Şimdi Ara

gtx 1080 e 2k 144 hz mi yoksa 4k mı iyi gider ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
1.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

2K'da 144hz vermek 4K'da 60hz vermekten zordur. GTX1080'in gücü bu 2 durumu da karşılamaya yetmez.

Bu kart anca 1080p'de 144hz monitörü layıkıyla kullanabilir.

En iyisi Gsync özellikli 2K 144hz monitör almak. Oyunları ortalama 80-90fps civarı oynarsınız ve herhangi bir stuttering veya tearing olmaz. Gsync monitörler çok pahalı yalnız. 75hz gsync monitör de alabilirsiniz.

4K'da msaa kullanmaya hiç gerek yok bu arada.

Haklısınız ancak şöyle bir durum var. 2k 144 hz monitör alan birisi görebileceği en yüksek fps'yi görmek isterse ayar kısarak veya çözünürlük düşürerek 144 fps alabilir. Ancak 4k 60 hz monitör alırsanız ister low oynayın ister 1080p'ye düşürün yine en fazla 60 hz görebilirsiniz. Bence bu biraz bütçe meselesi. 4k 60 hz monitörler 1300-1500 tl civarına bulunabiliyor ancak 2k 144 hz iyi bir monitör 3000 tl civarı.

• ^7pMş^ ^ kullanıcısına yanıt
    4k g-sync monitör önerebilirmisniz mümkünse ips olsun ama şart değil tabi ips daha iyi diye bildiğimden yazdım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kayzerious

4k g-sync monitör önerebilirmisniz mümkünse ips olsun ama şart değil tabi ips daha iyi diye bildiğimden yazdım

hocam uzun zamandır monitor piyasasını takip etmiyorum arkadaşlar daha iyi biliyordur mutlaka ama acer in predator diye bir monitoru var kaç k olursa olsun bi bak araştır onu :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kayzerious

bütçe nekadar hocam ? toplam da neler alacaksınız birde
    Mümkünse 3.500tl den aşağı olmalı monitör
    Sistemin kısace iskeletini yazacak olursam;
    - X99 Deluxe 2 (elimde mevcut)
    -6900k veya 6850k
    -1080 sli
    -1000watt 80+ platinum corsair power
    -16/32gb gskill 3200mhz ram
  • 4k samsung ta iyi bir görüntü kalitesi elde edecek ama gsync veya freesync ten de mahrum olacak bunu da belirtmek gerekiyor.

ama şu 4k 144hz ahva panel gsync/freesync monitör her derde deva olacak, vay anam çılgın birşeye benziyor
  • Kayzerious K kullanıcısına yanıt
    6850kyı napacaksın ki? oda 6 çekirdek zaten. Ya 6800 al yada 6900. 6850 ile 6800 arasındaki tek fark PCI-E Lane farkı, oda slida 0.1 fps fark ettiriyor, aradaki paraya değmez. Ayrıca 1000watt gereksiz sanki.
    Kayzerious K kullanıcısına yanıt
    Ben bir kaç oyunda msaa açık ve msaa sız denedim 4k da zerre etkisi yok emin olabilirsiniz.

6900k, 6850k ve gtx 1080 yerine 1080 slı hep gereksiz masraf olacak ama maddi sorununuz yok anladığım kadarıyla. 4k bir kaç monitörü denemiş biri olarak en net görüntüyü kendi kullandığım samsung U28D590'ın verdiğini söyleyebilirim ve kesinlikle oyun modu açık oyun oynanmalı. G-SYNC monitörle de cs go oynadım devamlı gözüm 60 hz ye alışık olduğu forumda anlatan arkadaşların bahsettiği kadar bir fark görmedim.

Ben illa G-SYNC, IPS ve 4k monitör istiyorum diyorsanız maddi sorun olmadığını da düşünerek aşağıdaki monitörü öneririm;
    http://www.hepsiburada.com/acer-predator-x34bmiphz-34-4ms-hdmi-display-nvidia-g-sync-qhd-ips-curved-oyuncu-monitor-pm-bd804877

• JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    Saolun hocam verdiğiniz linkteki ürünü bende buldum ama o ekran 4k değilki 2k ile 4k ortasında birşey çözünürlüğe bakmıştım. Birde monitör bütçem 3.500 altı :)
    Yandan genişliği fazla olduğu için öyle bir monitör 3840x2160 gibi bir çözünürlük veremez çözünürlüğü normal yani. Bana sorarsanız toplarken gereksiz paralar harcamışınız monitörden kısmayın derim yada daha satın almadıysanız 6700k olan bir sisteme dönün.
  • JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    Monitörden kısma gibi bir amacım yok hocam ve anakartı zaten aldım x99 kullanıcam sli da iki kartıda x16 x16 çalışmasını istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: q_-MesuTJR-_p

aslında bu soruyu sormamın sebebi 4k dedikleri kadar sağlam mı ?
    birde kartın gücü 4k ya yetermi ?
    (genel itibari ile yetmediği yerde msaa kapatılsa )

i5 6500 + gtx950 yanına 2k 4 k gitmez
  • 1080p 144Hz'i bile o kart ile layıkıyla tüm oyunda kullanamayacakken ne 2Ksı arkadaşım uçmayın hele bi ayağınızı yere basın ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devilmaybad kullanıcısına yanıt
    hocam 2k 144 hz monitörün alınma amacı zaten bütün oyunları 144 hz de oynamak değilki .
    Sadece ekrana baktıklarında 60 hz den dahada yukarda bir hz görmek.
    Yoksa değil 2k da 1080p de bile gtx 1080 witcher 3 te 144+ fps veremez (yüksek ayarlarda) .
  • bence 1080p 144 mhz g-sync yada 2k 144 mhz g-sync,,,,,,,,, 1o80 kart ile ,,,,,,, ben tv ile idare ediyorum cünkü monitor a alisamadim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kreuger -- 23 Temmuz 2016; 0:11:54 >
    Arkadaşın bahsettiği monitor şuan kraldır youtube dan bakabilirsin butce sıkıntısı yoksa daha iyisi yok gibi çozunurluk 4k yine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2k 144hz çok iyi olur bence

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4k ya piyasadaki kartlar yeterli değilken

bende 3 veya 4 aydır kararsız kaldım zaten karar veremedim bende beklemedeyim

ama iş gysnc veya freesncy girince iş daha da değişiyor

şu şartlarda ve ekran kartların gücüne göre

2k+144hz olması en mantıklı kimine göre 4ms sorun kimine göre 1 ms olması gerek

birde ıps olması şart değil tnt olabilir var

zaten olan modellerde ülkede kısıtlı vede stok yok fiyatlarda çok pahalı
  • sen zaten kararını vermişsin hocam. burada bir dünya insan 2k 144hz dese bile 1 kişi 4k dese sen 4k alacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-77293B3E8 -- 24 Temmuz 2016; 12:36:56 >
  • yok hocam ondan değilde hani.
    zaten aklımda 4k vardı,sonra bi ara 2k144hz ye döndüm ama .
    Bi kaç sıkıntıdan dolayı 4k yı seçtim.

Genede Allah razı olsun yardımcı olanlardan hiç yoktan başka arkadaşların işine yarar.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.