Şimdi Ara

25-28 arası hangi aracı alacağıma karar veremiyorum. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
2.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: CVengeance

Merhaba, cevabınız için teşekkürler. 1 saat kadar önce yarım saatliğine 2008 model dizel Getz kullandım, arkadaşım Clio satıp almış. Çok beğendim. Cidden atik araç. Kesinlikle düşüneceğim.

Bende 2009 model benzinli Getz var. Hiç lpg takılmadı ve 97 Hp performans yakıt gayet güzel üzmüyor. Hiç ağır masraf çıkarmadı bakımını yapın binin ABS'li, yol bilgisayarlı, 4 cam otomatikli temiz bulursanız hiç düşünmeyin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba yorumların çoğunu okudum ama cerato varmı bilmiyorum. Birde Kia Ceratolara bakmanı öneririm. Birçok rakiplerine göre daha fazla artısı var bana göre.

• quote:

Merhabalar, cevabınız için teşekkürler. Focus I cidden mantıklı araç. Bahsettiğiniz sorunlar da ahım şahım şeyler değil diye düşünüyorum. Araştıracağım bu aracı. Teşekkürler...

Masrafı sadece 200 TL oldu ama Getz düşünüyorsunuz sanırım.İyi araçtır.İnşallah temiz bulursunuz.
  • Ep2 civic

• Alfa alirsan sanayiden cikmazsin. Otomatik istiyorsan japon ve korelilere bakacaksin. Zira 407 gibi guzel tasarimli araclar var fakat pejolarda uygun fiyatli olmasinin sebebi alanlarin 1-2 yilda 10-15 mastaf yapmalariymis. Bu devirde avrupa arabaya girilmez hele otomatikse hic sansin yok. O yuzden en mantiklisi japonlar. 2008 yili ustu korelilerde kapisir japonlarla

• Yalniz yorumlari okudum ve forumda kalite artmis onu gordum. Artik millet avrupa aracini satip kurtulmus uyanmis, helal olsun ne diyim

• Kia rio 1.5 dizel en iyi seçenektir. Masraf çıkarmaz , parçası bol ve ucuz , motoru performanslı ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 2 Eylül 2017; 10:53:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese çok teşekkür ederim. Kafamda en azından otomatik alacaksam Japon (Mitsubishi Colt vs.) veya Kore'li bir araç (Hyundai Getz vs.) almam gerektiği oturdu. Şu an 3-4 alternatife indim. Hyundai Getz, Kia Rio ve Ford Fiesta. Bir de hiç sanmasam da dördüncüsü de Mitsubishi Colt. Hayırlısı olsun. Bunlardan cidden içime sinenini alacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: QRX

Focus 1 hb

Otomatik

Genç işi

Kronik problemi bildiğim kadarıyla yok.

Masrafi az.

Megane 2 hb

Peugeot 307

Focusu bilmiyorum ama 307 ve megane otomatik sanzimanli alinca 3.5-4 bin tlde sadece oto vites ariza icin bi kenara para ayirmakta fayda var. Diger arizalar icinde bi o kadar ayrilirsa bi 80-90 bin km idare eder

• quote:

Herkese çok teşekkür ederim. Kafamda en azından otomatik alacaksam Japon (Mitsubishi Colt vs.) veya Kore'li bir araç (Hyundai Getz vs.) almam gerektiği oturdu. Şu an 3-4 alternatife indim. Hyundai Getz, Kia Rio ve Ford Fiesta. Bir de hiç sanmasam da dördüncüsü de Mitsubishi Colt. Hayırlısı olsun. Bunlardan cidden içime sinenini alacağım.

Evet net olarak cevaba ulasmissin. Ben 2008 ve uzeri koreli demistim o konuda kafana takiomasin. Hyundai 2003 te getz ile buyuk bir atilim yapti. Amerikada 10 yil garantili kaloteli araclar satmaya basladi. Getzden sonra cerato zirveye oynadi. Ama carpismada 3 yildiz alabildi. Sonra 2007 deki makyajlo ceratolarla 5 yildizi yakaladi. Bu nedenle getz ve doger modellerde 2007 yili ve sonrasi modeller japonlara yakin kalitededir. Kia rio ise yine kasasi degisen modeller amerikada ilk ciktiginda accent ile beraber en iyi kucuk araba secilmislerdi. Secenlerde otomotiv muhendisleriydi. İcine sineni alirsan cok uzun yillar kullanabilecegin araclardir bunlarin hepsi.

Bundan sonraki asamada ise alacagin araci computestler yerine iyi bir ustaya gostermen olacaktir. Ulkemizdeki computestler sadece dolandirma maksatli para tuzagidir.

Ayrica arac satisindaki dolandiricilara dikkat etmelisin araci aldigin kisiyle hesabina para tatirdigin kisi ayni olmali eft aciklamasina plaka ve sase numarali arac satin alma bedelidir diye yazdirmalisin. Bir diger karsilasabilecegin dolandiricilik ise aracin kmsi dusuk ancak araca pert bir aractan cikma motor nosu silinmis bir taksi cikmasi motor takabilirler. Yani kisaca anlatirsak taksiden catlak patlak bir motor cikartip km sayaci 90 bin olan araca takiyorlar ve motor nosunu kaziyorlar. Muayeneden motor no okunamiyor diye hafif kusutla geciyor ve sende muayene kagidini gormediginden farketmiyorsun ve dolandiriliyorsun. Kisaca devlet tesvik ediyor zaten bu gibi durunlari. Araba almaktansa dolandirilmadan araba almak cok daha zor. Allah yarfimciniz olsun, ulkede hepimiz kendi basimizin caresine bakmak zorundayiz. Zira paralel ceteler zaten ulkemizi ele gecirmis durumda

• Mitsubishi colt kullanan biri olarak ilacın colt der çekilirim. Parça yada servis sıkıntısı yok. Zonguldaktada manisadada ne lazimsa buldum. Sorunsuz az yakan iyi kaçan bir araç.

• Elimizde 307 var 2003 . 2005 cliodan sonra cok kötü geldi cok sert bi araba . clio asırı rahattı bence renault alabilirsin biz hic sorun yasamamistik o arabada

• shifisitert S kullanıcısına yanıt
    Çok faydalı bilgiler vermişsiniz, çok teşekkür ederim. Kaydettim bu bilgileri. Zaten ikinci el araç almaktan korkuyorum. O yüzden tecrübeli biriyle gideceğim.

• sepulnation S kullanıcısına yanıt
    1.5 Instyle paketleri çok hoşuma gitti. Kesinlikle olabilir. Düşündüğüm şey yedek parçaydı, ne lazımsa buldum dediğinize göre öyle bir sorun da yok. Benzinli olacaksa Colt veya Getz alacağım o halde.

• endersgame0120 kullanıcısına yanıt
    Clio konusunda çok önyargılıyım, birkaç problem gördüm bizzat.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CVengeance -- 2 Eylül 2017; 14:49:36 >
  • quote:

Clio konusunda çok önyargılıyım, birkaç problem gördüm bizzat.

O fiyat aralığında sorunusuz arac mı arıyorsunuz . ayrica arabadan arabaya farkeder bizimki temiz ve rahattı .

• El Valiente kullanıcısına yanıt
    Bunu da ekledim alternatiflerime, çok sevdiğim bir kasa. Teşekkürler.

• endersgame0120 kullanıcısına yanıt
    İlla ki her aracın sorunları olur ama ben 2008-2012 arası bir Koreli aracın veya 2005-2009 arası Japon bir aracın bir Fransız'a göre daha sorunsuz olacağına inanıyorum. Buna şöyle bir örnek de verebilirim. İşyerindeki bir abimiz (bu adam 47 yaşında, motoru zorlayacak adam değil) 2007 model Megane 2 aldı. 120 bin kilometrede, tertemiz arabaydı. 3 ay sonra araba 8-10 bin TL masraf çıkardı. Ben Renault'a, Peugeot'ya pek güvenemiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: shifisitert

quote:

Orijinalden alıntı: QRX

Focus 1 hb

Otomatik

Genç işi

Kronik problemi bildiğim kadarıyla yok.

Masrafi az.

Megane 2 hb

Peugeot 307

Focusu bilmiyorum ama 307 ve megane otomatik sanzimanli alinca 3.5-4 bin tlde sadece oto vites ariza icin bi kenara para ayirmakta fayda var. Diger arizalar icinde bi o kadar ayrilirsa bi 80-90 bin km idare eder

Focus 1 için yazdım zaten o özellikleri. Yari otomatik araçların sanzimanlari sıkıntılı olabiliyor. 307 ve megane 2 de yarı otomatik. Bu araçları alternatif olarak yazmıştım. Yoksa ben de bu yüzden megane 2 ve 307 çok daha dolu olmasına rağmen focus 1 almıştım. Focus 1 tam otomatik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.