Şimdi Ara

24 Yaşında İkinci Üniversiteye Başlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
4
Favori
8.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben hukuk fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim. Aslında hiç istemeden bu bölümü kazandım çünkü ailem bir sene daha hazırlanmamı istemedi. Eminim hazırlansam Boğaziçi İşletme'yi kazanırdım ama izin vermediler işte. Belki çoğunuza saçma gelecek ama ben 1. sınıftan itibaren sınava tekrar hazırlandım. 1. sınıfta matematik konularını, 2. sınıfta geometri konularını, 3. sınıfta ise edebiyat ve coğrafyayı bitirdim. Şuan ise YGS'ye çalışmaya başladım. En kötü LYS-1'de 75+ LYS-3'te ise 70+ net yapmaya başladım. Okula gitmiyor musun demeyin devam zorunluluğu yok birkaç dersim hariç gitmiyorum, bazen gittiğimde oturacak yer bulamayıp geri dönüyorum. Gelecek sene 4. sınıfa geçeceğim. YGS konularını bitirmiş olacağım şansımı deneyeceğim olmadı bir sene dersaneyle sınava hazırlanıp Boğaziçi İşletme'yi kazanacağım.

1. Ailem şuan ikinci üniversite okumama karşı değil, okulu neden dondurup hazırlanmadın demeyin izin vermediler.

2.Şuan okuduğum bölümden memnunum aslında ama kampüsümüz yok, dersler verimli geçmiyor. Yoksa derslerimi seviyorum. Ama ben ne avukat ne savcı ne de hakim olmak istiyorum. Yönetici olmak istiyorum.

3. Okulu bitirince 23 yaşında olacağım. 24 yaş tekrar üniversiteye başlamak için geç bir yaş mı?

4. Hukuk mezunu olmam işletmeden mezun olunca fark yaratır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agaric -- 1 Nisan 2014; 0:01:42 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

24 Yaşında İkinci Üniversiteye Başlamak

Lisans mezunu olup tekrar üniversite okumayı düşünenler için ikinci bir üniversiteye başlamak çeşitli avantajlar sunabilir.

İkinci bir üniversite derecesi, kariyerinizi değiştirmenize veya mevcut kariyerinizde ilerlemenize yardımcı olabilir. Yeni beceriler edinmenizi, bilgilerinizi genişletmenizi ve iş piyasasında daha rekabetçi olmanızı sağlayabilir.

İkinci bir üniversiteye başlarken, aldığınız ilk dereceyle ilgili veya tamamen farklı bir alanda eğitim almayı seçebilirsiniz. Önceki çalışmalarınızdan aldığınız bilgiler, ikinci derecenizin tamamlanmasını kolaylaştırabilir.

İkinci bir üniversiteye başlamak, yeni insanlarla tanışmanızı, farklı bakış açılarını keşfetmenizi ve kişisel gelişiminizi destekleyebilir. Ayrıca, işverenler genellikle ikinci bir dereceye sahip adayları, sürekli öğrenmeye ve gelişmeye olan bağlılıkları nedeniyle tercih ederler.

İkinci bir üniversiteye başlamayı düşünüyorsanız, aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmanız önemlidir:

• Kariyer hedeflerin: İkinci bir üniversite derecesinin kariyer hedeflerinize nasıl katkıda bulunabileceğini değerlendirin.
    • Maliyet ve zaman taahhüdü: İkinci bir üniversite derecesinin maliyetini ve zaman taahhüdünü araştırın.
    • Okul seçenekleri: İkinci bir üniversite için çeşitli okulları araştırın ve sizin için en uygun olanı seçin.
    • Esneklik seçenekleri: Çalışma programınıza ve diğer sorumluluklarınıza uygun esneklik seçeneklerini sunan üniversiteleri arayın.

İkinci bir üniversiteye başlamak, kariyerinize ve kişisel gelişiminize yatırım yapmak için harika bir fırsat olabilir. Yukarıdaki faktörleri dikkatlice düşünerek, sizi hedeflerinize ulaştırmaya yardımcı olacak bilinçli bir karar verebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hayallerinin pesinden kos, simdi belki zorlanabilirsin okumak guc olabilir ama yapmak istemedigin bir isten daha kotu olamaz. Sevdigin meslegi yapmak en iyisi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla yaş çokmuş ama eğer senin yerinde olsaydım istemediğim bir mesleği yapacağıma şansımı denerdim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok iyi derecede ingilizcen yoksa ingilizce calis. 1 sene de hazirliga harcama.

• hiçbir zaman geç değildir, 25 den tut 27 sine kadar hala devam eden insanlar var arkadaş çevremde, bunlar gerek okudukları bölümün zorluğundan, gerek ise eğitim aldıkları yerin derslerinin ağırlından dolayı kaynaklanan sebepler yüzünden, kimiside ailevi ve maddi sıkıntılar dolayı onları listenin dışında tutuyorum.

açıkcası ömrün boyunca sevmediğin bir işi yapmak mı ? yoksa sevdiğin bir işi yapmak için feda ettiğin 4-5 sene mi ? cevap sanırım yeterince açık.

bende; ortaokulda iken uzun yol kaptanı olacağım diyordum, liseye başladım teknikte elektrik-elektronik okudum fakat sonra okulumu değiştirmek durumunda kaldım, gittiğim yerde bilişim ve muhasebe olduğu için benimde yazılıma olan ilgi ve merakımdan ötürü bölüm değiştirmek durumunda kaldım. daha sonra üniversite için yazılım mühendisliği düşünüyordum fakat bu bölüm yalnızca vakıf üniversitelerinde vardı, gerek aileme yük olmamak gerek ise özellerin iş sektöründe birşeye tutulmamasından ötürü bilgisayar mühendisliğini istedim fakat sıralamam ve puanım bu bölümü kazanmaya yetmedi, yeteri kadar bilgi araştırma üzerine matematik mühendisliğini yazdım ve hazırlığı saymazsak şuanda birinci senem bitti neredeyse ve bu seçimimden ötürü de hiçbir zaman pişmanlık yaşamadım. yani insan istediğinin peşinde koşmalı, yoksa ilerleyen yaşamında kendinde o gücü ve isteği bulamayabiliyorsun.

• 2. 4yıllık üniye kaydolabilmek için askerliği yapman lazım önce
  • yas gec falan degil 40 bile olsan denemeye deger cunku hayalin...
    Benim lisedeki geometri hocam suan kendi ogrencileriyle hukuk okuyor. Kimsenin seni yildirmasina izin verme

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    22 yaşında üni başlamak
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: miyopkalem

yas gec falan degil 40 bile olsan denemeye deger cunku hayalin...
    Benim lisedeki geometri hocam suan kendi ogrencileriyle hukuk okuyor. Kimsenin seni yildirmasina izin verme

alpaslan hoca mı
  • Git evlen ne üniversitesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: gmt_one

quote:

Orijinalden alıntı: miyopkalem

yas gec falan degil 40 bile olsan denemeye deger cunku hayalin...

alpaslan hoca mı

yok benimki hilmi

• quote:

Orijinalden alıntı: okandevrim

Git evlen ne üniversitesi

normalde bu tür yorumlara cevap vermek huyum değildir amma velakin kendini tutamadım, yahu arkadaşımızın daha üçüncü senesi, kaldı ki seneye mezun olup olamayacağı bile belli değil, öğretimini tamamlayıp mezun olduktan sonra bunun birde iş süreci olacak. hem okuduğu alanı şuanda istemediğini ve bölüm değiştirmeyi düşündüğünü de açıkca belirtmiş birde kendi yazdığın yoruma bak, nasıl bağdaştırıyorsunuz anlamıyorum. sizin gibiler yüzünden bu tür platformdan sürekli uzak durmuşumdur, insanın sinir kat sayısını arttırmayın yeter!
  • Hocam seneye hukuk u bitirme şansınız varsa bitirin ardından 2.üniversiteyi okuyun,hukuku bitirmenin ne gibi bi kötü etkisi olabilir ki? Hatta yönetici olmak istiyorsanız çok daha avantajlı olursunuz bence. Ha 24 yaşa gelince hiç hiç geç değil,zaten çalışmışsınız ygs-lys e takmayın kafanıza rahat rahat okuyun. Bana kalırsa hukuku da kesin bitirin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Agaric

Merhaba arkadaşlar,

Ben hukuk fakültesi 3. sınıf öğrencisiyim. Aslında hiç istemeden bu bölümü kazandım çünkü ailem bir sene daha hazırlanmamı istemedi. Eminim hazırlansam Boğaziçi İşletme'yi kazanırdım ama izin vermediler işte. Belki çoğunuza saçma gelecek ama ben 1. sınıftan itibaren sınava tekrar hazırlandım. 1. sınıfta matematik konularını, 2. sınıfta geometri konularını, 3. sınıfta ise edebiyat ve coğrafyayı bitirdim. Şuan ise YGS'ye çalışmaya başladım. En kötü LYS-1'de 75+ LYS-3'te ise 70+ net yapmaya başladım. Okula gitmiyor musun demeyin devam zorunluluğu yok birkaç dersim hariç gitmiyorum, bazen gittiğimde oturacak yer bulamayıp geri dönüyorum. Gelecek sene 4. sınıfa geçeceğim. YGS konularını bitirmiş olacağım şansımı deneyeceğim olmadı bir sene dersaneyle sınava hazırlanıp Boğaziçi İşletme'yi kazanacağım.

1. Ailem şuan ikinci üniversite okumama karşı değil, okulu neden dondurup hazırlanmadın demeyin izin vermediler.

2.Şuan okuduğum bölümden memnunum aslında ama kampüsümüz yok, dersler verimli geçmiyor. Yoksa derslerimi seviyorum. Ama ben ne avukat ne savcı ne de hakim olmak istiyorum. Yönetici olmak istiyorum.

3. Okulu bitirince 23 yaşında olacağım. 24 yaş tekrar üniversiteye başlamak için geç bir yaş mı?

4. Hukuk mezunu olmam işletmeden mezun olunca fark yaratır mı?

hayata bir kere geliyosun..ve şu huyunda taktire şayan aman canım üni olsunda ne olursa olsun mantığında olmaman da mükemmel işte bu olgunluk belirtisi 2.üniyi okumak istemekte tam bir cesaret abidesi..türkiyede okumak isteyen çok genç var güzel yerlerde ama çoğu ailesine ya da çevrem ne der yaşım kaç oldu triplerine girip buna kalkışamıyor ve kapasitesinin çok altında yerlerde okuyan bir sürü kişi kaybolup gidiyor.benim arkadaşımda ist hukuk 3.sınıfta bıraktı tekrar hazırlandı boğaziçi işletme için biraz sıkmadı çalışmadı dielim 16binlerde oldu uludağ işletmeyi yazdı uludağda ilk senesindeki tüm dersleri aldığı hukuk derslerine bakarak falan geçer saydı ona 2.seneden başladı şu anda bu sene bölüm birincisi 3,60 ortalaması var yani hocaların gözündede ayrı bir yerde he uludağdan daha iyi işletmelere giderdi ama uludağyı istedi birincilikle rahat girdi zaten benim sana tavsiyem istemediğin yerde 1 sene daha okuma bırak al tasını taraığını çek aileni karşına gerekirse rest çek ve hayallerini yakala.hayallerini yakaladığında ailende seni anlayışla karşılar zaten ..
    2 örneğim daha var bir arkadaşım ilk 10 bine girdi ilk senesinde 2010 yılında itü istiyordu ailesi bursada kal dedi uludağ mimarlık yazdı..2 sene okula gitti 2.sene gitmedi hatta gizli gizli ygs lys kastı evde kocaeli tıpı kazandı belgeyi koydu masaya kocaelinde şu an
    dier örneğim tıp isteyip ilk senesinde zorla gönderilen başka biri kız öğrenci ailesi ilk sene zorla yolluyor eskişehir diş hekimliğine gidiyor puanı tıpa yetmemekte oda okula gitmeyip eskişehirde tekrar hazırlanıyor ve 3bine girdi tıpta şu an..
    ve ben son örnek 2010 da girdim ilk sınavıma 1 sene antepte kaldım müh yazdım eğitimi full ing olup tutan yer orasıydı o sene son tercihimdi gittim beğenmedim eve dedim bırakıcam bütün sülale karşı çıktı ne yapıcaklar öldürürlerse öldürsünler dedim topladım bagajları 7,ay geldim bursaya kapıyı çaldım anlattım 1-2 ay onların triplerini çekip hep dediklerini yaptım dışarı çıkmama geç yatmama falan falan ama sonra normal hayat ve hazırlıklar devam etti..

• askerliği yapmadan 2. üniversiteye başlayamazsın

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr_Gölge

askerliği yapmadan 2. üniversiteye başlayamazsın

bende bi unide okuyordum 1 sene okudm biraktim simdi hazirlaniyorum benim askere gitme zorunlulugm yok di mi

• altindisliheyriye A kullanıcısına yanıt
    yok.

• Olumsuz yorum atanlar hayalleri olmayıp başkalarının hayallerini yıkmaya çalışanlar

ben de hukuk için hazırlanıyorum. Eğer kazanırsam mtok'dan marmara makina için de sınava gireceğim çok düşük sayılabilecek bir puanla benim gibi meslek liselilerin bir şansı sanırım bu

• quote:

alakası yok askerliğini 39 yaşına kadar tecil ettirme hakkın var .. kuzenimin askerlik 39 da başlıcak..+ olarak uludağ makinayı bitirip marmara hukuk a başlayan bir kişide biliyorum 2.üniversite için askerlik şart değil ..
  • quote:

Askerliğini yapmadan 2. üniversiteye kayıt yaptırabilirsin ancak tecil süren bittikten sonra askere gidersin (askerlik dönemi boyunca okulu dondurursun). Bu konuyla ilgili YÖK ün üniversitelere gönderdiği yazı var ve ÖSYM kılavuzunda belirtilmiş. Biraz araştırın...
  • bizim sınıfta 28 yaşında var
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.