Arkadaşlar merhaba, yurtdışına çıkacağım, iphone 13 pro almayı düşünüyorum. Hiçbir yerde düzgün bir bilgi görmedim, aldığım telefonu pasaportuma kaydettikten sonra kimi yerler 3 yıl kimi yerler sonsuza kadar sadece benim kullanabileceğimi yazmış. 3 sene sonra anneme vermek istesem kendi hattını takıp kullanamaz mı? Ya da satsam sattığım kişi kullanamaz mı? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Yurtdışından iPhone Getirmek ve Satmak
Yurtdışından iPhone getirmek ve ardından satmak, Türkiye'de son yıllarda popüler bir uygulama haline gelmiştir. Ancak, bu işlemin bazı yasal düzenlemeleri ve dikkat edilmesi gereken hususlar bulunmaktadır.
Yurtdışından Gelen Telefonu Ne Zaman Satabilirsin?
Yurtdışından getirdiğin telefonu satabilmek için, Türkiye'ye giriş tarihinin üzerinden 3 yıl geçmiş olması gerekir. Bu süre, 2023 yılında da geçerliliğini korumaktadır.
Yurtdışından Gelen Telefonu Satmak İstiyorum
Yurtdışından getirdiğin telefonu satmak istiyorsan, telefonun 3 yıllık bekleme süresini tamamlamış olduğundan emin olmalısın. Ayrıca, telefonun IMEI numarasının Türkiye'de kayıtlı olması ve herhangi bir borcu bulunmaması gerekmektedir.
Yurtdışı Telefon 3 Yıl Sonra Satılabilir mi?
Evet, yurtdışından getirdiğin iPhone'u Türkiye'ye giriş tarihinin üzerinden 3 yıl geçtikten sonra satabilirsin.
Yurtdışından Alınan Telefon Ne Zaman Satılabilir?
Yurtdışından alınan bir telefon, Türkiye'ye giriş tarihinin üzerinden 3 yıl geçtikten sonra satılabilir.
Yurtdışından Gelen Telefonu 3 Yıl Sonra Satmak
Yurtdışından getirdiğin telefonu 3 yıl sonra satmak için, öncelikle IMEI numarasının Türkiye'de kayıtlı olduğundan emin olmalısın. Ardından, telefonu ilgili platformlarda veya ikinci el satış mağazalarında satabilirsin. Ancak, telefonu satmadan önce tüm verilerini silmeyi ve telefonun kilidini açmayı unutmamalısın.
Yurtdışından iPad Getirmek 2022
Yukarıda belirtilen kurallar, sadece iPhone'lar için değil, yurtdışından getirilen diğer Apple ürünleri (iPad, MacBook vb.) için de geçerlidir. Bu nedenle, 2022 yılında yurtdışından iPad getirmek istiyorsan, bu kurallara uyman gerekir.