Şimdi Ara

gtx 1080 e 2k 144 hz mi yoksa 4k mı iyi gider ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
1.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sonunda beklediğim cevap geldi herkes iyi niyetli bir şekilde 144 hz öneriyordu .
    ancak nedense kimse çıkıpta "bak şimdi babam 4k ayrı bir dünya demiyordu" sürekli 2k 144hz al felan diyorlardı .
    büyük ihtimalle 4k alacağım çünkü Allah izin verirse gtx 1080+6700k alıyorum.
    Ne biliym sizin attığınız her mesaj beni 4k ya daha da çok itekliyor .
    hocam boş olduğunuz zaman,sizden ricam tel ile felan yani ss değilde direk monitörüde göstererek the witcher 3 oyununda (varsa) yoksa bu oyunun grafiklerine bayılıyorum dediğiniz bir oyun monitörde açık bir şekilde fotoğraf atabilirmisinz ?
    atamazsanızda canının sağolsun :)
    birde monitörünüz samsung u28d590 mıydı ?
  • brokengineer kullanıcısına yanıt
    aynen dostum bende zaten 4k alırsam bunu alacağım.
  • Evet samsung u28d590d monitörüm. Kimse 4k ayrı bir dünya diyemez çünkü 4k da oyun oynamadılar onların yerine teknopat oynadı veya başka siteler oynadı. Teknopatın testleri gayet güzel bu arada bende hepsini izliyorum teknopat yanlış bilgi veriyor gibi bir düşünce olmasın. Fakat oyunda görüntü netliği değiştirmeyen bir kaç ayarı ultradan very high çektiğimizde 50 fps den 80 fps ye çıktık gibi bir yorum duymadım hiç belkide söylemişlerdir. Su kalitesinden, post fx, detaydan falan bahsetmiyorum sadece gölgeden bahsediyorum gta da sadece işe yaramaz gölge ayarları ciddi fps yiyor. Düşünebileceğin herşeyi fulle gene alırsın bi 35 40 fps ama o kadar düşmeye değmez.

Resim atarım o kolay ama attığım resimde bahsettiğim görüntüyü anlamazsın anca ekran resmi çekip atmam gerekir ki oda 35 mb falan resim çekiyordu 4k da. Ben sadece 4k kullanmış ve memnun kalmayıp 2k 144 hz ye geçmiş bir arkadaş varsa onun fikrine saygı duyarım. Bunun dışında yorum yapan herkesin sağdan soldan duyma ve önyargıyla yaptığı yorumları pek umursamıyorum. Umursasaydım şuan 2k çözünürlükte bende sorana 4k için erken yazıyordum herhalde.

Witcher oynamadım Assassin's Creed serisine başladım bir süre önce fakat oyun uzun brotherhood oyunundayım şuan seriyi bitirmeyi beklemeden witcher kurmak şart oldu. Bu arada Assassin's Creed 1 oyununu ilk çıktığı zaman bitirdiğim için oynamadım hep aynı görevlerdi zaten 2. oyundan başladım. Onlarla ilgili fikrimi de yazayım ;

Bazı arkadaşlar eski oyunlarda grafik yok oyunda çözünürlük 4k olsa ne olur diyordur gayet mantıklı bir düşünce ama uygulamaya gelince öyle olmuyormuş. 2000 li yılların başında çıkmış tek çekirdek üzerinden çalışan knight online bile 4k da aşırı net. Tarihleri özellikle yazıyorum 2009 yılında çıkmış Assassin's Creed 2 ve 2011 yılında çıkmış Assassin's Creed brotherhood oyunundan aldığım görüntü netliğini 4k kullanmayan kimse tahmin edemez bunlar görüp bilinecek şeyler. 2010 yılında çıkmış Battlefield: Bad Company 2 ve Medal of Honor: Warfighter gibi oyunlar bile film gibi oluyor.

İçin rahat olsun 4k dan kesinlikle pişman olmayacaksın senin gibi bir kaç arkadaşa daha toplattım onlarda iyi ki sana uyup toplamışız dedi gerek forumda gerek gelen müşterilerden.

Bir ara bütçen ne tüm parçalar alınacak mı hepsi türkiyeden mi alınacak ayrı yerlerden mi alınacak ne zaman alınacak detaylı bilgi ver ben sistem toplarım sana.

Yarın sabahcıyım uyumam gerek iyi geceler.

• JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    eyvallah kardeşim.hadi iyi geceler .
    ben sana zamanı gelince bilgi veririm merak etme zaten 2-3 güne açarım konuyu 1 haftayada alırım,8-9 aydır araştırıyorum bende sistem işini ,o yaz bu yaz derken para anca denkleşti bu yaza.Sonuçta öğrenci adamım,yazları çalışmasıydı felan bayağı yoruyodu,ama bi bakımada iyi oldu ya.Kendi kazandığım para daha bi iyi hissediriyor.
    herneyse 4k işine geleyim.
    Büyük ihtimalle 4k alacağım çünkü biraz önce 75hz moni mde oyun oynadım ve 75 hz çok sardı hatta sana şöyle deyim ben 144hz moni alcam dedim ama 5-10 dk sonra artık 75 hz sıktı(daha doğrusu artık benimsedim ve çok doğal bişeymiş gibi geldi)ama onun yerine ayarları yükselttiğimde ise oyun istersen 40 fps olsun genede her duvarda,ağaçta gördüğüm detaya takılıp kaldım ve fark ettimki ben aslında bu detayları görmekten daha çok keyif alıyorum.
    Birde ben ağır telltale games ciyimdir yani telltale games firmasının bütün oyunlarını satın aldım.yani 4k burda çok iyi.Düşünsene twd sezon 1i 144 hz oynuyorsun ne geçicekki eline,ama bak 4k ya tamam oyun biraz çizgi dizi gibi ama sizinde dediğiniz gibi eski oyunlar bile çok güzel gözüküyorsa twd tadından yenmez :) .

• Bende asgari ücret civarı bir ücret ile çalışıyorum knight onlineden para geliyordu onunla sistem kurmuştum işe girincede upgradelerle devam ettim böyle sistem toplamam seneler aldı. Sadece performansı değil görselliğide ön planda tuttum. Hep uyguna aldım aldığım şeyi şimdi vatandan toplasan 13 bine yakın tutuyor benim sistem. Bence değiyor verdiğin paraya hobim sonuçta dünyaya bir kez geliyoruz :) tabi o kadar vermene gerek yok daha çok daha uygunada toplarız 4k bir sistem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    doğru toplanırda,almışken iyi birşey olsun ya hocam bu zamana kadar ati 4350 ve gt 740m le geldim,şöyle grafiğe olan açlığımı gidersin alacağım sistem.
    zaten full bütün parayı ben vermiyorum,Allah razı olsun dedem bayağı bir katkı sağlayacak,birde taksitle alacağım için,pek germez .
    O değilde gerçekten 4k sağlam ise ve dediğiniz gibi gtx 1080 ile dediğiniz ayarları kısarak 60 fps alırsam,hayatımda çok farklı bir yeriniz olur.
    Çünkü ben huyumu biliyorum bi şeyden bi yerden sonra sıkılırım,yani benim için 144 hz en fazla 1 saat ilgi çekici olur, bir yerden sonra gerçekten ben artık onu benimser ve 60 hz gibi hissetmeye başlarım.ama 4k da dediğim gibi her yerde yeni detaylar yeni grafikler görme şansım olacak ve bu da bana "oh be parayı boşa atmadım" dememi sağlayacak .
    Kısacası sizin bu desteğiniz olmasaydı büyük bir ihtimalle 2k 144 hz alırdım ve bi yerde sonra pişman olmaya başlardım.
    Not : 2-3 seneye üni ye geçtiğimde büyük ihtimalle kendime ev tutacağım,(zaten şuan çok küçük bir ilçedeyim),orda hem tv alma derdim de olmaz zaten tv ye bakmıyorum doğru dürüst ama,hiç yoktan 4k 70 ekran tv'Mde olur :D .

• 4k gelecek için alınırda bir süre her sene en üst ekran kartını almak zorunda kalırsın. 4K'nın oyun için tam oturmamasından dolayı. 2K 144MHZ alırdım ben.
  • Tartışmıyoruz dostum sohbet ediyoruz herkes fikrini söylüyor. Ben bu samsung monitörü değiştirirsem sadece samsung 4k 60 hz yerine 144 hz olan bir monitörle değişirim asusun renkleri soluk ve kalitesiz geliyor bana. Her gün iş yerinde önümde pg278q gibi monitörleri gören biri olarak söylüyorum. Acerin 35 inç 4k monitörüde benim samsungun görüntüsünü vermiyor. Her 4k aynı değil.

144 hz nin farkı internette sayfayı aşağı çekerken falan farkediliyor onun dışında 4k da herşey ful de cs go 150 fps veriyor onda 144 hz tam almış olurum. Yakındır samsungda düşünür bir şeyler samsung düşünmedikçe bende düşünmem çünkü gerçekten memnun kaldım.

dostum az önce bi büyüğümle konuştum ve 1.8.2016 tarihinde satın alacağım inşallah.
    Büyük ihtimallede sizin monitörden alırım.
    Yanlız bir sorum var bu dolar ne olacak böyle .
  • Artık dolar ne görürsen kabullenip alacaksın ülke böyle malesef. Ben dolar ilk 2.10 a çıktığı zaman vatanda çalışıyordum daha kimse pc toplamaz falan diyorduk şaşırıyorduk 2.10 oldu diye şuan ki hale bak

VALLa sorma ya az önce site de gözümün önünde arttı.
    Ama yapcak bişey yok 10 güne azaldı azaldı azalmazsa da artık mecbur alcam.
    Yoksa düşeceği felan yok .D
  • Yahu benimde takılıp kaldığım soruydu bu bende 1080 sli niyetindeyim yavaştan toplarlıyorum buldukça nakit herkes 2k 144 diyor en son bende ona yattıydım ama kafam allak bullak oldu şimdide 4k hocamın dediği gibi ise benim kafa yine gitti. Bende fps/rpg felan ne varsa oynarım. Ne alsam kafam yine karıştıya takipteyim ben konuyu Bu arada benim toplayacağım sistem x99 ( 6900k veya 6850k ).
  • Kayzerious K kullanıcısına yanıt
    hocam bende öyleydimde.
    Arkadaş sağolsun 4k yı biraz daha iyi açıkladı.
    Sen birde x99 + sli yapcakmışsın bence 4k al derim tadından yenmez .
    Dediğim gibi ben 144 hz yi pek gözümde büyütmüyorum daha doğrusu bir yerden sonra alışacağım için,144 hz nin pek bi anlamı olmayacak.
    Ama 4k hiç yoktan bi manzara felan görünce vay be dedirttirir.
  • Şİmdi bende öyle düşünüyorum ama monitör bulmak da çok zor 4k ya g-sync olunca tadından yenemz deniliyor.
  • 4k oyun acar 1080 ama ultrada zorlanır 2k al 4k kartı titan x pascaldır.
  • ^7pMş^ ^ kullanıcısına yanıt
    Peki 1080 sli altından kalkabilirmi yani 60 fps üstü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kayzerious

oyun sli destekliyse tabikide kalkar altından
    tek 1080 ilede msaa yı kapatıp 4k da oynarsın 60 fps
    ama herşeyi ultraya dayayıp 4k cozunurlukle tek 1080 zor
    2tane 1080 olur ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kayzerious

gerçi 4k cozunurlukte msaa ya gerek varmı tartışılır
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.