Şimdi Ara

2K ile 1080P farkı çok mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
2
Favori
4.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İkisinin arasındaki görüntü kalitesi farkı çok mu fazla?

27 inch 2K 3Bin TL , 24 inch 1080P 2Bin TL. Ayriyeten ekran kartının 1-2 tık arttırmak gerekiyor. Sizce değer mi 2K ya yoksa 1080P tüketiciyi görüntü olarak zaten yeterince memnun edebiliyor mu?

720P den 1080P ye geçince ciddi manada gözlerim şenlendi. Aynısı 1080P den 2K ya geçince olur mu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

2K ile 1080P Arasındaki Fark

Çözünürlük, dijital ekranlarda görüntülerin ne kadar net ve ayrıntılı göründüğünü belirleyen önemli bir faktördür. 2K ve 1080p, yaygın olarak kullanılan iki ekran çözünürlüğüdür.

2K ve 1080p Çözünürlükleri

• 2K çözünürlük 2560 x 1440 piksele sahiptir.
    • 1080p çözünürlük 1920 x 1080 piksele sahiptir.

Görsel Kalite Farkı

Piksel sayısı arttıkça görsel kalite de artar. 2K çözünürlük, 1080p çözünürlükten yaklaşık 1,7 kat daha fazla piksele sahiptir, bu da daha net ve ayrıntılı görüntüler sağlar. Özellikle büyük ekranlarda, 2K çözünürlük fark edilir derecede keskin ve canlı görüntüler sunar.

Ekran Boyutu

Ekranın fiziksel boyutu, çözünürlüğün algılanmasını etkiler. Aynı çözünürlüğe sahip iki ekran, daha küçük ekranda daha keskin görünecektir. Örneğin, 27 inçlik bir ekranda 2K çözünürlük oldukça net görünürken, 55 inçlik bir ekranda aynı çözünürlük daha az keskin görünebilir.

Optimum İzleme Mesafesi

İzleme mesafesi de çözünürlüğün algılanmasını etkiler. Ekrana daha yakınsan, daha yüksek çözünürlükteki farkı daha net göreceksin. Örneğin, bir bilgisayarda çalışırken 2K çözünürlük 1080p çözünürlükten daha belirgin bir fark yaratacaktır.

Sonuç

2K ve 1080p arasındaki fark, ekran boyutu ve izleme mesafesi gibi faktörlere bağlıdır. Daha büyük ekranlar ve daha yakın izleme mesafeleri için 2K çözünürlük daha net ve ayrıntılı görüntüler sağlar. 1080p çözünürlük ise daha küçük ekranlar veya daha uzak izleme mesafeleri için yeterli olabilir. Uygulamana ve kişisel tercihlerine bağlı olarak, 2K mı yoksa 1080p mi seçeceğine karar verebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 2k ve 4k ya sakın bulaşma 3090 bile 4k da yetersiz bir kart

240hz monitör al göz saglıgını düşün önce

• 1080p al.Asıl fark 4k'da belli oluyor 2k'da değil.Çözünürlük yerine hertz'e bak

• 2k 144hz yerine 1080p 240hz al paran çoksa.
  • Bende böyle düşünüyorum.

• öncelikle paran çok anladığım kadarıyla, o yüzden birini alıp test et, beğenmezsen iade et, ardından diğerini alıp test et, onu da iade et. Sonra ikisi arasında düşün, karar kıl tekrar satın al.

paranın çok olduğunu nereden anladın dersen de , çözünürlük 2k dediğin monitör geçenlerde 2.000TL ye satıldı, piyasayı takip etmiyorsun ve 3k dan almaya niyetlisin. Gelelim diğerine, o da geçenlerde 27" 240 hz kavisli 2.000 Tl ye satıldı.

hatta sen bir tık ileri gidip 2 ekranı da alabilirsin canın sıkılınca değiştirirsin

• 2k güzel de 27 inch bana çok büyük geldi kullanacağım bir boyut değil.
    1440p'yi 24 inchte verimli şekilde kullanmak mümkün olmadığı için zaten tek seçenek kalıyor.
    768p monitörden 1680×1050 monitöre geçtiğimde gözlerime inanamamıştım iki kat fark vardı.
    1050p'den 1080p'ye geçişte %20 civarı netlik farkı var, 1080p ile 1440p arasında da %40-50 fark var diyebilirim.
    Evet daha net orası kesin ama grafikler ve köşe yumuşatma yöntemi iyiyse 1440p'ye gerek kalmıyor.

Tüm yorumlarım monitörler için geçerli, tv'de minimum 4k kullanılmalı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1080p artık çağ dışı bence 4kya geçme imkanı yoksa 2k iyidir

• imzamdaki monitörü 2,600 e aldım hocam 1 ay önce. İlk geldiğinde renk doygunluğuna pek alışamamıştım.Belki de bana öyle geldi.Şimdi alıştım.

2560x1440p, 165 hz, 27 inç, 1ms, 1500r kavisli

Ben 2k yı tavsiye ederim.Paran varsa al

• Yıl 2023 hala aklında 2k ya geçsem mi diye düşünen varsa geçin hocam.. ben sürekli düşünüyordum acaba gerek var mı ne kadar fark eder vs. gerçekten fark ettiriyor oyunlarda her şey daha net filmlerde 1080p yerine göre pürüz yapabiliyor ama vermiş olduğu kaliteye ciddi değiyor. Yalnız 2k alınacaksa IPS Panel ve max 27 inc olmasına dikkat edin.

• Mr.Unstoppable kullanıcısına yanıt

Ben direkt 4K geçicem hocam, günümüzde 1440p monitör almanın bir anlamı yok. Görünüşe göre seneye 240 hz, 32 ekran, 4k ve OLED monitörler geliyormuş 

• Halikarnas Şakşakçısı kullanıcısına yanıt

Ekranın dibinde 32 inc e bakmak insanı sömürür diye düşünüyorum birde malum fiyatlar 2k bile lüks sayılıyor 😁

• Aynı 60 hz 144 hz farkı gibi bir şey. Ben 280 hz geçeceğim, 144 yanında donuyor resmen.

Çok yakın değil monitör. 32 / 34 tam benim için, fazlası büyük gelir  Bu arada film için de alacağım için 40K çıkardım gözden. Öyle 70k falan olursa almam 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halikarnas Şakşakçısı -- 25 Temmuz 2023; 22:56:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halikarnas Şakşakçısı

Çok yakın değil monitör. 32 / 34 tam benim için, fazlası büyük gelir  Bu arada film için de alacağım için 40K çıkardım gözden. Öyle 70k falan olursa almam 

Film için diyorsaniz Böyle fiyatlara 4k ciddi Film sericisi adamsınız o vakit film kültürünüz yüksek :D

• 27 inç 1080p al pikseller belli olmuyor denilenin aksine.

Gerçi ben 1366*768'den geçtim o ayrı.

Çözünürlüktense, büyük ekran çok büyük rahatlık.

Yıl 2023 degil hocam. Konu 3 yıl önce diyor, siz hort  

Monitöre 80-100 cm mesafeden bakarsanız, içine girmezseniz 27 inç 1080p de 32 inç 2k da kullandım, rahatsız etmiyor.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

Bugün 26 temmuz 2023 yılı.. olur da arastirma yapacak arkadaşlar konuya denk gelirse güncelleme manasında yorum yaptım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Unstoppable

Film için diyorsaniz Böyle fiyatlara 4k ciddi Film sericisi adamsınız o vakit film kültürünüz yüksek :D

Alıntıları Göster

Unutmamakla lanetlenmişim hocam, izlediğim bir filmi 2. defa izlemem mümkün olmuyor çoğu zaman ve bu nedenle baya film izledim, izliyorum, izleyeceğim  Bahsettiğim türden bir monitör çekince sevdiğim filmleri tekrar baştan izlemeyi düşünüyorum. Hayvan gibi Hi-Fi sistemi de kurdum bu düşünce için 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.