Klavye olan mikrodenetleyici
Merhaba, ben normalde yazılım mühendisliği okuyorum ama son zamanlarda elektronik ilgisi başladı bende. Hobi olarak uğraşıyorum ve muhtemelen hobi olarak kalacak.
Elimde arduino leonardo ve nodemcu kartları mevcut. Arduio leonardoda 32u4 işlemci var ve bu kendisini bilgisayara klavye/mouse olarak tanıtabiliyor. Ben IR (kızılötesi) ile uzaktan kumandada tuşa basılınca bilgisayarın sesini açan/kısan devre yaptım. Ama bunu yaparken arduino leonardomu kullandım. Bu çok fazla yer kaplıyor ve tek leonardomu bunun için kullanmak istemiyorum. Ben bu işlemi küçük mikrodenetleyicilerde yapmak istiyorum.
1) Hangi mikrodenetliyici almalıyım bilgisayara tuş gönderebilmek için ve onu programlayacak parçanında adını söyler misiniz (arduino kodları yükleyebilmek için)? (32u4'ün fiyatı arduino leonardonun fiyatından daha pahalı bu saçma değil mi? Ve mümkün olan en düşük ücretli ürünü tercih etmek istiyorum)
2) İlerde, bilgisayara kablosuz olarak tuş göndermek istiyorum. Bu konuda merak ettiğim şey şu, klavye/mouse üreticileri kablosuz ürünlerinde ürünün yanında dongle veriyorlar. Bu dongle'u bilgisayara takıyoruz ve bu küçücük bir şey. Bu dongle sayesinde kablosuz olarak bilgsayara tuş gönderilebiliyor. Bu dongle'ın içinde ne var ve nasıl yapılır aynısı? Mikrodenetliyici bu dongle'ın için koymam gerekir mantıken dimi?
Hobi olarak böyle bir proje yapmaya başladım ve çok ilgimi çekti bu elektronik, sizlerin de önerilerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.
2500 TL'ye kadar 1080p IPS monitör önerisi
|
Paket kaybı router ile düzelir mi?
|
Koyu mod
|
Hepsiburada'dan hangi satıcı iade konusunda sıkıntı çıkarmaz?
|
1500TL ye kadar sorunsuz canlı renk monitör taviyesi
|
24 inç 1440p monitörde 1080p video
|
Samsung C24FG73 vs ASUS VQ258QR
|
Dell s2719dgf aldım color banding ve 60hz
|
S2716DG - S2719DGF
|
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 131
İkinci El Bölümü Mesajları: 10
Konularının görüntülenme sayısı: 4.627 (Bu ay: 46)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 11 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware