Şimdi Ara

24 yıllık arçelik tüplüden sonra, benzer tv önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

24 yıldır kullandığımız arçelik marka uzaktan kumandalı crt televizyonumuzun bu yıl renkleri hafiften solmaya başladı, yeni bir televizyon almak istiyoruz.

Aynı bunun gibi problemsiz bir tv öneriniz var mı? 3D falan önemli değil hatta olmasın daha iyi, uydu yayınlarını iyi göstersin bir de usb'den film izlerin problem çıkartmasın yeter.

Teşekkürler.

• sen bir tv yi 24 yıl izliyorsan senin işin zor. alabiliyorsan madein japan yoksa yerli bir tv al gitsin
  • Valla bir kere bile sıkıntı çıkarmadı.

Japon derken, hangi markaları kasediyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: evrenos86

Valla bir kere bile sıkıntı çıkarmadı.

Japon derken, hangi markaları kasediyorsunuz?
    24 yıl tv kullanmak şans işi olsa gerek, 72 cm sony flat tv kullandım ve 7 yıl da tüpü bitmişti ki tüm serilerde
    durum aynıydı zaten... Neyse, soruna gelince LG için LV modellerini inceleyebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nodar

24 yıl tv kullanmak şans işi olsa gerek, 72 cm sony flat tv kullandım ve 7 yıl da tüpü bitmişti ki tüm serilerde
    durum aynıydı zaten... Neyse, soruna gelince LG için LV modellerini inceleyebilirsin.

Alıntıları Göster
    japon derken sharp sony pany toshiba gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakirkolsuz

japon derken sharp sony pany toshiba gibi

Alıntıları Göster
    Cevaplar için teşekkürler,

Bir iki saattir inceliyorum, Sharp'ın kendine özel teknolojileri var galiba kullanan var mı?
  • quote:

Cevaplar için teşekkürler,

Bir iki saattir inceliyorum, Sharp'ın kendine özel teknolojileri var galiba kullanan var mı?

Alıntıları Göster
    1988 Model ARÇELİK CRT varmıydı yaw,kafam karıştı

Bende 1987 Model Sony nin efsane KV-2100WX Serisi var,sanırım 120/130bin KM yol yaptı
    ama hala resim kalitesi iyiden öte çok çok iyi aynen devam ve 25.doldumu bunu Sony ye Hediye
    edeceğim onlarda götürüp Japonya daki Müzelerine koyarlar ve daha çook çalışır nasılsa bu meret!

++
    Sharp için ilgili genel başlığı var,oradan bak Sharp panellere,ama ben sana aman aman tavsiye edebileceğim
    bir Sharp panel yoktur ki kendim bir Sharp panel uzmanıyımdır zaten öyle bir panel olsa idi kendim
    kullanırdım!

9xx Serisi OK dir ama çok pahalıdır ve genelde de bulunamıyor;8 serileri de fena değil,bence bir izle
    ve yazdıklarımıda o başlıktan dikkatli oku!

Sen işe Sony ile başla
    Sonra PDP istersen direk Pany lere bak,fiyatları 2011 Modellerde bayağı makul rakamlara geldi!
    Phil de olabilir
    Samy/LGE den biraz uzak dur! özellikle Samy sorunları için de başlıkları iyi oku!

++

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

1988 Model ARÇELİK CRT varmıydı yaw,kafam karıştı

Bende 1987 Model Sony nin efsane KV-2100WX Serisi var,sanırım 120/130bin KM yol yaptı
    ama hala resim kalitesi iyiden öte çok çok iyi aynen devam ve 25.doldumu bunu Sony ye Hediye
    edeceğim onlarda götürüp Japonya daki Müzelerine koyarlar ve daha çook çalışır nasılsa bu meret!

++
    Sharp için ilgili genel başlığı var,oradan bak Sharp panellere,ama ben sana aman aman tavsiye edebileceğim
    bir Sharp panel yoktur ki kendim bir Sharp panel uzmanıyımdır zaten öyle bir panel olsa idi kendim
    kullanırdım!

9xx Serisi OK dir ama çok pahalıdır ve genelde de bulunamıyor;8 serileri de fena değil,bence bir izle
    ve yazdıklarımıda o başlıktan dikkatli oku!

Sen işe Sony ile başla
    Sonra PDP istersen direk Pany lere bak,fiyatları 2011 Modellerde bayağı makul rakamlara geldi!
    Phil de olabilir
    Samy/LGE den biraz uzak dur! özellikle Samy sorunları için de başlıkları iyi oku!

++

Alıntıları Göster
    Televizyon 87 model, Kemal Sunal'ın Yoksul filminde görmüştüm resim altta.

Arçeliğin daha eski tüplü tvleri de var. Bizimki üstelik uzaktan kumandalı ve orjinal bir kumanda saklama gözü var üzerinde. Kullanmadığımız zaman içerisine koyuyorduk. :D

Şimdi kumandalar TVlerden kalın:D

Televizyon olarak 40 yada 42 inç düşünüyoruz, panasonic st33'ü öneren çok galiba, sony'de hangi modeli öneririrsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evrenos86 -- 11 Şubat 2012; 21:03:10 >

• Up,

Peki bu televizyonlarda en uzun garanti süresini hangi marka veriyor? En az elektrik tüketimine sahip olan modeller hangisidir.

Seçim için elle tutulur bir sebep bulmam lazım. Görüntü kalitesine herkes farklı şeyler söylüyor, gidip canli canli seyredip alcaz artik.
  • quote:

Up,

Peki bu televizyonlarda en uzun garanti süresini hangi marka veriyor? En az elektrik tüketimine sahip olan modeller hangisidir.

Seçim için elle tutulur bir sebep bulmam lazım. Görüntü kalitesine herkes farklı şeyler söylüyor, gidip canli canli seyredip alcaz artik.
    Garantisini ek de alabilirsin ama bir mantığı yok yani. Standart garanti elektronik cihaz için yeterlidir.
    Az enerji tüketimi için LED TV ler en iyisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: techraven

Garantisini ek de alabilirsin ama bir mantığı yok yani. Standart garanti elektronik cihaz için yeterlidir.
    Az enerji tüketimi için LED TV ler en iyisi.

Alıntıları Göster
    aynen 55 ekran sony tüplü vardı 22 senede pes etti ama tüplülerin bir avantajı galiba bi led yada lcdnin bu kadar gideceğini hiç düşünmüyorum eskidenmiş hocam o alayım 10 sene kullanayım ama sonylere bende bir bak derim gerçi albani üstad açıklamış bize laf düşmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi egomencim -- 27 Şubat 2012; 19:12:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: egomencim

aynen 55 ekran sony tüplü vardı 22 senede pes etti ama tüplülerin bir avantajı galiba bi led yada lcdnin bu kadar gideceğini hiç düşünmüyorum eskidenmiş hocam o alayım 10 sene kullanayım ama sonylere bende bir bak derim gerçi albani üstad açıklamış bize laf düşmez

Alıntıları Göster
    bende 1994 yılında 51 ekran beko almıştım. hâlâ kullanıyorum. birkaç defa tamir gördü tabii.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akcan

bende 1994 yılında 51 ekran beko almıştım. hâlâ kullanıyorum. birkaç defa tamir gördü tabii.

Alıntıları Göster
    hepimiz arçeliki, bekoyu bu kadar uzun süre sorunsuzca kullanabildik (ben hala beko tüplü kullanıyorum 11 yıl sonunda artık renkler gidiyor, yeni tv bakıyorum) ama iş led lcd olunca bu markalara güvenemiyoruz..

bunu izah edebilecek var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: I_tech

hepimiz arçeliki, bekoyu bu kadar uzun süre sorunsuzca kullanabildik (ben hala beko tüplü kullanıyorum 11 yıl sonunda artık renkler gidiyor, yeni tv bakıyorum) ama iş led lcd olunca bu markalara güvenemiyoruz..

bunu izah edebilecek var mı?

Alıntıları Göster
    Hocam ben benzer TV olayına takıldım. Bir 24 yıl daha mı kullanmak istiyorsun?

Yok artık maalesef öyle uzun ömürlü teknoloji.

• quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Hocam ben benzer TV olayına takıldım. Bir 24 yıl daha mı kullanmak istiyorsun?

Yok artık maalesef öyle uzun ömürlü teknoloji.

Alıntıları Göster
    Eskiden o televizyonları üretenler çok sağlam yaparsam ben 2 sene sonra kime televizyon satarım diye düşünmüyorlardı. Zaten dünya çapında satış problemleri yoktu.

Şimdi firmaların çok sağlam yaparsam 5 sene sonra kime ürün satacağım gibi bir düşünceleri var.
    Ayrıca ürünler eskisi gibi peyderpey değil, sürekli gelişiyor.

Yani üretim ve tüketim alışkanlıkları çok değişti.

20 sene gidecek televizyon arayışından vazgeçin ama sağlam televizyon olsun derseniz panasonic düşünebilirsiniz. Eski televizyonunuzun karşılığı bu devirde panasonic olabilir.

• Elbette 24 sene kullanmak zor, işin özü sağlam olan, malzemeden en az çalan markayı bulmak. Iş böyle olunca da japonlara güvenmekten başka da şansımiz kalmiyor galiba.

Bir de bu konuyu böyle açmamın sebebi, son zamanda unutulan ya da unutturulan, televizyonun da dayanıklı tüketim aletleri sınifından olduğunun hatirlatilmasiydi.
  • quote:

Televizyon 87 model, Kemal Sunal'ın Yoksul filminde görmüştüm resim altta.

Arçeliğin daha eski tüplü tvleri de var. Bizimki üstelik uzaktan kumandalı ve orjinal bir kumanda saklama gözü var üzerinde. Kullanmadığımız zaman içerisine koyuyorduk. :D

Şimdi kumandalar TVlerden kalın:D

Televizyon olarak 40 yada 42 inç düşünüyoruz, panasonic st33'ü öneren çok galiba, sony'de hangi modeli öneririrsiniz.

hocam kemal sunal'ın yoksul filminden bir sahnemiydi bu

• Evet oyle.
  • quote:

Evet oyle.
    32" tv önerisi istersen smsung 32d550 daha fazla video formatı desteği için alınır. mp4 ve avi formatında filmler yeter dersen 100hz philips 4606 lcd bakılabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: forvet09

32" tv önerisi istersen smsung 32d550 daha fazla video formatı desteği için alınır. mp4 ve avi formatında filmler yeter dersen 100hz philips 4606 lcd bakılabilir..

Alıntıları Göster
    Hocam gerçekten kaliteli ve uzun süreli kullanım paneli istersen 3D gibi fonksiyonları hiç karıştırmayacaksın işin içine. Stok sıkıntısı çoktur ama bulabilirsen Toshiba'nın LED panellerine bakmanı öneririm. Stok sıkıntısı olursa da Sony LED panellere yönlenebilirsin ama marka bazında önceliğin Toshiba olsun.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.