Şimdi Ara

240 watt monocristal gunes paneli hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar ebay dan monocristal gunes paneli aldım bir tanesinin tam Güneş'te degeri 4 watt 60 adedi 240 watt yapıyor bu sekilde sistemi kurduğum zaman elimdeki yuasa swl serisi 66 amper akuyu kac saatte doldurabilirim. Ayrıca akuden elimde iki adet var. Yani size sormak istediğim

Gunes panelim toplam 240 watt gücünde kac amper yapar ?
    İki akuyu seri bağlayıp 24 volt olarak her ikisini sarj edebilirmiyim olursa kac saatte dolar ?
    Sisteme bağlayacağım sarj regulatorunu kac amper almam gerekiyor ?

Yardımcı olursanız sevinirim

• Kardesim bu gunes panelini kaç tl ya aldin ??
    elindeki 2 adet 66 amper akü toplam 132 amper yapıyor buda yaklaşık 1320 watt yapıyor. Buda yeterli elektrik üretmek lcin akuler rahatlıkla dolar.
  • Merhaba kardesim ebaydan kargo dahil 140 dolara aldım DİY Set halinde

Bu panel kac amper ?
    Kaçlik sarj regulatoru kullanmam gerek?

Teşekkürler
  • hesaplamada bir yanlışlık yapıyorsunuz gibi geldi bana ...
    paneliniz 60 parçadan oluşuyor her biri 4watt bunların hepsini paralel bağlarsanız 240watt yapar ama siz bunların hepsini zaten paralel bağlamayacaksınız burda gerçekci bir hesaplama yapabilmek için aldığınız panelein herbirinin kaç volt ve kaç watt olduğunu yazmalısınız yoksa 60 tane 240 watt diyerek olmaz ...

her bir praça kaç volt kaç wat ?
    ürünü aldığınız ebay linki ?
  • 140 dolar bölü 60 adet formülünden elinizdeki panellerin 1.5 yada 3.8 volt olduğunu tahmin ediyorum
    3.8v ise 12v aküyü doldurmanız için 4 tanesini seri bağlayıp 15v elde etmeniz gerekicek. buda size 60watt 15volt bir kaynak sağlar 4amperle 66ah aküyü 17saatte aküyü doldurabilirsiniz.17 saat güneş alamayacağınız için 2gün hatta 3.günün öğlesine kadar anca doldurur(ki kış ayındayız nerede o kadar güneş? yazın bile tam anlamıyla o paneller 4watt güç veremiyor verimlilikleri kaç ona göre hesaplanması lazım. Kısaca söylemek gerekirse 140 d0lar daha harcayıp 60 tane daha panel alın yoksa bu şarj isi sizin canınızı sıkabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhan000

hesaplamada bir yanlışlık yapıyorsunuz gibi geldi bana ...
    paneliniz 60 parçadan oluşuyor her biri 4watt bunların hepsini paralel bağlarsanız 240watt yapar ama siz bunların hepsini zaten paralel bağlamayacaksınız burda gerçekci bir hesaplama yapabilmek için aldığınız panelein herbirinin kaç volt ve kaç watt olduğunu yazmalısınız yoksa 60 tane 240 watt diyerek olmaz ...

her bir praça kaç volt kaç wat ?
    ürünü aldığınız ebay linki ?

Merhaba ürün linki
    http://www.ebay.com/itm/60-Tested-Mono-6x6-Solar-Cell-3-8w-4w-DIY-Panel-Kit-/120683698844?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1c194f1a9c

1 adet solar hücrenin teknik verileri

The power output ranges between 3.8 watts to 4 watts per cell, guaranteed!

Cell Specifications:

Rated power : 3.8 - 4 Wp

Open circuit voltage: 0.610v -0.621v

Short circuit current: 5.91 amp -6.12 amp

Operating voltage: 0.519 v - 0.528 v

Operating current: 5.02 amp - 5.22 amp

• 30 tanesini seri bağlasanız en az 15.7v ile açık devrede ise 18.3 volt yapar ama sizin için ideali 30 tanesini seri bağlamaktır...
    30 tanesini seri bağlar diğer 30 tanesinide buna paralel yaparsanız gücünüz her bir seri hattın toplamı kadar yani yaklaşık olarak 15,7X5Amper oda 78 watt yapar ikisini paralel bağlayınca 156watt yapar...

akünüz 66Ah bunu akü kapasitesinin %10 ila%15 ile şarj etmek lazım buda 6,6amper ile 10amper arasında bir şey olacaktır...
    paneliniz yukardaki hesaba göre yeterli gelecektir ama şarj süresi 10saattir ki bu kış aylarında 10 saat güneş bulamazsınız...

panelleri seri bağladığınıza akım sabit voltaj artar paralel bağladığınızda agerilim yani volt sabit akım akımlar artar yani toplanır...
    panelinizin akım degeri yukarda yazmışsınız 5,91a diye....siz 15-20 amperlik bir şarj reğulatörü kullanın...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardeş bu ürünü getirtirken gümrük sorunu falan yaşamadınmı vergi kestilermi.
    bende almayı düşünmüştüm daha önce ama herkes gümrükte sorun çıkarttıklarını söyledi bende o yüzden vaz geçmiştim..
  • İlksav kardeşim;

öncelikle solar hücrelerin hayırlı olsun..Bende aldım e bay sitesinden ancak henüz gelmedi bekliyorum :) benimde elimde 60 ah'lık 2 adet akü var.. yanı bende aynı senin gibi malzemeleri tamamlayıp kısmetse işe başlayacağım.. verim alırsamki alacağımı düşünüyorum sıteden alım yapmaya devam edecegım.. bu arada sen hangı aşamadasın hücreleri birleştirmeye başladınmı acaba? bu konuda bilgisi olanlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.
    dhan000 kardesım bilgilerini bizden eksik etmezsin umarım...
    rido6464 ürün elime ulaştığı zaman vergi ve gümrük ile ilgili açıklama yaparım sana..

Saygılar....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jackal310

İlksav kardeşim;

öncelikle solar hücrelerin hayırlı olsun..Bende aldım e bay sitesinden ancak henüz gelmedi bekliyorum :) benimde elimde 60 ah'lık 2 adet akü var.. yanı bende aynı senin gibi malzemeleri tamamlayıp kısmetse işe başlayacağım.. verim alırsamki alacağımı düşünüyorum sıteden alım yapmaya devam edecegım.. bu arada sen hangı aşamadasın hücreleri birleştirmeye başladınmı acaba? bu konuda bilgisi olanlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.
    dhan000 kardesım bilgilerini bizden eksik etmezsin umarım...
    rido6464 ürün elime ulaştığı zaman vergi ve gümrük ile ilgili açıklama yaparım sana..

Saygılar....

teşekürler arkadaşım bekliyorum yardımını...
  • Son durum nedir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.