Şimdi Ara

MİNİ LED , QLED,OLED FARKLARI VE HANGİSİ TERCİH EDİLİR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
2
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar.Öncedende konular açtım ama teknik bilgi olmadan marka taraftarları geliyor ve profillerinden 20 senelik bu formun üyesi olarak anlamayacak değilim.SONY XH9096 kullanıyorum 55 ten 75 e inche geçeceğim çok iyi tv ama küçük kalıyor.Oled lerde 75 inch yok sebebini bilmiyorum 77 var galiba ama fiyatlar gerçekten pahalı değmez diye düşünüyorum.

TCL de paneller mini led 755 sonrası böyle diye gördün .SAMSUNG VE PHİPLİPS BEĞENMİYORUM.Gözlerim acıdığı için yüksek parlaklık istemiyorum nid değeri önemli değil ve ps5 için arıyorum arada da netflix 120-144 hz kesin olmalı. Diğer bir kafamdaki konuda 75 inchlerde QNEDler var.Burada hangi modeli önerirsiniz .QNED lerin diğerlerine göre sizce eksisi nedir.LG QNED ve TCL panellerini kıyaslarsak ne dersiniz.Birçok yabancı youtube içeriklerine baktığım zaman olded ve qled çok bariz fark yok diyorlar görüntü açısında. LG QNED ler ile tcl serilerini kıyaslarsak örneğin 755 i neler söylersiniz 755 üstü almayı düşünmüyorum.Mediamarkta test ettim gördüm 845 e göre bariz bir fark yok.TLC nin renklerini baya beğendim gittim gördüm .Sony e benzer lakin bazı dikey yırtılmalar olduğu söyleniyor oyunlarda.Ne ayar yapılırsa yapılsın bazı dikey kesilme dalgalanma sorunlarından bahsediliyor biraz kafa karıştırdı..Teknik olarak blgilendirme yaparsanız çok sevinirim .Oled fiyattan dolayı biraz zor gibi.QNED ve TCL ekran kıysalması ve teknik bilgileri paylaşılırsa çok iyi olur.

Radarımda olanlar lg 75 QNED 86T6 / LG 75QNED916PA 9116 2021 çıkışlı diğeri 2024 ama ona göre daha fazla özelliklere sahip gibi.Yeni çıkan tv mantıken daha iyi olması gerekir diye düşünüyoruz ama öyle değil gibi.Teknik verilerden çok fazla anlamıyorum ama daha fazla madde var . Buyrun ; https://www.epey.com/televizyon/karsilastir/719318-941367/lg-75qned916pa_lg-75qned86t6a/

SpawnPoiintyoutube
    LG OLED vs QNED MiniLED: Which TV Should You Buy?
    https://www.youtube.com/watch?v=jAWvhVyqsXg

all things techyoutube
    Mini LED TVs vs Standard LED TVs There is a BIG Difference Don't Buy the Wrong One
    https://www.youtube.com/watch?v=zAHK4EwhGSc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Z3A -- 21 Ekim 2024; 4:6:12 >

• Çok teknik bilgi sahibi değilim, yanlışım olan tarafları arkadaşlar düzeltebilir..

En başta işin özü OLED teknolojisi bir tarafa, diğerleri bir tarafa..Diğerlerinin hepsi gelişmiş LCD teknolojisi, hepsi arkadan aydınlatma ile çalışır fakat OLED in pixellerinin hepsi kendinden aydınlatmalıdır..

QLED mi, MiniLed mi denirse de ikisi de bambaşka bir olay..Kıyas olacak bir konu değil..MiniLED, önemli ölçüde daha fazla bölgeye sahip bir FALD arka aydınlatma türüdür..Bir TV MiniLed li QLED de olabilir standart boyutlu led li FALD QLED de olabilir..

MiniLed in amacı OLED i taklit etmek..MiniLed li TV nin farkı, ledlerin mini olması ile arka aydınlatmaya daha çok led koyup yerel aydınlatma için daha çok ışık kapatıp açma imkanı sağlamak..Ne kadar çok led olursa o kadar çok kontrol sağlanabilir yerel aydınlatma için..

55c745 serisinde FALD bölgesinde kontrol edilebilen 120 adet led varken 55c755 serisinde MiniLed teknolojisi olduğu için 300 küsür adet MiniLed var..Bazı üst düzey TV lerde 1000 lerce MiniLed var diye biliyorum..(bu konuda bildiğim kesin veri yok elimde)

Burada önemli olan TV nin başarısı(işlem gücü)..bu kadar led i kontrol edebiliyorsa başarılıdır yoksa çok fazla led koymanın pek bir önemi kalmıyor..Örneğin çok hızlı tepki veremeyip hareket halinde bölge geçişlerinde bazı sorunlar yaşanabilir..

İşin özü illa MiniLed olmalı demenize gerek yok diye düşünüyorum..OLED almayacaksanız led TV ler için alt eşiğiniz en az QLED FALD bir ekran olabilir 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzil -- 21 Ekim 2024; 15:8:43 >

• uzil kullanıcısına yanıt
    Şuanda zaten sony xh9096 kullanıyorum keşke 75 ini alsaydım zamanında .Canavar gibi tv .Full Array zaten ..Şimdi elimdekini de satıp aynı ürünün 2 elinin 75 inchini almak istemiyorum :)
  • İzleyip karar vereceksin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.