Şimdi Ara

akü ışığı yok metal gösteriyor ne yapmak lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ışık rengi yok metal görünüyor acaba su koydurup şarjmı ettirmek lazım yoksa plakalar bir sene olmadan ayvayı yer sen değişmi demek lazım

alalı 3 sene olcak galiba orta seviye marka akü

• Akünün suyunda eksilme varsa tamamlayın, tam kapalı aküyse zaten su eksiltmez ve su ekleme imkanı yoktur. Aküyü kapasitesinin 1/10'u yada biraz daha düşük oranda Amper değeriyle 12 saat şsrj edin. Yani 60 Ah akünüz varsa 6 amper yada 5 Amper ile 12 saat şarj edin. Akücüye götürürseniz yüksek amperle şarj ederler genel olarak ancak şarj tutamayan yada şarjı azalmış aküyü yüksek amperle yapılan şarj işlemi plakaların zarar görerek akünün kullanılmaz hale gelmesine neden olur.

Piyasadan ucuza bir akü şarj cihazı alarak kendiniz de şarj edebilirsiniz. Einhell markasının cihazlarının fiyatı genel olarak uygundur 5 Amperlik bir cihaz işinizi görür.
  • baris195 kullanıcısına yanıt
    Akünün suyunda eksilme varsa tamamlayın, tam kapalı aküyse zaten su eksiltmez ve su ekleme imkanı yoktur. Aküyü kapasitesinin 1/10'u yada biraz daha düşük oranda Amper değeriyle 12 saat şsrj edin. Yani 60 Ah akünüz varsa 6 amper yada 5 Amper ile 12 saat şarj edin. Akücüye götürürseniz yüksek amperle şarj ederler genel olarak ancak şarj tutamayan yada şarjı azalmış aküyü yüksek amperle yapılan şarj işlemi plakaların zarar görerek akünün kullanılmaz hale gelmesine neden olur.

Piyasadan ucuza bir akü şarj cihazı alarak kendiniz de şarj edebilirsiniz. Einhell markasının cihazlarının fiyatı genel olarak uygundur 5 Amperlik bir cihaz işinizi görür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbulur

Akünün suyunda eksilme varsa tamamlayın, tam kapalı aküyse zaten su eksiltmez ve su ekleme imkanı yoktur. Aküyü kapasitesinin 1/10'u yada biraz daha düşük oranda Amper değeriyle 12 saat şsrj edin. Yani 60 Ah akünüz varsa 6 amper yada 5 Amper ile 12 saat şarj edin. Akücüye götürürseniz yüksek amperle şarj ederler genel olarak ancak şarj tutamayan yada şarjı azalmış aküyü yüksek amperle yapılan şarj işlemi plakaların zarar görerek akünün kullanılmaz hale gelmesine neden olur.

sağol
    aküyü şarj etmem lazım çünkü 3 hafta kadar kullanmamıştım sonra kış vakti 10 dakka çalıştırayım dedim

2 gün sonra araç zor çalıştı,çalışınca 1 saat kadar gezindim ama aradan 1 veya 3 gün geçsede yinede içinde elektrik kalmıyor,yani gezmekle dolmuyor gibi,saatlerce gezmek lazımki anca idare etsin yada hergün gezmek lazım

buna suyu nerden eklicem saf su dimi benzinliklerden alırım,belki göztergede görünür su seviyesi

yesik siyah falan olan göstergesi var ama şu an metal ve demir şeklinde görünüyor

• baris195 kullanıcısına yanıt
    Akünün kapaklarını açın kurşun plakaları göreceksiniz, akünün suyu kurşun plakaların üzerini örtecek kadar olmalıdır, kesinlikle plakaları örten seviyeden fazla su eklemeyin, aküden dışarı taşar ve asitli su aracınıza zarar verir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbulur

Bu sayede eski bir akuyu daha ne kadar sure kullanabiliriz acaba omru ne olur?

• Akünün durumuna göre değişir. Ancak 2 yada 3 yıllık bir aküyse ve boşalmışsa direk arabadan söker anlattığım şekilde şarj ederseniz aküyü uzun süre kullanırsınız. Ancak aracı takviye ile yada iterek çalıştırırsanız, aracın şarjı güçlü olduğundan boşalmış bir akü yüksek şarj nedeniyle kullanılamaz hale gelebilir yada ömrü çok kısalır.

Buradan 10 amper olanını 75 TL'ye alabilirsiniz

http://dukkanlar.gittigidiyor.com/INDENTO/

Einhell marka olarak 5 Amper buradan alabilirsiniz 79 TL

http://www.hirdavatmarketim.com/Einhell-BT-BC-5-Amper-Aku-Sarj-Cihazi,PR-12963.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbulur -- 23 Ocak 2016; 23:38:49 >

• udmexpert U kullanıcısına yanıt
    eski aküyü düşük akımla şarj ederseniz biraz toplar kendini.Akü suyuda eksilmişşe çeşme suyunu kaynatıp soğutup ekleyebilirsiniz illa saf su almanıza gerek yok.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bugün akücüye gittim,ilk söylediği akü 3 yaşında olduğundan dolayı yenisini al dedi 140 tl ye vereyim dedi

akü şarj yaparım ama günü kurtarır dedi,eğer 2 ay sonra arabayı satıcam dersen idare etmesi için şarj ettir dedi

10 tl ye şarj yapıyormuş,sabah 9.00 da getir akşam 5.00 de al dedi,onda gerekli alet kablolar var bir sürü akü şarj ediyor

su eksikse doldururuz dedi

akü şarj cihazı iyi fikir ama 70 küdür tl vermesem ya 1 sene sonra akü çöp olursa parayada yazık olur,akünün plakası ne olacağı belli olmaz,o yüzden 10 tl ye şarj denemeye değer gibi

hergün araba sabah zor çalışıyor sabahleyin heryer buz gibi soğuk,şarjcı adam havalar soğuk öyle yapar tabi dedi

aküye baktım ışık kısmı gri renk yani etikette su kalmamış takviye edin yazıyor,ayrıca gün içinde ışık gri değil yeşil oluyor,yani az şarj olduğundan dolayı öyle ve araç gün içinde düzgün çalışıyor

sanırım 2 sorunu var bir su eksik,çünkü durduğu zaman gri renk oluyor ama gün içinde yeşil renk oluyor

diğer sorun geceden dolayı şarji bitiyor yani şarj dipte,gün içinde gezsemde dolmuyor,zaten araç kameraları var gün içinde onlarda elektrik emiyor

sabahları marşa basınca 3 kez dönüp duruyor,bu yüzden ilk döndüğü an gaza bas çek yapıyorum anca kurtarıyor çalışıyor

akü energy marka

su koymak için delik görmedim ama etiketinde su ilave edin diyor,siyah kabarık olan yerlerde delik gibi şeyler olsada içine ışıkla baktım vida yok,tornavidaylamı kaldırtmak lazım

o delikler nerde,akü üstünde 3 tane kabarık bölme var

bir ışığın olduğu kısım,iki ışık olan yerin arkasında 2 tane ayrı kabarık bölme daha var

nasıl açıcam su eklicem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baris195 -- 26 Ocak 2016; 17:56:45 >

• aküyü butun gun sarj edermi yoksa eder gibimi yapar belli olmaz
    cunku sarj eder gibi yapıp etmezse akü almam icin yapabilir
    zaten sarj parası alcak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: krmlfc

eski aküyü düşük akımla şarj ederseniz biraz toplar kendini.Akü suyuda eksilmişşe çeşme suyunu kaynatıp soğutup ekleyebilirsiniz illa saf su almanıza gerek yok.

çeşme suyu koyacaksan kaynatmaya ne gerek var direk koy hiç uğraşma.
  • direk yenisini al bence şarz felan boş işler,uygun fiyatlı aküler var 2 yıl garantili.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla 7-8 yıl aku kullandıgım oldu 3 yılda akuler kolay kolay olmez. Belkı cın malı falansa anca
  • akücüye bıraktım

su eksik tamamlayın dedim ama artık elemanları ne kadar dinler bilmem,unuturlar belkide,çok müşteri olunca akılda tutmaya çalışıyorlar,çünkü aküde şarj edilcek
    alır aküyü şarja takar tamamdır,su eklemeyebilirler,zaten araba bir iki gün parkedince akü ışığı gri oluyor o zaman bakınca eksiklik anlaşılır,ama araba çalıştığı an akü ışığı yeşil oluyor,baksalar yeşil görebilirler

normalde gündüz 12.00 de park edip ertesi gün gündüz 12.00 de çalıştırınca çalışmıyordu yani marş 3 kez dönüp duruyordu

ama dün akşam 22.00 de 10 dakka çalıştırdım,sabaha kadar dolu kalmış,sabah 09.00 da çalıştırdım hemen çalıştı,demekki plakalar sağlam elektrik tutuyor

şarj dipte olduğundan bugün bıraktım ertesi gün akşama kadar durcak,elemanlar iyi yani,yaklaşık 30 saat şarjda kalcak
  • aküyü aldım

adamlar 30 saat şarja takmış gibi görünüyor,bir tane mavi cihaz vardı birde daha büyük olan kırmızı cihaz vardı

benimki kırmızı cihaza bağlıydı yanında 80v 20a yazıyordu

üzerinde dijital değerler olarak üst satırda 32,orta satırda 10,alt satırda 5 yazıyordu

aküye su ekledinmi dedim,bunlara su eklenmez dedi,oysaki üstünde gri olursa su ekleyin yazıyordu,ama benimki azcıkta şarj olsa gri olan kısım yeşil oluyordu

şu an siyah değil gride değil,zaten bitmeye yakın gri oluyor,ama şu an yeşil duruyor

elemana dedim haftada 1 saat araba kullanıyorum dedim,öyle olursa akü biter tabi dedi,oysa 3 yaşında energy marka akü,sanırım daha gider

bu ara bakıcam yine biterse o zaman plakalar elektrik tutmuyor denebilir,ama 1 ay boyunca sadece 3 saat kadar gezdim ondan olmuş olması lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.