Şimdi Ara

24 saatte Türknet Pişmanlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

24 saatte Türknet PişmanlığıT
    24 saatte Türknet Pişmanlığıtnetten Türknete geçtim. Geçişim ilk akşamı yeni aldığım asus modemin kurulumunu yaptım ve internete bağlandım. Gayet güzel ve stabil bir şekilde internete bağlandım bir gece boyunca. Ertesi gün işten geldim bir de ne göreyim internet yok. Arıza kaydı oluşturdum tabiki gelen cevap ise modem kurulumunda hata olabilir. İyi de bir gece önce yaptım kurulumu ve cayır cayır bağlandık internete. İşin kötüsü telefonla görüşebileceğin birisi de yok. Ttnetten kötüsü de varmış. 48 saat içinde çözülmezse interneti kapattıracağım be ttnete tekrar dönüş yapacağım. Rezil herifler.

• DSL ışığı sabit bir şekilde yanıyor mu?
  • Evet
  • quote:

Orijinalden alıntı: amorcortes

Evet
    Modeme DSL sinyali geliyor o zaman. Arayüzden hat değerlerinizi atar mısınız? (Sistem günlüğü > DSL günlüğü)
  • Nereden bulacağız o dediğinizi?
  • Buldum iki paRöa olarak gönderdim

• 24 saatte Türknet Pişmanlığı

• Hat değerlerinizde bir sıkıntı görünmüyor, aksine çok iyi. 100mbps paketine geçip yaklaşık 80-85mbps civarı hız alabilirsiniz. Ancak tabi önce interneti kullanabilmeniz gerekiyor.

Modemi tamamen sıfırlayıp size gönderilen kullanıcı adı ve şifre ile tekrardan kurulum yaptınız mı?
  • Yaptım zaten ilk gün internete de çok güzel bağlandım ertesi gün fiyasko.
  • nomadio N kullanıcısına yanıt

24 saatte Türknet Pişmanlığıhocam size zahmet benim değerleride kontrol edebilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: amorcortes

Yaptım zaten ilk gün internete de çok güzel bağlandım ertesi gün fiyasko.
    Modeme DSL sinyali de geliyor, eğer kurulum da doğruysa ve modem ayarlarında bir yanlış yoksa sıkıntı olmaması lazım ama anlamadım açıkçası.

WAN sayfasına girip ss atar mısınız oradaki ayarlar önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nomadio -- 28 Aralık 2019; 0:20:37 >
  • Hattınız son kapasitede gözüküyor hocam. 50mbps'den fazlası olmaz.
  • Değerler iyi midir kötü müdür hocam?
  • @nomadio kanka benim hat en fazla kaç alır ? 100 görmez mi ?
  • Görür ama SNR değeri 6db civarına düşebilir hocam. Bu da hattın stabilitesini azaltır. Zaten CRC hataları da gözüküyor hattınızda. Eğer hız arttırımı olursa bu CRC hataları daha da yükselir, beklenmedik anlarda kopma yapabilir. Yine de deneyebilirsiniz tabi.
    Bazen indirme yaparken saniye de 11mb'ye çıkıyor sonra donuyor 6mb oluyor, 7,8 oluyor yükseliyor. O donma neden oluyor ? Bir de bu değerlere göre en stabil hız kaç olmalı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aliminati

Değerler iyi midir kötü müdür hocam?
    Hız anlamında soruyorsanız 50mbps Türkiye şartlarında gayet iyi hocam.
    Donma neden oluyor indirme esnasinda ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Atorvastatin

Bazen indirme yaparken saniye de 11mb'ye çıkıyor sonra donuyor 6mb oluyor, 7,8 oluyor yükseliyor. O donma neden oluyor ? Bir de bu değerlere göre en stabil hız kaç olmalı ?
    Valla bilemiyorum hocam. Bir çok nedenden kaynaklı olabilir. İndirme yaptığınız server, kullanılan cihaz, ping süresi, hattın stabilitesi vs.

Hattın stabilitesini ve CRC hatalarını azaltmak için modem arayüzünden SNR değerini arttırmayı deneyebilirsiniz. Mesela SNR değerini 11-12db seviyesine çekersiniz. Bir miktar hızınız azalacaktır ama CRC hataları da azalacaktır bu sayede.
  • sorun çözüldü mü? ben de türknet e geçeceğim dolayısıyla ilgileniyorum. müşteri temsilcisine ulaşamama cidden sıkıntı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.