Şimdi Ara

Samsung C24FG73 vs ASUS VQ258QR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    C24FG73 ile VQ258QR arasında kaldım. Haftaya bir tanesini satın alacağım.
    C24FG73'ün bana göre artıları;
    •Renklerin daha iyi olması.
    •Tasarım olarak ASUS'u beğenmiyorum özellikle arkasını ama SAMSUNG'un ki daha iyi.

Şahsi fikrime göre samsung modeli daha önde benim için ama şöyle bir sorun var. Samsung olan model VA panel ve yazılanlara göre yazılar net değilmiş bazı monitörde, hepsinde böyle mi bilmiyorum ama yazılar net değilse bu bile beni ASUS almam için bir sebep. Samsung modeli acaba kullanan var mı?

Son olarak bu monitörlerin açık olarak deneyimleyeceğim mağazaları nerden bulabilirim? İstanbul'da yaşıyorum.

• Arkadaşlar vatanbilgisayar'a gidip baktım ama tüm monitörlerin görüntü kalitesi köyüydü tahminim bir bilgisayardan tüm monitörlere görüntü verildiği için. Hala kararsızım lütfen yardımcı olun. Bütçe limitim 3000. 1080p monitör istiyorum, 1080p videolar net olmalı. Teşekkürler
  • Adamım beni biliyorsun,tekrar hatırlatıyım ben Bostancı Vatandan ASUS VQ258QR almıştım.Orda hemen ölü pixel testi yaptırmıştım.Sıfır sorunla bu monitoru kullanmaktayım.Şu an alabileceğin en hızlı monitordur kendisi.Ben görüntüsünü çok beğeniyorum.Ama belki başkası beğenmez.Herkesin tercihi farklıdır.Mevcut ayarları biraz değiştirdim.Ama muhakkak üstüne basa basa söylemek istiyorum bu yeni monitorleri "Displayport"la kullanmalısın.Hdmiden taktım görüntüsü alakasız şu anki ile.:) Ayrıca bende vatanda alırken teşhirde bunu ve 27 inç olanını gördüm.Görüntüleri soluktu.Hatta bir an duraksadım ama gene de yabancı sitenin incelemesine güvendim aldım.Orda bilmiyorum neden öyle.
    VA veya IPS panelleri incelemedim şahsen çünkü hız olarak TN panellere göre gerideler.Görüntüleri çok iyi ise bilemeyeceğim.O konuda bana hiç güvenme. Kolay gelsin.

• risingforce R kullanıcısına yanıt
    Evet hocam Bostancıya gittim arkadaşla bugün ordan çıkıp Palladium daki vatana gittik ordada Usb ile görüntü açıyorlarmış üstleik 720p videoymuş o yüzden hiç etkisi olmadı karar vermemde bu arada cfg73 hakkında konuşuyorum. Kararsızım, heralde 14 gün iade etme hakkıma güvenerek bir tanesini alıcam ama çok kararsızım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeatSlayer -- 23 Şubat 2019; 21:14:47 >
  • Hayırlısı.
  • Güncel, iki monitör arasından birisini kullananlar yorum yazarsa sevinirim.
  • C24FG73'nun Amazonda Türkiye sayfasına baktım monitoru alanlar çok memnun.Öve öve bitirememişler.Özellikle renkler inanılmaz başarılı diyorlar.Beni bile heyecanlandırdılar ha.
  • DeatSlayer kullanıcısına yanıt
    Bende geçen bi monitöre bakmaya gittim dedigin gibi dağıtıcıyla görüntü verdikleri için çöptü. Direk bağlayıp bakmak lazım
  • C24FG73 modelini kullanıyorum yaklaşık 1 yıl oldu alalı öncelikle kullanılan panel samsungun kendi üretimi 8 bit quantum dot teknolojili sva paneli renkleri %125 rgb skalasına kadar destekliyor yapılacak ufak ayarlar ile bu oranı %130'a çıkarmak mümkün. va panel olmasından ötürü siyah ve beyaz dengesi çok iyi bunun dışında standart 144 hz, diğer özelliklerini saymıyorum zaten isteyen bakabilir benim önceliğim renk olduğu için bu monitörü tercih ettim açıkcası şimdiye kadar pişman ettirmedi. memnunum ama mutlak almadan önce bir deneyin görün sonra karar verin.
  • Aynen bencede al bu modeli kaçırma.O renklere değer gibime geliyor.Her ne kadar monitoru yakından görmesem de bizzat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi risingforce -- 26 Şubat 2019; 9:25:15 >
  • risingforce R kullanıcısına yanıt
    Samsung monitörü freesync aralığı 70-144 ve flicker olabiliyormuş. Neden hep güzel şeylerin bir sorunu var...
  • Evet şimdi baktım youtubeda flickerla ilgili video var.Orda 120hz ile kullanılması tavsiye edilmiş monitoru.144hz overclocka giriyor galiba.Birşeyi overclock edersen sıkıntı yaşamak kaçınılmazdır.
  • Hocam merhabalar, monitörü yeni aldım. Kafama göre birkaç ayar yaptım ancak yazı kalitesi bazı arkadaşların da belirttiği gibi kötü geldi. Özellikle beyaz fonda siyah yazı olduğu zaman, örneğin word'de ya da burada şu an yazarken, sanki siyahın içinde küçük beyaz noktalar var da netliği azaltıyor gibi. Rica etsem kullandığınız ayarları söyleyebilir misiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.