< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Va panel ve ips paneller arasında çok fark var mı?
-
-
32" ips aldım iade ettim.60cm mesafeden kullandığım için büyük geldi.ayrıca karanlık sahneler rahatsız etti gece film izlerken karanlık değildi. glow vardı sağ sol alttan eser miktarda.kontrollerde arkada ve joystickli değildi.lenovo c32q20
valarda ghostingden bahsediliyor ve black smearing var deniyor.ayrıca va kavislilerde ışık sızmasından da bahsedilmiş.ben gene 27 ips alacağım gibi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi johnmcclanes -- 9 Eylül 2023; 20:12:29 > -
Abartıldığı kadar yok
-
Ahım şahım bir fark yok. Hatta siyahlarda va daha da ön planda. Asıl farkı olede geçince hissediyorsun.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaşlar monitör geldi. Gerçekten önyargılarımı yıkan bir monitör olmuş. Ghosting az da olsa var ama iyi bir va panelde olduğu kadar. Gerçekten Ghosting sorununu büyük ölçüde çözmüşler. Ayakları döküm ve sağlam. Ekran 32” olduğu için temaslarda sallanma var ama büyük bir ekran olduğundan normal ölçüde sallanıyor. Aşırı değil. Renkleri çok güzel. Ekranın 32” olmadı 2k doygunluğunu asla bozmuyor. Tam hissettiriyor. RDR, valhalla, Cyberpunk, starfield gibi oyunlarda 2K görüntüyü muazzam kalitede veriyor. Color test videolarını görmelisiniz cidden çok çok iyi. Ölü piksel yok. Işık sızma vs yok. Kavisli panel açısı çok iyi. Yani kısacası gönül rahatlığıyla alınacak bir F/P üstü ürün diyebilirim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kimin ürettiği paneli kullanıyor acaba bir bilginiz var mı? ya da hangi marka ve modellerde kullanılıyor o panel mesela. Örneğin samsung oled g8 de bulunan paneli alienware aw32 serisinde ve yine msi oled 34 inch monitöründe kullanıyor.
-
2 panel arasında ki en temel fark
VA Panel siyah beyaz'lar gerçek kontrast
IPS Panel Renk doğruluğu gamutu daha doygun daha canlı
burada tercih kullanıcıda kalıyor
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X