Şimdi Ara

1920x1080 çözünürlükte OYUN için 25' mi, 27' mi SİZCE

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    "27 inç monitörde 1080p güzel gözükmüyor (pikseller belli oluyor) diyen kişiler var."
    Bunu ben de duymuştum AMA söz konusu monitör güncellemesi olunca ve alınca EN AZ 10 yıl kullanmak istediğimden yine de tereddüt ediyorum.
    144/165 Hz ve 1ms tamam
    AMA
    25" mi 27" mi

ESKİ MESAJ :
    11-12 yıldır 19" 5:4 1280x1024 çözünürülüklü Philips 190X7 kullanmaktayım. Genel olarak monitörümden memnunum.
    Sistemim eski olsa da özellikle ekran kartım (4 GB RX580) mevcut monitörüm için gereksiz fazla performanslı olduğundan gerçek gücünü ve görüntü kalitesini daha yüksek çözünürlüklü monitörlerde göstereceği muhakkak.

İşin aslı çok oyun oynayan biri değilim. Haftada EN FAZLA 4-5 saati bulur oyunla geçirdiğim süre. Ayrıca multi-player HİÇ oynaMAM. EN AZ 10 yıldır da PC donanım dünyasına eskisi kadar yakın değilim. Monitörler de en az güncellenen çevre birimi olduğundan hiç fikrim yok desem yeridir. 1920 x 1080 çözünürlüğün üzerine çıktıkça ekran kartları ve sistemi zorlanmaya başlıyor. Bu nedenle kendim için bunun üzerini gereksiz görüyorum.

144 (veya 165 Hz) Hz'in avantajı nedir, mutlak gerekli midir?
    Sizce 75 Hz bir monitör benim için yeterli olmaz mı?
    Monitörle mesafem 1 metre (ama masada yaklaştırılabilir) 1920x1080 çözünürlükte oyun için için 24"-25" yeterli midir? Yoksa 27" mi alınmalıdır?

EDIT: Başlık değişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 29 Mart 2019; 11:34:27 >

• 144 hz ile 165 arasında pek fark yok. Ama 60 ile 144 arasında fark var. Oyunlar için akıcılık yaratır eğer mp oyun oynuyacaksanız 144 düşğnebilirsiniz ama oynamayacağınızı söylediğiniz için 60-75 hz size yeter.
    27 inç monitörde 1080p güzel gözükmüyor (pikseller belli oluyor) diyen kişiler var. Kendim deneyimlemedim ama ben de öyle olacağını düşünüyorum.

Ben 2k çözünürlüklü 27inç monitör almıştım. 1080 p videoların ekrana sığması için otomatik pikseller genişlemesi gerekiyordu bu da netliği bozuyordu, sonra iade ettim monitörü.
    Yani 1080p videolar çoğunlukla izleyeceksiniz ve netlik önemliyse 1080p çözğnürlüklü monitör alın.
    Ips panel monitörlerin renk kalitesi daha iyi ama ışık sızması var deniliyor her modelde, kimisi için az kimisi için çok tabii ki. Siz youtubeda ışık sızması için biraz araştırma yapın, eğer sizin için sıkıntı değilse ips monitör daha iyi olur sizin için.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• DeatSlayer kullanıcısına yanıt
    @DeatSlayer cevabınız için teşekkürler.
    Her ne kadar fazla oynamasam da monitör değişikliğini OYUN için düşünüyorum.
    Elbette video da seyrederim ama video için 4K TV var internet bağlantılı.

Bir oturuşta en fazla 1 saat oyunla geçirdiğim için ve MP oynaMAdığım için 75 Hz yeterli gibi geliyor.
    ÖTE YANDAN monitör alınca EN AZ 10 yıl kullanmayı isterim (görüşler değişir, herkesin PC/monitör amacı/ihtiyacı farklı, saygı duyarım).
    10 yıl kullanmayı isteyince de 144 Hz daha iyi olur gibi SANKİ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 28 Mart 2019; 13:10:26 >
  • BRAVEHEART11 kullanıcısına yanıt
    Va panrl cfg73 var itopya da indirimdeydi. 144hx ve renkleri tn den iyi ips den kötü.
    Bu sizin ihtiyaçlarınız için güzel olabilir

• 144 Hz olacaksa ASUS VG258QR ile AOC G2460PF

75 Hz olacaksa ASUS VG245HE ile AOC G2590VXQ veya AOC G2460VQ6

arasında kaldım.
  • BRAVEHEART11 kullanıcısına yanıt
    ASUS VG258QR alırsan tabi ki 165hz de kullanmalısın.Ve en önemlisi Displayporttan bağlamalısın.Hdmiden değil.Eğer bunları yapmazsan o monitoru boşuna alma.Bende var.Oyun performansı çok iyi.Aldığım en iyi donanım şu ana kadar.
    AOC nasıl bilemem.Asusu alırsan ama multiplayer oynarsın.Öyle bir oynarsın ki hemde kendin de inanamazsın.
  • DeatSlayer kullanıcısına yanıt
    "27 inç monitörde 1080p güzel gözükmüyor (pikseller belli oluyor) diyen kişiler var."
    Bunu ben de duymuştum AMA söz konusu monitör güncellemesi olunca ve alınca EN AZ 10 yıl kullanmak istediğimden yine de tereddüt ediyorum.
    144/165 Hz ve 1ms tamam
    AMA
    25" mi 27" mi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 25

• Ben 22den 25 e geçtiğimde gözüme 25 baya büyük gelmişti masama koyup kullanmaya başladığımda.Şimdi gözüm alıştı.Normal geliyor hem boyutu hemde hızı(165hz) artık.
    Monitöre yakından bakıyorsan 25 kafidir.Geçen biri forumda yazmıştı 27 inç aldım da çok büyük geldi de iade edemedim de falan diye.O duruma düşme bence.Odanın boyutunu,masanın büyüklüğünü,monitöre bakma mesafeni dikkate al.
  • Selam dostum.
    27" monitörü sormuşsun kendimden örnek vereyim

ben de seninle hemen hemen aynı durumdaydım. 2007 de aldığı 1440*900 monitörümü sistem değişse de değiştirmedim. sonra 24" e geçmeyi düşündüm kasımda aoc 24" aldım ama ışık sızmasında iade ettim.
    Bu arada ekran kartım da RX570. gel zaman git zaman monitör araştırdım. önceliğim internet ve ve flm ve photsoshop olduğu için IPS araştırdım. sonra kavisli monitörlerin bana çok uygun olmadığını anladım. zaten çoğu VA paneldi.

Almışken bir kere alayım tam olsun üzmesin beni dedim. kenara da para attım bu sırada. uzun araştırmalarımın sonucunda Asus 27" VG279Q da karar kıldım. 27" 1080p IPS ve 144hz hem de pivot olabiliyor. 5ms de gayet yeterli. arada sırada tank oynuyorum ama.
    geçen aldım. ne ışık sızması ne de ölü piksel çıktı. eski monitöre bakınca baya farkın olduğunu gördüm. Amma velakin 27" olmasına rağmen piksel aralığını hiç görmüyorum. iyice dibine girmen lazım ama bu sefer tenis maçı seyreder gibi başını sağa sola çevirmen gerek. benim 70-80 cm var arada. ideal sanırım. dediğim gibi bir kere alacağın ve en az 10 yıl kullanacağın monitörü kaliteli seçip gönül rahatlığıyla kullana bilirsin.

• Dostum yakın zamanda samsung f350 lps 27” 4ms 72hz(freesync) alıcam 850 tl fiyatı var ve 50 tl bonus veriyor. Begenmezsem iade ederim hepsiburadada mevcut istersen bakıver buna. Asus vg279 3 bin tl

• Bir ara 2099 TL'ye Viewsonic XG2702 almayı düşündüm AMA forumda biyerlerde "viewsonic'de nispeten daha fazla ölü pixel ile karşılaşıldığını ve garanti kapsamında değişim yapmakta zorlandığından" bahsediliyordu.

SONRA 25" ASUS VG258QR almaya karar vermişken, aradaki fark 250 TL'ye kadar inince 27" ASUS VG278QR aldım.
    İNŞALLAH sağlam, sorunsuz, ölü pixelsiz olarak ulaşır ve EN AZ 10 yıl kullanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11

Bir ara 2099 TL'ye Viewsonic XG2702 almayı düşündüm AMA forumda biyerlerde "viewsonic'de nispeten daha fazla ölü pixel ile karşılaşıldığını ve garanti kapsamında değişim yapmakta zorlandığından" bahsediliyordu.

SONRA 25" ASUS VG258QR almaya karar vermişken, aradaki fark 250 TL'ye kadar inince 27" ASUS VG278QR aldım.
    İNŞALLAH sağlam, sorunsuz, ölü pixelsiz olarak ulaşır ve EN AZ 10 yıl kullanırım.
    izlenimlerinizi bekliyoruz

Bende radarıma şu monitörü aldım

Gigabyte AORUS 27" AD27QD 1ms 144Hz HDMI DP 2K FreeSync 2560x1440 QHD Gaming Monitör

fakat 4000-4500 tl fiyatı bu monitöre vereceğime 4k televizyon alayım diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heyysanadiyom -- 1 Nisan 2019; 13:18:29 >

• Hocam kesinlikle 27 derim

• Amazon Türkiye'den 31-Mart'da sipariş verdiğim ASUS VG278QR (27", 1920x1080p, 165 Hz, 0,5 ms) monitör dün ulaştı. Kurulumunu az önce yaptım.
    ESKİ 4:3 Philips 190X7FB'ye göre oldukça büyük AMA bir aşırılık hissetmedim. Alışılmayacak gibi değil.
    Ekran kartıma Display port'dan bağladım. RX580 ekran kartımın Radeon Adrenalin sürücüleri FreeSync özelliğini otomatik olarak aktifleştirdi.
    Windows monitör ayarlarında şimdilik frekansını 100 Hz'e ayarladım. Windows ayarlarında 120, 144, 165 Hz seçenekleri de var. Hemen uçmayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BRAVEHEART11

Amazon Türkiye'den 31-Mart'da sipariş verdiğim ASUS VG278QR (27", 1920x1080p, 165 Hz, 0,5 ms) monitör dün ulaştı. Kurulumunu az önce yaptım.
    ESKİ 4:3 Philips 190X7FB'ye göre oldukça büyük AMA bir aşırılık hissetmedim. Alışılmayacak gibi değil.
    Ekran kartıma Display port'dan bağladım. RX580 ekran kartımın Radeon Adrenalin sürücüleri FreeSync özelliğini otomatik olarak aktifleştirdi.
    Windows monitör ayarlarında şimdilik frekansını 100 Hz'e ayarladım. Windows ayarlarında 120, 144, 165 Hz seçenekleri de var. Hemen uçmayalım.
    27 ekranda BF5 oynarken tam konsantire olamıyordum , gerçi kafelerde ara ara oynadığım için olabilir , değerli yorumlarınız benim için çok önemli , takipteyim

• heyysanadiyom kullanıcısına yanıt
    10 gün kadar PC'den uzakta olacağım. Dönüşte oyunlarda gösterdiği görünütü kalitesi ve performansını paylaşırım.
    İlk olarak tespit ettiğim BANA GÖRE bazı ergonomi KUSURLARI var.
    1- Hiç USB bağlantı noktası yok. (eski Philips 190X7 monitörümde 1 tane de olsa USB 2.0 vardı)
    2- Kulaklık çıkışı; diğer (display port, HDMI, DVI, ses) girişlerinin olduğu yerde, ekranın arkasında aşağı doğru bakıyor. Benim gibi her seferinde kulaklığı takıp sonra çıkarmak zorunda iseniz hiç ergonomik değil. Kulaklığı takmak ve çıkarmak için monitörün arkasına doğru geçmek zorunda kalınıyor. (Eski monitörümde kulaklık çıkışı ekranın sol kenarında idi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BRAVEHEART11 -- 5 Nisan 2019; 17:11:26 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.