Şimdi Ara

gtx 1080 e 2k 144 hz mi yoksa 4k mı iyi gider ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
1.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gtx 920m li notebook kullanan arkadaşta 2k 144 hz al diyor 1080p monitör kullananda 4k için erken diyor. Çünkü öyle duymuş bir yerlerden ben 4k kullanıcısıyım ve satış danışmanı yapıyorum iş olarak. Burada en sağlıklı bilgiyi ben veririm kullanmadan fikri olan değil. Neden 4k yı önermemden rahatsız oldun bunu anlamış değilim. Dün video çektim bak istersen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: JeaLeusy

Gtx 920m li notebook kullanan arkadaşta 2k 144 hz al diyor 1080p monitör kullananda 4k için erken diyor. Çünkü öyle duymuş bir yerlerden ben 4k kullanıcısıyım ve satış danışmanı yapıyorum iş olarak. Burada en sağlıklı bilgiyi ben veririm kullanmadan fikri olan değil. Neden 4k yı önermemden rahatsız oldun bunu anlamış değilim. Dün video çektim bak istersen.

rahatsız olmadım ki. zaten belirtmiş 3. mesajında 4k istediğini. neden bu kadar 4k takıntınız olduğunu da anlamadım açıkçası. nvidia kendi diyor 10 serisi 2k için. üstelik 4k alınacaksa mutlaka g-sync olmalı bence.

• Telefonunun açtığı ve oynadığın bir oyunu birileri forumda o telefon o oyunu açmaz dese rahatsız olmaz mısın ? Olursun bence. Nvidia ne dedi bilmem de ben 2014 den beri 4k kullanıyorum gtx 980 ile kullanıyordum. 4k gyncs li bir monitör 5000 tl ye yakın. Bence saçmalık

• quote:

Telefonunun açtığı ve oynadığın bir oyunu birileri forumda o telefon o oyunu açmaz dese rahatsız olmaz mısın ? Olursun bence. Nvidia ne dedi bilmem de ben 2014 den beri 4k kullanıyorum gtx 980 ile kullanıyordum. 4k gyncs li bir monitör 5000 tl ye yakın. Bence saçmalık

3200tl aslında. bence single 1080 4k için uygun değil. nvidia zaten titan x i 4k için çıkarıyor. çok büyük bir iddiaları da yok aslında fps konusunda.

sli veya titan x düşünenler tabi 4k alabilirler ama yüksek fps çoğu kişi için öncelik. bayağı araştırdım ben 4k mı 2k 144hz mi alayım diye sonunda 2k'ya karar verdim.

bu arada witcher 3 ile 4k testi yapmak daha sağlıklı olur bence.

• Benim anlamadığım olay size gta da neredeyse her şey full e yakın ayarlarda video attım. Full de 80 fps veren bf 4 full de 120 fps veren assassin creed oyununu falan koydum ve ben gtx 1070 kullanıyorum. Hala aldığım cevap gtx 1080 4k ya yetmez oluyor. Belkide kart sattırmak için bu algı oluşturuluyor testleri izlediğiniz sitelerde ama gerçekten yanılıyorsunuz.

Eve gidince witcher 3 indirip aynı şekil video atarım.

• hocam arkadaşın aslında 4k takıntısı yok.
    sadece kendisi daha net bir görüntüyü yüksek hz değerine tercih ediyor o kadar.
    Nasıl siz 2k (yüksek hz) seviyorsanız arkadaşta 4k nın kendisi için daha iyi olduğunu söylemiş.
    Birde ben bu konuyu açarken ciddi ciddi forum ne derse onu alacaktım ancak daha sonra işler değişti bütçede felan sıkıntı çıktı o yüzden 4k da karar kılmak zorunda kaldım.
    Hemde jealeusy arkadaşın attığı videolar,mesajlar felan beni 4k ya daha çok itti .
    Birde şu sıralar bu konuyu araştıran çok fazla arkadaş olur diye bu konuyu açtım. Umarım anlatabilmişimdir. :)
    Yoksa kimsenin kimseye taktığı ettiği yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: q_-MesuTJR-_p

hocam arkadaşın aslında 4k takıntısı yok.
    sadece kendisi daha net bir görüntüyü yüksek hz değerine tercih ediyor o kadar.
    Nasıl siz 2k (yüksek hz) seviyorsanız arkadaşta 4k nın kendisi için daha iyi olduğunu söylemiş.
    Birde ben bu konuyu açarken ciddi ciddi forum ne derse onu alacaktım ancak daha sonra işler değişti bütçede felan sıkıntı çıktı o yüzden 4k da karar kılmak zorunda kaldım.
    Hemde jealeusy arkadaşın attığı videolar,mesajlar felan beni 4k ya daha çok itti .
    Birde şu sıralar bu konuyu araştıran çok fazla arkadaş olur diye bu konuyu açtım. Umarım anlatabilmişimdir. :)
    Yoksa kimsenin kimseye taktığı ettiği yok

orası öyle. ama 4k bana kabul edilebilir bir fps değeri sunsa direk alırım. ama witcher 3 ü 30 fpsde oynamak sıkıntı biraz.

2k da hz benim için fazla önemli değil. en fazla 80-90 fps alacağım zaten. benim için en önemlisi fps/görüntü kalitesi.

• anladım hocam.
    Ne biliyim almışken 4k alıymı.
    Çünkü ileride bir daha yükseltme imkanım olacağını sanmıyorum .
    Birde jealeusy nin dediğine göre ve attığı videoya göre bazı ayarlar kısılınca gayet iyi fps değeri .
    Akşam da the witcher 3 ü atsında birde ona bakıyım bakalım fps değerleri nasıl ? .
  • quote:

Orijinalden alıntı: q_-MesuTJR-_p

anladım hocam.
    Ne biliyim almışken 4k alıymı.
    Çünkü ileride bir daha yükseltme imkanım olacağını sanmıyorum .
    Birde jealeusy nin dediğine göre ve attığı videoya göre bazı ayarlar kısılınca gayet iyi fps değeri .
    Akşam da the witcher 3 ü atsında birde ona bakıyım bakalım fps değerleri nasıl ? .

kesinlikle. videoyu bekliyorum fakat önceki videodaki gibi takılmalar olmazsa daha net anlaşılır.
  • Witcher 3 te en kötü 60 fps alırım daha önce hiç oynamadım witcher bakalım.

• JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    valla hocam ben 768p de gt 740m ile ultra low da 18 fps alıyorum.
    Hani bizde boş değiliz :D .
    Şaka bir yana oyun çok iyi optimize edilmiş şahsen ben 15-20 fps arasında mis gibi oynuyorum.(yani kendini oynatıyo)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi happycnck -- 24 Temmuz 2016; 17:47:29 >
  • quote:

Witcher 3 te en kötü 60 fps alırım daha önce hiç oynamadım witcher bakalım.

keşke ama o biraz bayağı hayal bana kalırsa, GTX 1080 bile alamıyor o FPS'leri.

http://www.tomshardware.com/reviews/nvidia-geforce-gtx-1080-pascal,4572-8.html

http://www.anandtech.com/bench/GPU16/1487

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 24 Temmuz 2016; 18:20:54 >

• quote:

Witcher 3 te en kötü 60 fps alırım daha önce hiç oynamadım witcher bakalım.

1080 testleri yanlış hatırlamıyorsam 40 civarıydı 4k da.
  • sahafiec kullanıcısına yanıt
    Hocam dün video koydum ona baktınız mı ? Aldığım fps lerle teknopat, guru3d, techpowerup gibi sitelerin verdiği fps lerin alakası yok 2 tane gölge ayarı değiştirme ile olan sonuçlar. Witcherda 60 fps alacağımı düşünüyorum orjinal witcher 3 yok elimde etkilerse o etkiler. Görcez bakalım deneyelim.

• Bf 4 de 43 fps veriyor 4k da o sitelere göre. Videoda gördüğün gibi min 60 fps ile oynadım online zorlu bir haritada 80 90 fps aldım ara ara.

• JeaLeusy kullanıcısına yanıt
    peki hocam.
    zorlasa 3-5 fps etkiler sanırsam çakma olayı .
  • quote:

Bf 4 de 43 fps veriyor 4k da o sitelere göre. Videoda gördüğün gibi min 60 fps ile oynadım online zorlu bir haritada 80 90 fps aldım ara ara.

şunu şuraya koyayım sonra karşılaştırırız. 6:00

• Gta 5 de full ayarda 1080p 980sli bile 100fps leri görmez heralde 8xmsaa falan açilirsa

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence 4k geleceğe yatırım, bu kart oynatmazsa bundan sonraki oynatır
  • Witcher 3 indirdim kurdum şuan ama onlarca güncellemesi var hepsini orjinal olmayan oyuna yüklemek çok zor olacak ama yapıcam. En kötü ihtimal steam hesabında olan bir arkadaşımdan hesabını alırım artık 1 günlük. Tomb raider 2013 yükledim gtx 980 ile 4k bitirmiştim şimdi gtx 1070 ile test ediyorum onunda videosunu atarım witcher ile beraber.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.