< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Z3A -- 21 Ekim 2024; 4:6:12 > |
MİNİ LED , QLED,OLED FARKLARI VE HANGİSİ TERCİH EDİLİR ?
-
-
Çok teknik bilgi sahibi değilim, yanlışım olan tarafları arkadaşlar düzeltebilir..
En başta işin özü OLED teknolojisi bir tarafa, diğerleri bir tarafa..Diğerlerinin hepsi gelişmiş LCD teknolojisi, hepsi arkadan aydınlatma ile çalışır fakat OLED in pixellerinin hepsi kendinden aydınlatmalıdır..
QLED mi, MiniLed mi denirse de ikisi de bambaşka bir olay..Kıyas olacak bir konu değil..MiniLED, önemli ölçüde daha fazla bölgeye sahip bir FALD arka aydınlatma türüdür..Bir TV MiniLed li QLED de olabilir standart boyutlu led li FALD QLED de olabilir..
MiniLed in amacı OLED i taklit etmek..MiniLed li TV nin farkı, ledlerin mini olması ile arka aydınlatmaya daha çok led koyup yerel aydınlatma için daha çok ışık kapatıp açma imkanı sağlamak..Ne kadar çok led olursa o kadar çok kontrol sağlanabilir yerel aydınlatma için..
55c745 serisinde FALD bölgesinde kontrol edilebilen 120 adet led varken 55c755 serisinde MiniLed teknolojisi olduğu için 300 küsür adet MiniLed var..Bazı üst düzey TV lerde 1000 lerce MiniLed var diye biliyorum..(bu konuda bildiğim kesin veri yok elimde)
Burada önemli olan TV nin başarısı(işlem gücü)..bu kadar led i kontrol edebiliyorsa başarılıdır yoksa çok fazla led koymanın pek bir önemi kalmıyor..Örneğin çok hızlı tepki veremeyip hareket halinde bölge geçişlerinde bazı sorunlar yaşanabilir..
İşin özü illa MiniLed olmalı demenize gerek yok diye düşünüyorum..OLED almayacaksanız led TV ler için alt eşiğiniz en az QLED FALD bir ekran olabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzil -- 21 Ekim 2024; 15:8:43 >
-
Şuanda zaten sony xh9096 kullanıyorum keşke 75 ini alsaydım zamanında .Canavar gibi tv .Full Array zaten ..Şimdi elimdekini de satıp aynı ürünün 2 elinin 75 inchini almak istemiyorum :) -
İzleyip karar vereceksin.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X