arkadaşlar mesela arabanın iç lambası açık kalırsa veya parklar açık kalırsa ve sabaha kadar yanıp akü tamamen biterse,yani kontağa anahtarı sokup çevirince göstergelerde hiç ışık olmazsa tamamen elektrik bitmişse daha sonra ne yapmak lazım eskiden arabayı vurdururlardı ama bu devirdeki arabalara bunu pek yapmazlar bazıları aküsü bitmiş arabaya başka araba yanaştırıp kablolarla aküden aküye şarj yolu ile,arbayı çalıştırıp,kısa süre içinde akünün kendi kendine şarj olabileceğini söylüyor,ama bazılarıda akünün işi tamamen bitmiş vede yerine yeni akü almak lazım diyor hangisi doğru vede ne yapmak lazım eğer akü tamamen bitmişse nasıl yol izlemek lazım sağolun
başka araçtan takviye ile çalıştırın ve bi süre aracı kullanın mümkünse otoyol gibi biyerde sabit devirde o kendi kendini dolduracaktır...yeni akü almanıza gerek yok...
Vurdurmak sakıncalı fakat yapacak bişe yoksa(başka bir aracın aküsünden takviye) başka çarede yok ! En mantıklısı tanıdık birinin arabasından takviye kabloları ile çalıştırmak...
askerdeyken başıma geldi.Dağıtım izninde araca bi baktım akü bomboş kontağı açınca hiçbir tepki yok.Takviye ile çalıştırdık ve araç yaklaşık 120 km yol yaptıktan sonra akü motoru çevirebilecek kadar ancak doldu.Yaklaşık 500km yol yaptıktan sonra akünün ışığı yeşile döndü.Aracın bagaj ışığı sönmemiş ve 18 gün acemiliğimden dönene kadar aküyü boşaltmış.
quote:
Orijinalden alıntı: samet
başka araçtan takviye ile çalıştırın ve bi süre aracı kullanın mümkünse otoyol gibi biyerde sabit devirde o kendi kendini dolduracaktır...yeni akü almanıza gerek yok...
sağol aslında bu durum başıma gelmedi ama bazen düşünüyorum acaba iç lamba açık kalsa ve sabaha bitse ne yapmak lazım diye
bugüne kadar 2 şey başıma geldi birincisi benzinliğe gidince ordayken bir anda akünün iç bataryasının iflas etmesi,araba çalışmadı ve servise gelince aküyü 4 sene kullanmışsın eskimiş o yüzden burada arıza yapmış tamamen işi bitmiş dedi birde geçen aylarda anahtarı çevirince gösterge ışıkları bir yandı bir söndü ve araba marj almadı bundada servis geldi ve akü tamamen bitmiş dedi çünkü bu arabanında 3 seneyi geçmişti
ama asıl merak ettiğim sağlam aküyle bir yere gidince orda lamba açık kalırsa ve elektrik tamamen biterse bunu merak etmişdim o yüzden konu açtım
sağol
sağolun arkadaşlar
birde şunu merak ettim
aküsü tamamen bitmiş hiç elektrik kalmamış arabayı vurdurunca araa çalşıp akü dolarmı yoksa vurdurmak için aküde çok azda olsa elektrik kalmışmı olması lazım yani marş basmıyor ama elektrik belirtisi olması lazımmı
aküde biraz olsun ateşlemeyi sağlamak için gerekli olan kıvılcımı oluşturacak kadar dolu olması gerek ki vurdurunca çalışsın
askerdeyken başıma geldi.Dağıtım izninde araca bi baktım akü bomboş kontağı açınca hiçbir tepki yok.Takviye ile çalıştırdık ve araç yaklaşık 120 km yol yaptıktan sonra akü motoru çevirebilecek kadar ancak doldu.Yaklaşık 500km yol yaptıktan sonra akünün ışığı yeşile döndü.Aracın bagaj ışığı sönmemiş ve 18 gün acemiliğimden dönene kadar aküyü boşaltmış.
öğretmen asker olarakmı yaptınız askerliği? bu akü bitme olayı burdurda olmuştur belki...
evet asker öğretmenlik acemilik burdurdu ama araç memleketteydi.
quote:
Orijinalden alıntı: wehby
quote:
Orijinalden alıntı: ototube
öğretmen asker olarakmı yaptınız askerliği? bu akü bitme olayı burdurda olmuştur belki...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme