Şimdi Ara

gtx 1080 e 2k 144 hz mi yoksa 4k mı iyi gider ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
1.701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • aslında bu soruyu sormamın sebebi 4k dedikleri kadar sağlam mı ?
    birde kartın gücü 4k ya yetermi ?
    (genel itibari ile yetmediği yerde msaa kapatılsa )

• burada ki kişilerden çook çook az bilgim var fakat bana göre 2k 144hz 'in verdigi zevk daha hoş olur.
  • 2k 144 hz al. 4k için tek 1080 zorlanıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2K'da 144hz vermek 4K'da 60hz vermekten zordur. GTX1080'in gücü bu 2 durumu da karşılamaya yetmez.

Bu kart anca 1080p'de 144hz monitörü layıkıyla kullanabilir.

En iyisi Gsync özellikli 2K 144hz monitör almak. Oyunları ortalama 80-90fps civarı oynarsınız ve herhangi bir stuttering veya tearing olmaz. Gsync monitörler çok pahalı yalnız. 75hz gsync monitör de alabilirsiniz.

4K'da msaa kullanmaya hiç gerek yok bu arada.
  • 2k 144 hz daha iyi 4k alırsan paranı boşa vermiş olursun 144 fpsye ulaşamayacak kart çoğu oyunda o yüzden 2k daha iyi 4k için daha kartlar bile yeterince iyi değil bence sli yapmadığın sürece 4k monitöre gerek yok
  • 1080p 144hz in tam hakkını veriyor ama 2k 144hz gsync de de verdiği keyif eminim artıyordur.

4k gözümle karşılaştırmadım ama bugün için tamamen fantezi bence.
  • 2k ve 144 Hz daha iyi olur ama 4K da gelecek için daha iyi bir yatırım olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • FPS oynuyorsan kesinlikle 2K 144hz, diğer durumlarda 4K derim. Yeni çıkan oyunlarda iki setup için de 1080 yetersiz kalabilir, oyununa göre değişir.
  • Ben 4k 60 hz alirdim. Cunku 2kda bile olsa 144 fps alamiyacaksin bircok oyunda oyun motorlari o kadar yuksek fpsleri stabil sekilde yazamiyor. Bi 120 bi 110 bir 150 bi 180 fps gorucen yani surekli degisim olucak. Onun yerine surekli 60 almak daha mantikli ve goruntuyu daha akici kilar. Tabi fps oynayacaksan 144 hz de alinabilir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fps oyuncusuysan her türlü 144 hz tabiki de...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostlar ilginiz için teşekkürler.
    şimdi gelelim olaya.
    ben fps oynuyorum ancak yeni pc ile the witcher 3,shadow of mordor,skyrim felanda oynayacağım.
    yani bana genelleme olarak rpg/fps oyuncusu gözü ile bakıp yardımcı olursanız daha iyi olur.
    henüz tam karar veremedim. sebebi ise şimdi birkaç ayar kısarsam gtx 1080 ile 4k da 60 fps alırsın diyorlar.
    ama teknoloji ilerledikcede kısa kısa oyunda grafik kalmaz birde ona kafa takıyorumç.
  • 144 2k diyorum oyunların sistem gereksinimlerinide göze alırsak,ilerde 4k bir led tv alınıp 60 hertz 4k denenebilirsin bir de böyle düşün dostum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: q_-MesuTJR-_p

aslında bu soruyu sormamın sebebi 4k dedikleri kadar sağlam mı ?
    birde kartın gücü 4k ya yetermi ?
    (genel itibari ile yetmediği yerde msaa kapatılsa )

4k için 1080 sli yapman gerek,birçok oyunda tek başına 1080 yetmez yetsede,2k 144hz en uygunu yüksek fps de oynamanın zevki ayrı ve de zaten 2k yüksek bir çözünürlük.
  • valla gönlüm 4k dan yana ama bakalım ne olcak
  • quote:

Orijinalden alıntı: q_-MesuTJR-_p

valla gönlüm 4k dan yana ama bakalım ne olcak

Gonul pahalı maceraları sever :)). Arkadasları dinleyin ve 2k 144 hz monitor alın. Hz'li monitor her zaman iyidir.
  • 2K G-Sync = Muazzam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • xdeliruzgar kullanıcısına yanıt
    bi ayar çekeceğiz artık hocam. :)
  • 2k 144 hz al. 4k gereksiz özellikle ülkemiz şartlarında.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2014 aralıktan beri 4k sistem kullanıyorum eğer bana öyle olmaz böyle olmaz diyecek arkadaş varsa da ben denedim 4k şundan memnun kalmadım desin mümkünse. Sitelerin testleri teknopat testlerinden falan bahsetmesin. Gtx 1080 bile 4k ya yetmiyor diyen arkadaşlar bana bi açıklar mı neye dayanarak yetmiyor ? Daha geçen aya kadar gtx 980 ile 4k sistem kullandım ben daha yeni gtx 1070 e geçtim. 2k da 144 fps yakalamaktan çok daha kolay 4k da 60 fps yakalamak.

Forumdaki devamlı gördüğüm kişiler bile 4k konusunda nasıl bu kadar yanılabilir anlamıyorum. İş yerinde acer'in 35 inç monitöründe de cs go oynadım devamlı evde 4k sistemimde de cs go oynuyorum. Öyle dünyalar kadar akıcılık farkı var sanarak almayın üzülürsünüz. Gta 5, Tomb Raider , Shadow of Mordor, FarCry 3, FarCry 4, Call of Duty: Advanced Warfare , Call of Duty: Black ops 3, Battlefield Bad Company 2 , Battlefield 4, Ryse ve daha saymadığım bir çok oyunu gtx 980 le 4k da bitirdim.

Şimdi gtx 1070 ile gta 5'i ortalama 50 fps ile oynuyorum 4k da sadece çimen kalitesi ultra yerine very high ve grafik ayarlarının altındaki gölge uzunluk ayarları kapalı. Çok ufak oyunda farkedilmeyen gölge ayarları ile gtx 1070 ile 4k da gta da 60 fps altını görmezsiniz. Battlefield 4 de her şey fulde 75 fps civarı alıyorum msaa kapalı kullanıyorum 4k da zerre kadar etkisi olmuyor msaanın açtığımda 50 fps civarı alıyorum her yerde denedim açık kapalı hiç fark yok 4k da. Ayrıca 4k da açacağınız grafik ayarı 1080p veya 2k da açtığınız grafik ayarı kadar görüntü netliği değiştirmiyor medium ile ultra arasında bile öyle aman aman farklar yok. Ben bu forumda 4k sorduğumda o zamanlarda millet ne 4k sı diyordu halada öyle diyor iyi ki bildiğimi yapıp 4k sisteme geçmişim diyorum.

4k da görüntü tahmin ettiğinizden çok daha net buna emin olabilirsiniz telefonumdan pc ekranının resmini çekip bazen iyi bir monitör isteyen müşterilere gösteriyorum millet şaşırıyor. Bazı arkadaşlar 1080p de her şeyi açınca veya 2k da her şeyi açınca 4k gibi görüntü aldığını sanıyor 4k çok başka bir boyut buna emin olabilirsiniz. Samsung monitörün oyun modu da ciddi anlamda etki ediyor 4k da renk ve keskinliğe. Defalarca yazdım forumda bunu prof. oyuncu olarak cs go veya bf 4 gibi oynuyorsan 2k gysnc monitör al daha avantajlı olur. Prof. oyuncuysan diyorum ama diğer türlü tüm seçeneklerde 4k sistem öneriyorum.

En sonunda forumdan tek tek milleti 4k da oyun oynamaya eve çağırıcam arkadaş ne bu 4k düşmanlığı anlamadım gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeaLeusy -- 22 Temmuz 2016; 1:42:02 >

• gtx 1080 ile 4k da ultra ile very high ayarları arasında 60fps alınabiliyor. Samsung un 28 inç TN 4k 1ms monitorünü de öneririm. 1350 tl civarında satılıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=oxvCRiz61to

burdada kanıtı mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brokengineer -- 22 Temmuz 2016; 1:40:58 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.