet Olsun, Bütün Bir Nesil Benzin Pompalıyor, Garsonluk Yapıyor Yada Beyaz Yakalı Köle Olmuş.. Reklamlar Yüzünden Araba Ve Kıyafet Peşindeler.. Nefret Ettiğimiz işlerde Çalışıp Gereksiz Şeyler Alıyoruz.. Bizle...r Tarihin Ortanca Çocuklarıyız.. Bir Amacımız Yada Yerimiz Yok.. Ne Büyük Savaşı Yaşadık... Ne de Büyük Buhranı.. Bizim Savaşımız Ruhani Bir Savaş.. En Büyük Buhranımız; Hayatlarımız.. Televizyonla Büyürken Milyoner Film Yıldızı Yada Rock Yıldızı Olucağımıza inandık.. Ama Olamayacağız.. Bunu Yavaş Yavaş Öğreniyoruz.. Ve O Yüzden Çok Çok Kızgınız.. Evet evet yanlış okumadın, bu bir SıR' Unutursan unutanlardan farkın kalmaz. -AcD Her gün bir şehit haberi gelir oldu. Rabbim ailelerine sabır versin, mekanları cennettir, tek tesellimizde budur. Kanları yerde kalıyor ama ruhları göktedir. Unutmamamız gerekenler; Mustafa Kemal Atatürk,Ali Gaffar Okkan,Uğur Mumcu-Bildiklerinizi lütfen pm ile bildirin, profilimde paylaşayım- |
Son Giriş: 4 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6.699
İkinci El Bölümü Mesajları: 508
Konularının görüntülenme sayısı: 186.145 (Bu ay: 2.986)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.460 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic