Şimdi Ara

FHD ile 2K arasında çok fark var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
5.718
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar dostlar, 2k ile fhd arasında çok fark var mı? Akıcılık yerine görüntü kalitesini tercih etmek istiyorum ama 2k'ya değecek mi merak ediyorum? Deneyimleyen dostlar cevaplarsa sevinirim

Düzeltme: Bir de 27inch 2k için yeterli olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duayen00 -- 31 Mayıs 2020; 10:20:5 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

FHD ile 2K Arasındaki Fark: Ayrıntılı Bir Kılavuz

Ekran çözünürlüğü, bir ekranda görüntülenen piksel sayısıyla belirlenir. 2K ve Full HD (FHD), yaygın olarak kullanılan iki ekran çözünürlüğüdür. İkisi arasındaki temel fark, piksel sayısı ve görüntü netliğidir.

Full HD (FHD), 1920 x 1080 piksel çözünürlüğüne sahip bir ekran çözünürlüğüdür. Bu çözünürlük, çoğu bilgisayar monitörü, televizyon ve dizüstü bilgisayar için standart haline gelmiştir. FHD, iyi bir görüntü kalitesi sunar ancak daha yüksek çözünürlüklere kıyasla daha az detay sunar.

2K, 2560 x 1440 piksel çözünürlüğüne sahip bir ekran çözünürlüğüdür. 2K çözünürlük, FHD'den daha yüksek bir piksel yoğunluğuna sahiptir, bu da daha keskin ve daha ayrıntılı bir görüntü ile sonuçlanır. 2K çözünürlük, büyük ekran televizyonlar, oyun monitörleri ve profesyonel görüntüleme uygulamaları için giderek daha popüler hale geliyor.

FHD ile 2K Arasındaki Fark:

• Piksel Sayısı: 2K'nın piksel sayısı FHD'den daha yüksektir (2560 x 1440'a karşılık 1920 x 1080).
    • Görüntü Netliği: 2K çözünürlük, FHD çözünürlükten daha keskin ve daha ayrıntılı bir görüntü sunar.
    • Ekran Boyutu: 2K çözünürlük, özellikle daha büyük ekranlarda FHD'ye göre daha iyi görüntü kalitesi sağlar.
    • Fiyat: 2K ekranlar genellikle FHD ekranlardan daha pahalıdır.

Hangisini Seçmelisin?

FHD ile 2K arasındaki en iyi seçim, kullanım senaryonuz ve bütçeniz gibi faktörlere bağlıdır.

• Standart kullanım: Çoğu günlük kullanım için FHD çözünürlüğü genellikle yeterlidir.
    • İnce detaylar: Fotoğraf düzenleme, video düzenleme veya oyun gibi ince detayları görmeniz gereken uygulamalar için 2K çözünürlük daha uygun olabilir.
    • Büyük ekranlar: 50 inç veya daha büyük ekranlar için 2K çözünürlük, FHD çözünürlüğüne göre daha iyi bir görüntüleme deneyimi sağlayacaktır.
    • Bütçe: 2K ekranlar genellikle FHD ekranlardan daha pahalıdır, bu nedenle bütçenizi göz önünde bulundurmanız önemlidir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Görüntü kalitesi monitör büyüklüğü ve inch başına düşen piksel sayısıyla alakalı tamamen. 22 inch ekranda 2k olması çok fark yaratmaz. Ama 27"te full hd çözünürlükte piksel sayarsın.

Ben 27" 2K kullanıyorum memnunum şahsen. Tabii herkesin beklentisi farklı olabilir.
  • 2k monitör alıp oyunları 1080 oynasak n'asıl olur? Ben de 2k almak istiyorum eğer alırsam.
  • 2k ekranda 1080p göreceli olarak kötü bir deneyim sunar.Eger film dizi ve oyun karma kullanılacaksa 27 inch 2k tercih edilir.Sırf oyun için minimum 24inch fhd iyidir.
  • 27 inç ve 32 1080 var ben de ikisinde de AA açmadan oyun oynanmıyor AA fulleyince çoğu oyun netliği yitiriyor böyle hafif bulanık oluyor ekran kartıda 2k sanal çözünürlüğe yetmiyor benim. Arkadaşta 27 2k var Onda cidden farkı görüyorum imkan olursa kesinlikle 2k alınmalı bana göre özellikle büyük ekran seviyorsanız 24 falan için yukarda arkadaşın dediği gibi 1080p yeter
  • erarslan1081 kullanıcısına yanıt
    27 bence en idealı hocam bu zamanda 2k imkan varsa bide tadından yenmez. Diğer türlü mesela gamepad bağlayıp koltuğu yaslayıp oyun oynayayım dersen 24 falan küçük kalır bence 😅 sadece oyun için bile olsa 27 alınmalı.(şahsi fikrim)
  • 24inc 1080p ips ve 27inc 2k tn kullaniyorum. Netlik olarak inc ve cozunurluk orani sebebiyle nerdeyse ayni. Ikisi de 144hz. Ekran kartim gtx1070. Severek kullaniyorum ikisini de. Ama deseler ki illa birini kullanacaksin. O zaman 27inc 2k devam ederdim heralde.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2k dediğin 1440p ise 1.7 kat daha fazla piksel var 1080 e göre.
  • 1080p içerikte kullanacaksan 2k ekran tavsiye etmem. Bende PS4 var mesela 2k desteği olmadığı için 27 inc 1080p monitör tercih ettim memnunum.

1080p nin 1440p ye upscale i leş gibi oluyor. Kullanacağınız alan önemli ona göre karar verin.

• quote:

Orijinalden alıntı: karasahinemre

1080p içerikte kullanacaksan 2k ekran tavsiye etmem. Bende PS4 var mesela 2k desteği olmadığı için 27 inc 1080p monitör tercih ettim memnunum.

1080p nin 1440p ye upscale i leş gibi oluyor. Kullanacağınız alan önemli ona göre karar verin.

Çok fark olur mu hocam?

• Çirkinlik Ne Kadar Kolay Ç kullanıcısına yanıt
    Kotu olur, onun yerine ayarlari kismak cok daha mantikli.
  • thehawk kullanıcısına yanıt
    24 inch 1080P de yazılar nasıl acaba? İs bilgisayarim 27 inch 2k bi iMac, cok fark eder mi kod yazarken vs? Oyundan hic bahsetmiyorum, sadece standart fontta yazi kalitesini merak ediyorum.
  • VAR
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Kotu olur, onun yerine ayarlari kismak cok daha mantikli.
    2K alıp 1080P’ye çekmek mi yani, hocam?
    2k alip ayarlari ultra yerine high, shadow medium falan cekmek iyi olur, ayarlari ultrada birakip cozunurlugu 1080P ye cekmek kotu olur.

4k ekran olsa ve 1080P yapsan sorun degil, cunku tam 4 kati piksel var, her 4 piksel 1 piksel olacak sekilde ayarlanir, ama 2k dedigimiz sey tam katı değil 1080P nin, cunku aslinda 2k degil sadece oyle diyoruz, o yuzden garip olur, bulanik olur.
  • quote:

2k alip ayarlari ultra yerine high, shadow medium falan cekmek iyi olur, ayarlari ultrada birakip cozunurlugu 1080P ye cekmek kotu olur.

4k ekran olsa ve 1080P yapsan sorun degil, cunku tam 4 kati piksel var, her 4 piksel 1 piksel olacak sekilde ayarlanir, ama 2k dedigimiz sey tam katı değil 1080P nin, cunku aslinda 2k degil sadece oyle diyoruz, o yuzden garip olur, bulanik olur.
    Full HD Plus mı oluyor çözünürlük olarak? 2k, 144 Hz monitör alma planım vardı, hevesim kırıldı.
    Plus burada ne demek bilmiyorum da 2k denildiginde genelde 2560x1440 den bahsediliyor, bu da 1080P yani 1920x1080 e göre baya iyi. Eger sahip oldugun gpu oyunlari 1440P de oynamaya yetecekse 2k monitor, yetmeyecekse 1080P monitor alinmali BANA GORE.

Bana gore diyorum, cunku ben fps e onem veren bir insanim ve 1080P de yuksek fpsde oynamak varken 1440P de 60 fpsde oynamayi cok mantikli bulmuyorum, ama bazi insanlar bunu cok sorun olarak gormuyor.

Rtx 2070 super sahibi olsam kesinlikle 2k monitor alirdim, oyunlari cok rahat 144 hz refresh rate in hakkini vererek calistirir cunku, ama rtx 2060 icin bence 1080P daha iyi, 2060 super de ikisinin ortasi, 2k da oynatir ama istedigim fps icin kaliteyi biraz kismam gerekebilir, ozellikle onumuzdeki yillarda cikacak oyunlarda.

Ozetle EN AZ rtx 2060 Super sahibi iseniz 2k alinabilir, 2070 super ve ustu iseniz de kesinlikle 2k alinmali, rtx 2060 ve alti iseniz de 1080P alinmali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 31 Mayıs 2020; 14:51:12 >
  • quote:

Plus burada ne demek bilmiyorum da 2k denildiginde genelde 2560x1440 den bahsediliyor, bu da 1080P yani 1920x1080 e göre baya iyi. Eger sahip oldugun gpu oyunlari 1440P de oynamaya yetecekse 2k monitor, yetmeyecekse 1080P monitor alinmali BANA GORE.

Bana gore diyorum, cunku ben fps e onem veren bir insanim ve 1080P de yuksek fpsde oynamak varken 1440P de 60 fpsde oynamayi cok mantikli bulmuyorum, ama bazi insanlar bunu cok sorun olarak gormuyor.

Rtx 2070 super sahibi olsam kesinlikle 2k monitor alirdim, oyunlari cok rahat 144 hz refresh rate in hakkini vererek calistirir cunku, ama rtx 2060 icin bence 1080P daha iyi, 2060 super de ikisinin ortasi, 2k da oynatir ama istedigim fps icin kaliteyi biraz kismam gerekebilir, ozellikle onumuzdeki yillarda cikacak oyunlarda.

Ozetle EN AZ rtx 2060 Super sahibi iseniz 2k alinabilir, 2070 super ve ustu iseniz de kesinlikle 2k alinmali, rtx 2060 ve alti iseniz de 1080P alinmali.
    Açıklama için teşekkür ederim hocam, valla almışken 2k+144 Hz alası geliyor insanın ama bu kez de GPU iyi olmak zorunda, maliyet epey artıyor. Ne iğrenç bir döneme düştük, Allah kahretsin.

Valla bence o kadar igrenc bir donem degil. Firmalar 1440P de iyi performans vermek icin yarisirken 1080P de iyi fps almak cok kolaylasiyor. 2060 superin 1080P performansi baya baya iyi duruyor ve bence gayet guzel 1080P, o yuzden bu yoldan gidecegim cok buyuk ihtimalle.

Asil sorun ulkenin durumu, bu tarz seyler cok pahali gelmemeliydi bize, topladigimiz sistemler 1500 dolar bile etmiyor.
  • quote:

Valla bence o kadar igrenc bir donem degil. Firmalar 1440P de iyi performans vermek icin yarisirken 1080P de iyi fps almak cok kolaylasiyor. 2060 superin 1080P performansi baya baya iyi duruyor ve bence gayet guzel 1080P, o yuzden bu yoldan gidecegim cok buyuk ihtimalle.

Asil sorun ulkenin durumu, bu tarz seyler cok pahali gelmemeliydi bize, topladigimiz sistemler 1500 dolar bile etmiyor.
    Ekran kartından ziyade işlemci ve kasa fetişi var bende. Çünkü eski bir oyun oynuyorum ve bunun için tekil çekirdek gerekiyor. Ben de ekran kartı çok iyi olmaz, onun yerine işlemci ve monitörü iyi alırım diye düşünüyordum. 5500 XT 8 GB vardı aklımda ama X570+3600XT'li bir sistem de ucuz olmaz. Ürünler aslında dolar bazında çok tutmuyor, en fazla 2000 $ gibi bir fiyata efsane bilgisayar toplanıyor ama ülkenin durumu buna fevkalade elverişsiz. Ben PC toplarken 2.05’ti, yazıklar olsun bu duruma sebebiyet verenlere.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.