Şimdi Ara

--------- 43'' 4K mı yoksa 50'' FullHD mi ????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
3.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Aslında 48 inch den aşağı TV almak istemiyordum. Inc olayına takmamın sebebi salonda kullnacağım ve salon büyük.
    Ama bu 4K olayı kafamı karıştırdı.
    Çünkü TV yi alırsam minimum 6-7 yıl kullanırım.
    Dahili Uydu alıcısı, Smart+Wifi olmalı mutlaka.

LG 43UF6407 - 1800TL

Vestel 50FA8200 - 2000TL

Sizce hangisini almalıyım ?
    Ya da başka önerileriniz var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ofamof -- 23 Kasım 2015; 14:47:40 >

• beyler durum biraz acil yok mu önerisi olan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen hafta bire bir aynı sorular benim kafamda da vardı ve bütün siirt i bütün mağazaları gezdim.Vestel dahili wi fi yok demişlerdi diye hatırlıyrum.Ekstra bir parça alıp nete girilebilirmiş.Bimekste yuzde 10 biparada verilince hiç düşünmeden lg 4k 43 inç olanı aldım.Çokta güzel tv fazlasıyla memnunum.Ama şunu çok net söyleyebilirim keşke büyük ekran alsaydım diyede pişmanlık var.Sizin yerinize olsam ya da şu an tv yi değişme imkanım olsa ne 43 inç 4k lg alırım ne de vestel e bulaşırım.Lg 43inç 4 k nıjn aynı özelliklerde 48 mi 49 mu hatırlamıyorum kaç inç olduğunu indirimle 2100 TL ye geliyordu.Hiç düşünmeden hem kaliteli hem büyük olanı alırdım.
  • http://www.bimeks.com.tr/urun/147994/lg-49uf6407-124-ekran-4k-ultra-hd-smart-led-tv.aspx yüzde 10 indirim devam ediyorsa kesinlikle bu bence.Hayırlısı olur inşallah.
  • 50" ve altı için Full HD derim. 55" ve üstü TV bakıyorsanız 4K alınmalı. Yurtiçi ve yurtdışı kullanıcı yorumlarına göre 4K / Full HD görüntü farkı 55" ve üzeri boyutlarda belli oluyor.

Ben olsam o bütçe ile şunu alırdım :
    http://www.vatanbilgisayar.com/philips-48pfs810912-48-121-cm-fhd-3d-android-smart-led-tvdahili-uydu-alici.html?srt=UP
  • Merhabalar;

Siz siz olun asla yanlış ebetta tv almayın ne büyük olsun nede küçük formul çok basit tv ile oturacağınız en uzak izleme mesafesini ölçün sonra alacağınız tv nin cm cinsinden ölçüsünü öğrenin misal 55" bir tv 140cm dir 140cm*2,55:3 metre 57 yapar yani yaklaşık olarak 4m kadar uzaklık var ise 55" bir alınır demektir bu formule göre hesaplarsanız asla yanılmazsınız bazı uzmanlarda 3 ile çarpın diyor ancak yaptığım araştırma ve gözlemler de 2,55 ile çarpılınca daha iyi sonuç elde ediliyor kanısına vardım
  • hocam 4k alırsan eger mesafenın yakınlaşması gerekiyor salona alacagım dedıgın ıcın yuksek bir inc bakman gereklı düşüncem aşagıdaki tabloda yardımcı olacaktır
    bıraz limiti zorlayıp 4k almanı öneririm cunkı 2016da daha etkılı gorulecegını dusunuluyor ayrıca uzun omurlu kullanmak ıstedıgını soyledıgın ıcın ıyıce dusunup karar vermelısın
     --------- 43'' 4K mı yoksa 50'' FullHD mi ????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer007_ -- 25 Kasım 2015; 12:17:43 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tablonun solundaki ölçüler tv ile aramızda olması gereken uzaklık mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

Merhabalar;

Siz siz olun asla yanlış ebetta tv almayın ne büyük olsun nede küçük formul çok basit tv ile oturacağınız en uzak izleme mesafesini ölçün sonra alacağınız tv nin cm cinsinden ölçüsünü öğrenin misal 55" bir tv 140cm dir 140cm*2,55:3 metre 57 yapar yani yaklaşık olarak 4m kadar uzaklık var ise 55" bir alınır demektir bu formule göre hesaplarsanız asla yanılmazsınız bazı uzmanlarda 3 ile çarpın diyor ancak yaptığım araştırma ve gözlemler de 2,55 ile çarpılınca daha iyi sonuç elde ediliyor kanısına vardım

127 cm almak istiyorum mesela.

127 x 2,55 = 323
    323 / 3 = 107

Sonuç ?

• ofamof kullanıcısına yanıt
    evet hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: drowen

50" ve altı için Full HD derim. 55" ve üstü TV bakıyorsanız 4K alınmalı. Yurtiçi ve yurtdışı kullanıcı yorumlarına göre 4K / Full HD görüntü farkı 55" ve üzeri boyutlarda belli oluyor.

Ben olsam o bütçe ile şunu alırdım :
    http://www.vatanbilgisayar.com/philips-48pfs810912-48-121-cm-fhd-3d-android-smart-led-tvdahili-uydu-alici.html?srt=UP

Neden insanlar 40-43 inc lerde 4K alıyor o zaman ?

Sonuçta 2 katı piksel farkı var full HD ile...
    Bence gözle ayırt edilir.

Bu arada neden o TV yi önerdin ?
    Avantajı nedir ?

• tamamdır hocam teşekkürler bunu göz önünde bulunduracağım
  • ofamof kullanıcısına yanıt
    Ben böyle forumun taa.... donanım haber sık sık çöken haber sitesi... yahu tam yazıyoruz o kadar taslağada almıyor pat çöküyor o kadar yazıp çizdiğimizde boşa gidiyor hep... çok can sıkmaya başladı bu çökmeler yavaşlamalar... sözüm o na ülkenin önde gelen forum sitelerinden birisi neyse konumuza dönecek olursak;

Tamam işde sorun yok 50" tv için 3-3,5m yetiyor bende 50" tv kullanıyorum yaklaşık 11-15m2 oturma odasında ve tam geliyor bende bu mesferlden izliyorum... bundan önce 32" ve 47" tv kullandım yetmedi 50" tam geldi daha da büyüğü olmaz zaten... salonda 81" görüntü alıyorum pj den 30-35m2 o da tam geliyor ben hep bu formüle göre kurdum... bana kalırsa bu formül gerçekçi sonuç veriyor ama elbette karar sizin.

NOT: Artık neredeyse tüm ulusal kanallar hd oldu çok iyi oldu çok da iyi güzel oldu cam gibi izliyoruz bu da mesefelere olumlu yansıdı elbette.

iyi günler dilerim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.