yazı netliği nedir arkadaşlar ya? ben 22" monitörde müthiş bir yazı netliği görüyorum. ofis işlerinde crtden çok daha güzel hatta. gördüğüm kullandığım her lcde de çözünürlüğü doğru ayarladıktan, fontları ve font smoothing olaylarını da hallettikten sonra müthiş oluyor yazı netliği sorunu lcdlerde yok benim gördüğüm kadarı ile. Hp monitörü text mode a ayaralyıp işletim sisteminde de clear type açıyorum. gerçi windowsun clear type font yumaşatma muhabbeti biraz sipastik ekstra ClearTweak programı kullanıyorum ayarladım bir kere alıştım yıllardır kullanıyorum öyle. deneyin isterseniz program bedava.http://www.ioisland.com/cleartweak/index.php
quote:
Orjinalden alıntı: kafil arn
yazı netliği nedir arkadaşlar ya? ben 22" monitörde müthiş bir yazı netliği görüyorum. ofis işlerinde crtden çok daha güzel hatta. gördüğüm kullandığım her lcde de çözünürlüğü doğru ayarladıktan, fontları ve font smoothing olaylarını da hallettikten sonra müthiş oluyor yazı netliği sorunu lcdlerde yok benim gördüğüm kadarı ile. Hp monitörü text mode a ayaralyıp işletim sisteminde de clear type açıyorum. gerçi windowsun clear type font yumaşatma muhabbeti biraz sipastik ekstra ClearTweak programı kullanıyorum ayarladım bir kere alıştım yıllardır kullanıyorum öyle. deneyin isterseniz program bedava.http://www.ioisland.com/cleartweak/index.php
yazı netliği internet ortamı,ofis işleri yapanlar,grafikerler için önem verilen ve yazıların pürüzsüz ve çok net olmasına yazı netliği deniliyor ondan dolayı bende yazıların net olmasına önem veriyorum grafiker,ofisci değilim ama internet amaçlı kullandığım için yazılarında benim açımdan net ve pürüzsüz olması gerekiyor CRT kadar kalite lazım.. onun için T200 serisine karar verdim gibi onuda ayarlamazsam lg 2284f Ye kayacam.
quote:
Orjinalden alıntı: TuVNeRa
quote:
Orjinalden alıntı: hakanto
beyler lütfen tartışmayın, şu avatardaki yavrunun hatrına na kadar sexi gülüyor onun için kavga etmeyin . güzel güzel fikir alışverişinnde bulunalım
Nasipse önümüzde ki ay yeniden Ukrayna' ya gidiyorum. Senin için güzel resimler çekerim.
auuuuuu , kısmet olursa 24 inç monitör alınca onda resimlerine bakarım hııı
Viewsonic VX2435 alacaktim ama hicbiryerde yok ve distributoru ile de gorustum getirmeyeceklerini soylediler. 2 gun once de yakin bir arkadasim HP LP2475i onerdi. Okudugum teslere gore standart ayarlari ile renk dogrulugu pek iyi degil ama kalibrasyon sonrasi mukemmele yakin dogruluk saglaniyormus ve ben de bu monitorden almaya karar verdim. Fotografci oldugum icin renk dogrulugu en olmazsa olmaz ve P-Mva yerine S-Ips oldugu icin de iyi ki Viewsonic'i alamamisim diyorum :) Kullanan arkadaslarlar bu monitor hakkinda ne dusunuyor? Monitor sadece fotograf isleme amacli kullanilacak...
verdiğim linkteki resimleri gorduyseniz neden tn paneli bu kadar kotulediğimi anlamışsınızdır. Artık w2448hc modelini listeden çıkarttınız sanırım
quote:
Orjinalden alıntı: kafil arn
HP üretmiyor ki ekranı. panel üreticileri belli, alıp kullanıyor markasını basıyor üzerine hp. tnde samsung ve tn olmayan diğer seride lg nin panellerini kullanmış hp belki başka marka panellerde kullanmıştır/kullanacaktır başka modellerinde. üzerine de plastik kasasını kablosunu takmış, altına müthiş kullanışlı bir stand eklemiş, ekranın osd için yazılımını tüm detaylarıyla yapmış kutulamış sürmüş piyasaya.. bence çok başarılılar rakiplerine göre özellikle dizaynları ergonomileri on numara. markaya takmamalı yani lcd de bence.
dediğiniz gibi sanırım bir süre idare etsem iyi olacak acele etmemekte fayda var gibi. adam gibi 24" lcdler çok ciddi paralardalar, ulaşamıyorum. sırf 1080p 24" olsun, alıştığım hp konforu olsun diye çar çur etmeyeyim paramı biraz sabredip daha sonra güzel birşey alayım düşüncesi çok mantıklı. ama bekleyiş düşündürücü. öte yandan kardeşim 17" crt ile gözlerini bir güzel bozuyor ve benim ekranda film izlemeyi çok seviyor. ben de 1920*... küsür vidyo izlemek istiyorum ve pivot ile çalışmaktan çok keyif alıyorum.. böyle yani buruk bir his içimde o sevinsin ben de sevineyim istedim arap saçı oldu, olmadı mı olmuyor demek ki.
W2408H webcamsiz birebir aynı ekran ise onu da alabilirim aslında. parasını haketmiyor o kesin bir tek. bile bile kazıklanacam. ama sürekli alacağım şey de değil ekran. almışken güzel keyifli birşey alayım istiyorum. yeni nesil paneller gelince fiyatlar düşecektir illaki ama ne kadar zaman alır belirsiz. bir de kaçan keyiflere değecek mi? bir de 16:9 24" ucuz paneller düşmeye başlamışken kafam çok karıştı.
alabilirim yani kararsızım. daha kaliteli bir panel için çok uzun bir süre beklemem gerekecekse ve W2408H ile W2448HC arasında webcam ve 2 usb dışında fark yok ise (ben başka fark göremedim, aynı paneller olduklarını varsaydım) alırım kafam rahat olur çok uzun bir süre keyifli keyifli çalışırım.
lp serisi samsung panel diye biliyorum. zaten dünyada sayılı panel üreticisi var, hp de bunlardan birinden alıp kullanıyor. ama ben memlekete gelen hiçbir samsung monitörde lp serisi hp'lerdeki panellerden olduğunu sanmıyorum. zaten samsungun pro serisi tr'ye gelmiyor. ek olarak saydığınız ergonomik+tasarım özellikleri de cabası. 2275'in ayağı 2475'le aynı, ben böyle birşey görmedim o kadar söyleyeyim :) ek olarak display port girişi, kablo gizleme kanalı, custom scaling, power ledini kapama gibi ufak tefek artılar da kesinlikle fark yaratıyor.
yalnız eski benq tn panelli monitörüme göre ortalama 30ms input lag var bunu da belirtmek gerekir, yer yer azalıp artadabiliyor. oyuncu monitörü değil kesinlikle. ama foto-grafik işlerde fark o kadar açık ki tn panelli bir monitörün yanında renklerin canlılığı ve siyah derinliği plasma tv gibi duruyor kabaca benzetmek gerekirse 8) bu bir de s-pva olanı, h-ips olanını düşünemiyorum ama işte arada çok fark var bir de bulmak mesele.
evet ben de o küçük detaylar için hp monitörlerini çok seviyorum. çok başarılı ayrıntıları var. benim kullandığımın standı da biraz daha farklı onlarınki kadar olmasa da muhteşem buluyuroum. tek kusuru monitörü aşşağıya çok az döndürmeye izin veriyor. uzaktan yatağa uzanıp izlerken malum tn panel görüş açısı alltan bakınca rezalet oluyordu. modifiye ettim ben de şimdi ihtiyacımdan da fazla dönebiliyor. dönme eksenindeki dönme seviyeyisini ayarlayan çelik parçaya dremel ile biraz daha pay verdim kapattım tekrar fabrikasyon gibi oldu. standı detaylı inceleme sanşım oldu bu sırada çok basit bir o kadar da sağlam-etkin birşey. malzeme kaliteleri çok güzel yani hplerin seviyorum. lp2475 lg üretimi LM240WU4 panelli olduğunu internette reviewllerde okumuştum. yani üretim bu ise trye de böyle geliyordur.
w2448hc modelini de listeden çıkarmak istiyorum ama halen erişebileceğim en iyi monitör. LP serisini uygun fiyatlı satan yer bulamadım. 850 dolar 2 tane satan yer buldum daha iyi araştırmam lazım. aslında eve iş getirirsem çok ciddi kaliteli bir ekrana ihtiyacım olacak. işime yarabilir ama öte yandan bir de 4:3 kaliteli monitör lazım işlerin tvde nasıl görüneceğini görmek için. en iyi fiyat performanslı renk gerçekliğine sahip cihaz LP2475 imiş onu farkettim. ama çok pahalı buluyorum o kadar para vermek istemiyorum. en güzeli eve iş getirmemek :) W24 serisi hala bir seçenek yani benim için. öle müthiş bir monitör kullanmam gerekmiyor sadece alıştığım konforum bozulmasın 1080p filmlerimi izleyeyim keyfim kaçmadan olur biter. sırf bu yüzden hpW serisi almak istiyorum. gerçi yavaş yavaş piyasadan yok oluyorlar.
işte tn alacaksan da bence hp'nin tn'leri diğer markaların tn'lerine göre anlamsızca pahalı. yine de detaylar için tercih edilebilir ama görüntü kalitesinde 500 liralık samsungla aynı olacak (belki daha iyi olabilir de bilmiyorum yani 2275w'den daha önce hp monitör kullanmamıştım) bir monitör için 250-300 lira fark istiyor adamlar, hadi pro serisinde anladık da tn panelliler çok gereksiz pahalı gibi sanki...
aynı şeyleri hissediyorum.. abuk pahalı tn hpler. 400 dolar kolay param vardı hani dedim harcayayım hp monitör alayım pahalılığı sorun olmasın kolay gelen kolay gitsin ama LP75 oradan göz kırpıyor, diğer ucuz 24" tnler oradan göz kırpıyor, yeni gelen 16:9 24 uygun fiyatlılar ayrı bir alem. arada kalmak böyle birşey işte. lp75i almaya çalışsam bir 400usd+ kdv daha çok çok pahalı ve çok da ihtiyacım yok aslında. bünye gördü istiyor şimdi :)
arkadaşlar LP2475 gördüm, inceledim çok sevdim fakat benim için gereksiz pahalı bir cihazmış almaktan vageçtim. yani çok dikkat etmezseniz bakış açılarına, renklerin gerçekliğine, evde günlük kullanım ve film için değecek, gözle fark edilecek bir üstünlük yok 24" tn panel hpye göre, benim kullanımımda fark yaratmayacak buna karar verdim ve iki katı fiyat vermekten vazgeçtim. aklıma takılan bütün 24" monitörleri gördüm inceledim tekrar tn panel alıştığım HPye döndüm :)
fakat şimdi de modelini bulamıyorum. w2448hc almak istemiştim, heryerde vardı kısa süre önce bir anda bulunmaz hint kumaşına dönüştü.. w2408h ile arasındaki fark sadece webcam gibi önemsiz bişey sanırım. peşin alımda güzel fiyata 2408 alıp kullanayım en güzeli. zaten buna benzer 22"ini kullanıyordum çok uzun süredir seve seve. husnuke sözüm sana, istersen monitörün temizse gel bana ver onu peşin güzel bir fiyattan sana da LP serisi alalım mümkünse analdığım kadarı ile tatmin etmiyor seni w2408 sen de sevin ben de sevineyim.. ben illaki alacağım zaten senin ekranından LP serisine geçmek konusunda ciddiysen fırsat olsun sana.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme