Şimdi Ara

24 Yaşında İkinci Üniversiteye Başlamak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
4
Favori
8.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: werser34

quote:

Orijinalden alıntı: Dr_Gölge

askerliği yapmadan 2. üniversiteye başlayamazsın

Askerliğini yapmadan 2. üniversiteye kayıt yaptırabilirsin ancak tecil süren bittikten sonra askere gidersin (askerlik dönemi boyunca okulu dondurursun). Bu konuyla ilgili YÖK ün üniversitelere gönderdiği yazı var ve ÖSYM kılavuzunda belirtilmiş. Biraz araştırın...

normalde olmaması lazım.asal'da yazıyo

www.asal.msb.gov.tr/sikcasorulan_sorular/er_islemleri/ogrenci.htm

ama yök bunu aşmak için yeni bi yönetmelik yayınlamış ilginç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crista galli -- 1 Nisan 2014; 10:16:59 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: werser34

quote:

askerliği yapmadan 2. üniversiteye başlayamazsın

Askerliğini yapmadan 2. üniversiteye kayıt yaptırabilirsin ancak tecil süren bittikten sonra askere gidersin (askerlik dönemi boyunca okulu dondurursun). Bu konuyla ilgili YÖK ün üniversitelere gönderdiği yazı var ve ÖSYM kılavuzunda belirtilmiş. Biraz araştırın...

normalde olmaması lazım.asal'da yazıyo

www.asal.msb.gov.tr/sikcasorulan_sorular/er_islemleri/ogrenci.htm

ama yök bunu aşmak için yeni bi yönetmelik yayınlamış ilginç.

ÖSYM kılavuzu

a) 1111 sayılı Askerlik Kanunu hükümlerine ve bu konuda Millî Savunma Bakanlığınca yayınlanan prensip emirlerine göre
    askerlik hizmetlerini erteletme hakkını kaybedenler,

b) İki veya üç yıllık bir yükseköğretim programını bitirmiş olup dört yıldan daha az süreli bir başka yükseköğretim
    programına girmek isteyenlerden askerliğini yapmamış olanlar (İki veya üç yıl süreli bir yükseköğretim programından
    mezun olup askerliğini yapmamış olan adaylar, dört yıl veya daha fazla süreli bir yükseköğretim programına girmek için
    2014-ÖSYS'ye başvurabilirler.),

c) Dört yıl veya daha fazla süreli bir yükseköğretim programını bitirmiş olanlardan askerliğini yapmamış olan adaylar

2014-ÖSYS sonucunda herhangi bir yükseköğretim programına yerleşmeleri durumunda bu adayların kayıtları yapılacaktır.
    Ancak, bu durumdaki adayların askerlikleri tecil edilmiş ise askerlik tecil sürelerinin bitimine kadar kayıt hakkı kazandıkları
    programda eğitime devam edebilecek, tecil sürelerinin sona ermesi hâlinde askerlik erteleme haklarını kaybettiklerinden bu
    durumdaki adayların kayıtları dondurularak, askerlik hizmetlerini yaptıktan sonra eğitime devam edebileceklerdir.

• werser34 W kullanıcısına yanıt
    ilginç.

yök ben kaydını alırım ama asker tecili vs sana kalmış demeye getirmiş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

ilginç.

yök ben kaydını alırım ama asker tecili vs sana kalmış demeye getirmiş.

Evet dediğiniz gibi kayıt alıyor ama askerliği tecil etmiyor. Hatta lisans ve yüksek lisansı aynı anda okuyabiliyorsunuz (En son bu şekildeydi değişmediyse :)
  • Ben 93'lüyüm bıraktım üniversiteyi yeniden hazırlanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ytumatmuh

hiçbir zaman geç değildir, 25 den tut 27 sine kadar hala devam eden insanlar var arkadaş çevremde, bunlar gerek okudukları bölümün zorluğundan, gerek ise eğitim aldıkları yerin derslerinin ağırlından dolayı kaynaklanan sebepler yüzünden, kimiside ailevi ve maddi sıkıntılar dolayı onları listenin dışında tutuyorum.

açıkcası ömrün boyunca sevmediğin bir işi yapmak mı ? yoksa sevdiğin bir işi yapmak için feda ettiğin 4-5 sene mi ? cevap sanırım yeterince açık.

bende; ortaokulda iken uzun yol kaptanı olacağım diyordum, liseye başladım teknikte elektrik-elektronik okudum fakat sonra okulumu değiştirmek durumunda kaldım, gittiğim yerde bilişim ve muhasebe olduğu için benimde yazılıma olan ilgi ve merakımdan ötürü bölüm değiştirmek durumunda kaldım. daha sonra üniversite için yazılım mühendisliği düşünüyordum fakat bu bölüm yalnızca vakıf üniversitelerinde vardı, gerek aileme yük olmamak gerek ise özellerin iş sektöründe birşeye tutulmamasından ötürü bilgisayar mühendisliğini istedim fakat sıralamam ve puanım bu bölümü kazanmaya yetmedi, yeteri kadar bilgi araştırma üzerine matematik mühendisliğini yazdım ve hazırlığı saymazsak şuanda birinci senem bitti neredeyse ve bu seçimimden ötürü de hiçbir zaman pişmanlık yaşamadım. yani insan istediğinin peşinde koşmalı, yoksa ilerleyen yaşamında kendinde o gücü ve isteği bulamayabiliyorsun.

@ytumatmuh: Teşekkür ederim hocam gerçekten insanların hayallerinin peşinden koşması gerekiyor. Bu yolda da yalnız olmadığını bilmek çok güzel bir duygu.

@3nokta: İngilizcem iyi sayılır üniversiteyi kazanırsam zaten yaz boyunca çalışacağım hocam.

@yumurtanınfaydaları: Hocam çok çok haklısınız ama benim okulumu dondurmam mümkün değil. Ailem maddi desteğini çeker üzerimden. Benim yapacağım bir sene daha dişimi sıkmak. Ailemle bu konuyu konuştuk onlar ikinci üniversiteye başlamam için okulu bitirmemi şart koştular. Şuan yapabileceğim başka bir şey yok anlayacağınız üzere.

@Mr.Loney: Teşekkür ederim hocam inşallah dilediğiniz olur :)

Son olarak hocam askerlik yapmama gerek yok bayanım bunu başta belirtseydim keşke ama hiç aklıma gelmedi bu askerlik konusu inanır mısınız

• yaşın fazla değilmiş ben 40küsür yaşında adamlarla aynı sınıfta okudum lab da aynı grupta yer aldım yaşın bir önemi yok sen önemsemezsen
  • Kardeşim ben 17.5 sene Almanya'da yaşadım.. 18 yaşıma 2 hafta kala Gaziantep Lisesine başladım (Lise1)
    Kendimden 4 yaş küçük çocuklarla okudum. Çok zorluk çektim ama asla pes etmedim ve allahın izniyle bu yaz 23 yaşında üniversiteye başlayacağım.. Okumak için asla geç değil.. Sonra pişman olmamak için HAYALINI KOVALA

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşım 31. Matematik öğretmeniyim. Şuan istanbul hukukta 1. sınıftayım. 7. yılımdayım öğretmenlikte, askerliğimi yaptım. Bekarım. (Pardon burası karıştı :))
    Sanırım ne demek istediğimi anladın. İstiyorsan oku. Bence pek mantıklı değil aslında 2. üniversite ama dünyada insan hayallerinin peşinde olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marancı -- 1 Nisan 2014; 13:42:59 >
  • marancı M kullanıcısına yanıt
    Hocam araba ev var mi?
    hatlar iyice karisti
  • Talip çıktı asada

• yok ama ssk var :)
  • Agaric A kullanıcısına yanıt
    İstanbul hukukta olduğunuz izlenimi uyandı bende,devam zorunluluğu yok ve oturacak yer bulamadım diye yazınca.Ama kampüsümüz yok diyince öyle olmadığını anladım.

Bende hiç mutlu değilim okuduğum bölümde, 3.sınıfım şu an ve gözüm yese dershaneye falan gidip sıkı çalışarak tıp okumak isterdim ama yemiyor işte:)Fen bilgim 00000...

Şu an uzaktan eğitim bilgisayar mühendisliği okumayı kafama koydum fakat alttan aldığım 4 dersle beraber toplam 11 tane dersim var ve birtakım rahatsızlıklarım da eklenince bu işe, sınıfta kalıcağımı düşünüyorum bu sene.Tüm derslerimi verebilseydim eğer sıkı bir şekilde çalışıp matematiği hallederdim ve girerdim ama biraz zor gözüküyor.

Yaşınız daha genç bnm abim 30 yaşında fabrikada çalışıyor ve 2 de çocuğu var ama adam kafasına koymuş sağlık bölümü okuyacam diye,liseyi de açıktan bitirdi.Sınava girdi ve belki bu sene okula başlayabilir.Tabii çoluk çocuk işleri çok zorlaştırıyor,sizin öyle bir sıkıntınız da yok nasılsa.Her türlü şansınız var istediğiniz bölümü okumanız için.

+++++ Size önerim 1 sene daha bekleyin ve okulunuzu bitirmeye bakın.O arada ygs lys için eksik gedik neyiniz varsa tamamlayın ve sınava zımba gibi girip terör estirin:))Elinizde de bir hukuk diploması bulunsun.

• gelecek yıl okulla beraber götürmeniz çok zor mu olur? zaten ygs ve lys ye hazırlanmışsınız bir şekilde önümüzdeki yıl hem sınava girip hem okulunuzu bitirirdiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: ikaya_219

İstanbul hukukta olduğunuz izlenimi uyandı bende,devam zorunluluğu yok ve oturacak yer bulamadım diye yazınca.Ama kampüsümüz yok diyince öyle olmadığını anladım.

Bende hiç mutlu değilim okuduğum bölümde, 3.sınıfım şu an ve gözüm yese dershaneye falan gidip sıkı çalışarak tıp okumak isterdim ama yemiyor işte:)Fen bilgim 00000...

Şu an uzaktan eğitim bilgisayar mühendisliği okumayı kafama koydum fakat alttan aldığım 4 dersle beraber toplam 11 tane dersim var ve birtakım rahatsızlıklarım da eklenince bu işe, sınıfta kalıcağımı düşünüyorum bu sene.Tüm derslerimi verebilseydim eğer sıkı bir şekilde çalışıp matematiği hallederdim ve girerdim ama biraz zor gözüküyor.

Yaşınız daha genç bnm abim 30 yaşında fabrikada çalışıyor ve 2 de çocuğu var ama adam kafasına koymuş sağlık bölümü okuyacam diye,liseyi de açıktan bitirdi.Sınava girdi ve belki bu sene okula başlayabilir.Tabii çoluk çocuk işleri çok zorlaştırıyor,sizin öyle bir sıkıntınız da yok nasılsa.Her türlü şansınız var istediğiniz bölümü okumanız için.

+++++ Size önerim 1 sene daha bekleyin ve okulunuzu bitirmeye bakın.O arada ygs lys için eksik gedik neyiniz varsa tamamlayın ve sınava zımba gibi girip terör estirin:))Elinizde de bir hukuk diploması bulunsun.

Aslında özelleri saymazsak tüm hukuk fakültelerinde kontejyanların iki kat artırılmasıyla ortaya çıkan bir problem bu hocam. Ben Dokuz Eylül'de okuyorum. Okulumuzda kampüs adına hiçbir şey yok. Zaten İİBF'nin ek binası biz hukuk fakültesi öğrencileri için okul haline getirilmiş. Sınıftan okul dışına çıkmak iki dakika bile sürmüyor. Kendimi lisede gibi hissediyorum. Ki zaten lisedeki okulumun bahçesi buradan çok daha büyüktü.

Okulu bitireceğim zaten şunun şurasında bir yılım kalmış, okulumu yakmak istemiyorum. Ben istesem de ailem izin vermez, onların izin vermemesi demek de benim beş parasız kalmam demek. Şuan LYS adına eksik bir şeyim yok bitirdim hepsini YGS kaldı sadece onu da halledince hiçbir derdim kalmayacak.

Yaş konusunda haklısınız ben biraz fazla kafamı yoruyorum bu konuya sanırım. Umarım abinizin de sizin de istedikleriniz gerçekleşir. :)

@geko027 @marancı @Mr.Loney

Hocam hatlar karışmış gerçekten

• Biraz eğlenceden zarar gelmez, karışsın hatlar boşverelim. :)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.