Şimdi Ara

Dell s2719dgf aldım color banding ve 60hz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba dün siparişi verdim, yarım saat önce elime geçti dell s2719dgf monitör.

Bu arada ekran kartım r7 240 Asus'un 1gb olan 2 fanlı modeli(piyasada yok ben de büyük indirime girmişti o sırada almıştım) ve bu kart sorunlu bir kart. Özellikle win10'da 1-2 saat sonra grafikler birbirinin içine geçmeye başlıyor ama win7de bunun olma olasılığı win10'a çok nadir.

HDMI 2.0 ile bağladım 2k çözünürlükte 60hz var. 1920x1080 yaptığımda da 23,24,60 gibi seçenekler var yani maksimum 60hertz. Büyük olasılıkla benim ekran kartının HDMI'ndan kaynaklanıyor bu sorun, ama yine de sormak istiyorum neden HDMI 2.0'da 60 var maksimum?

Diğer sorum ise;https://youtu.be/CGjSVnlGFXI
    Color banding gibi gözüküyor. Monitör elime geçeli 30dk oldu iade etmeli miyim?
    Fotoğraf video iPhone 8plus ile çekildi.

Dark Stabilizier'i arttırınca color banding dehşet derece de artıyor. Ayrıac FPS moduna aldığımda da çok fazla artıyor color banding. (bu fotoğraf 0 da iken çekildi)

Dell s2719dgf aldım color banding ve 60hz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeatSlayer -- 15 Şubat 2019; 12:28:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Kendi sitesinde 2560 x 1440 at 144Hz (Native with HDMI 2/ DP) yazıyor yani olması lazım.Ama hala olmuyorsa Displayportla bağlama şansın varsa öyle dene derim.Eğer ekran kartında DP girişi yoksa bilemiyorum ne yapılabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • risingforce R kullanıcısına yanıt
    Ekran kartım eski olduğu için DP maalesef yok. HDMI serisi de eskidir doğal olarak o yüzdendir heralde.

Monitörle ilgilenenler için;
    Bu arada renklerini vs çok beğendim color banding moralimi baya bozmuştu özellikle FPS modunda çok daha belirgin hale geliyor.
    Monitörü şu an Standart modda Sharpness 100 de kullanıyorum keskinliği çok güzel yazılar net, Standart mod'da ise color banding en az burda var bir kaç gün dah kullanayım bakalım neler olacak.
  • Git iyi bir net cafede abi şunu iki dk deneyebilir miyim? Sor test et bakalım display portla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1080P videolar kötü duruyor illa 1440p video açmam lazım. Bunun için çözüm var mı?
  • Arkadaşlar iade talebi oluşturdum, monitör gayet güzel ufak problemi color banding ama asıl iade etme sebebim 27 inçte 1080p bulanık duruyormuş. Bunu iade edip VG258Q almayı düşünüyorum. Bana göre 1440p dönemi için daha 3-4 yıl var. Şu an çoğu video 1080p.
  • Monitör arayışı içerisindeyim bende. ips 2k istiyordum. yazılanlarıda okudum, neden memnun olmadınız aldığınız monitörden. color banding ne oluyor. günde 2-3 saat oyun oynayan birisiyim. İps 75 veya 60 hz oyunlarda beni rahatsız edermi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • unlevel U kullanıcısına yanıt
    Benim de aklımda MG279Q vardı. IPS 144hz gibi çok güzel özellikleri var ama okuduklarıma göre IPS monitörlerde ışık sızması oluyormuş hepsinde(tam emin değilim) tabi bazılarında az bazılarında çok. Ve bu monitör 3-4 yıllık olduğu için elemiştim.

1 Hafta önce aklımda dell s2716DG (bu monitör değil) vardı. 3500 gibi bir fiyatı var. Bu konudaki monitör (S2719DGF) hem 3-4 ay önce çıkması hem 1000 TL ucuz olması (eksisi GSYNC yok) nedeniyle bunu aldım. Color banding olayı sanırım sadece siyahlarda oluyor. Color banding: Halka halka geçiş olması, pürüzsüz değil yani. Google'da görsellere bakarsanız daha iyi görebilirsiniz.

Benim görüşüm 144 FPS bir monitör almanız. Ben 2k 144hz freesyncli bu monitörü aldım ama 1080p videolar 720p gibi gözüküyor o yüzden net olması için 1440p izlemeniz gerekiyor videoları. Pek fazla 1440p video olmadığı için iade edip 1080p 144hz freesyncli bir monitör almayı düşünüyorum.

Bu arada bu bulanık olması sanırım monitörün boyutuyla kaynaklı. 27 inç olunca 1080p net olmuyor ama 24 inçte 1440p monitörde 1080p daha ne olurdu diye düşünüyorum(tahminimce)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeatSlayer -- 15 Şubat 2019; 18:4:47 >

• DeatSlayer kullanıcısına yanıt
    Sadece kendim icin istemiyorum. Esim gun boyu cizim yapiyor bilgisayarda. Onada iskence olsun istemiyorum.

Bende VG258QR 165 hz var.Çok memnunum.Ama bence monitörden dışında yeni ekran kartı da alman gerekebilir çünkü hdmi de hayır yok.VG258Q alıp hdmiden takarsan onu da beğenmeyebilirsin.
    Displayporttan takarsan anca monitoru tam layığı ile kullanırsın.Demin sırf meraktan benım monıtoru hdmıden taktım.1080 120hz gorebıldı anca ve goruntusu DPye göre kötü idi.Benden söylemesi.
    Ayrıca DP ile kullandınmı monitorun speakerlarını da kullanabiliyorsun.
  • risingforce R kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam, üniversiteyi halledersem güzel 2000 serisi bir ekran kartı almayı düşünüyorum. Hdmi ile dp görüntü farkı var mı bilmiyorum. Hdmi 2.0 ile bağlıydı birde. Soğudum monitörden bilemiyorum vg258q var aklımda vg258qr ile farkını bilmiyorum araştırıcam almadan önce. Teşekkürler yorumunuz için.

Rica ederim.Birşey almadan önce muhakkak araştırın.Yabancı dil varsa hele çok daha fazla araştırma imkanı bulursunuz.Kolay gelsin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.