Şimdi Ara

25-30 bin TL CİVARI GENÇ İŞİ ARABA ÖNERİSİ (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
139
Cevap
3
Favori
6.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2011 cruze al gerisini düşünme aradığın her şeyi bulursun. Civic le aynı civarda yakıyor ne eksik ne fazla. Yaşına çok uygun bir araç. 124hp motor aracı çok iyi besliyor. Konforlu kullanırım dersen yüksekliği sayesinde ne hızı hissediyorsun ne kasisi. Bence en mantıklı tercih olur. Araca yabancıysan cruze bölümü var forumda orda biraz bi bakın fikir edinirsin. Kafanda soru işareti kalıyorsa zaten birebir aynı opel le. Sadece beyin farklı, kalan tesisat, motor, parçalar her bi şeyi aynı. Opel daha çok bilinip kullanıldığı için onu örnek göstermek zorunda kalıyoruz :)

Bakım maliyetleri uygun. Hava filtresi 20tl, polen filtresi 20tl, yağ filtresi 20tl, 4.5lt yağ 120 civarı, bujilerin tanesi 7.5tl den 30.000 bakımını hallettim örneğin. 2011 model güncel bir araç için (fiat dışında) masraflı bir araç değil
  • Ozaman
    One

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cruze'da listeye eklendi,

bmw e87 1.16i nasıldır?
  • Skoda Fabia derim ben

1-Wolkswagen parçası kullandığından yedek parça sorunu olmaz ki yedek parçasıda yeterli düzeyde.
    2-Dediğiniz fiyata 2010-2012 arası fabia bulunabildiğinden araç sorun çıkartmaz.
    3-www.skodaturkey.com'dan istediğiniz bilgiye ulaşabilirsiniz.
    4-Araç estetik yöndende gayet güzel bence
    5-Araçta renkli tavan özelliği de mevcut

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-skoda-fabia-2011-beyaz-tavan-kirmizi-orjinal-ekonomik-spor-64946563/detay gibi mesela

• Bana genç arabası diyince biraz hızlı birşeyler anlıyorum böyle bastın mı gaza akacak araba onun için Peugeot 207 RC bulunursa le mans serisi yada GT modeli , opel corsa GSi, Renault megane RC (bunun pek 2.eli yok alınırsa satılması zorlar), Citroen C4 2.0 VTR(LPG li iyi oluyor) bunlar yakıtta da çok zorlamazlar tabi 1.4 araba gb olmazlar ama sonuçda genç insanın biraz farkı olmalı bana göre.
  • 1.4tdi fabialar nasıldır?
  • Ogrenciyseniz eger

2007 ve ustu Dizel 95 hp punto(dynamic olmali) fonskiyonel direksiyon,esp,asr,hillholder,sanirim 6 adet hava yastigi,dijital otomatik klima,guzel yol tutus ve ideal yakit tuketimi

207 1.6 hdi premium. Esp yok sanirim ama 6 li cd changer, kol dayama, cam tavan, fonksiyomel direksiyon vs bunda da var. Yakitta koklar resmen

2005 ustu dizel yuksek donanimli astra hb de mantikli bir tercih olabilir. Performans dusuktur ama kotu degildir o kadar.

2006 uzeri focus dizel ghia. Varsa ideal fiyatlara titanium ya da bir alt donanimi da olabilir.

2007-8 ibiza dizel tercih edilebilir. Hiz sabitleyici,dijital klima,dusuk yakit tuketimi,cok cok iyi yol tutus, fonksiyonel direksiyon vs vs.

Ogrenci icin araba dendi mi punto,207,ibiza bence. Gerisi ihtiyactan fazlasi diye dusunuyorum cunku.

• bence ürütmesi pahalı olmasın demiş ozaman alfalardan vazgeçtik honda civic olur corolla olur ama yaşlı arabası gibi vw polo olur yürütme yakı değilde servis sıkıntılı olabilir.Renaul clio hc olabilir yeni kasa .Eski kasa golf 5 olabilir amam temiz olması gerekli birde dsg yani otomatik olmasın bakıp çok bağalı olur.renault megane olabilir amma o da temiz olsun bakım tuzlu gelebilir.Bravo mantıklı olabilir.AMa linea nasıl olur bilinmez.Birde sıfır b sınıfı araçları iyi incelel polo olur clio olur sene sonu pazarlığıyla albilirsin.
  • ibiza ve punto dışındakilere bakıyoruz, bunlardan biri denk gelirse güzel olur.clio3 arka planda biraz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Emir -- 8 Eylül 2013; 19:52:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: jjuuddaass

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-zingel-otomotiv-den-2009-model-fiat-punto-grande-1.4-t-jet-sport-136712633/detay

punto olabilir.
    tjetlerini bende araştırıyorum
    swift te olabilir diye düşünüyorum

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-ne-goruyorsaniz-onu-aliyorsunuz-131433163/detay

sunun guzelliğine bakarmısın ya

Hocam tek kapi punto cok guzelmis. Tercih yapacak olsam kesinlikle bunu alirdim

• adama bak ya çok pahalı olmasınmış da 30 bin lirayı geçmesinmis de bilmem ne.. Ya ne insanlar var 30 bin liralık araba babamda yok daha.. Onu da geç burda görgüsüzlük yapmaya ne gerek yok o olmaz yok bu olmaz ne alacan uçak iyi olur mu? Millet güzel güzel fikirler vermiş git şahin al tamponu 20 lira.. Tövbe tövbe ya..

• quote:

Orijinalden alıntı: burakkirazli

adama bak ya çok pahalı olmasınmış da 30 bin lirayı geçmesinmis de bilmem ne.. Ya ne insanlar var 30 bin liralık araba babamda yok daha.. Onu da geç burda görgüsüzlük yapmaya ne gerek yok o olmaz yok bu olmaz ne alacan uçak iyi olur mu? Millet güzel güzel fikirler vermiş git şahin al tamponu 20 lira.. Tövbe tövbe ya..

1) herkesin önceliği farklıdır.bunu değerlendirmek size düşmez, kimin nasıl hayat yaşadığını bilemezsiniz.
    2)sizin babanızda 30 milyarlık araba olmayabilir ama babasında 300 milyarlık araba olanlar var, (benim babamın astra g'si var)
    3)bazıları parasını eve, bazıları yemeğe, bazıları giyime kuşama verir.ben ihtiyaçlarım doğrultusunda arabaya harcıyorum, benim hayatımın nasıl olduğunu benim ihtiyaçlarımı bilmeden tercihlerim hakkında şuursuzca yorum yapmak size düşmez.
    4) burda bu olmaz şu olmaz derken keyfime göre söylemiyorum, aileme sorarak yazıyorum.
    5) aylık gelir olarak bakılırsa lüks araçlara da yönelebilirdim ben masraf olmaması için bunu tercih ettim ve geri ödemek kaydıyla, 4-5 sene kullanmak üzere araç alıyorum(en az 4 sene kullanacağım aracı ince eleyip sık dokumamın sorun olmadığını düşünüyorum),
    ayrıca premium araçlara göre kıyaslarsanız 30 bin çokta büyük bir rakam değil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Emir -- 8 Eylül 2013; 20:58:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: burakkirazli

adama bak ya çok pahalı olmasınmış da 30 bin lirayı geçmesinmis de bilmem ne.. Ya ne insanlar var 30 bin liralık araba babamda yok daha.. Onu da geç burda görgüsüzlük yapmaya ne gerek yok o olmaz yok bu olmaz ne alacan uçak iyi olur mu? Millet güzel güzel fikirler vermiş git şahin al tamponu 20 lira.. Tövbe tövbe ya..

30bine su anda fiat linea alamiyorsun arkadasim, tepkin biraz abarti olmamis mi?
  • _Emir kullanıcısına yanıt
    Dizel istiyosunuz galiba. Şuan piyasadakilerin çoğu 1.4 motor fabia'yada yetiyor açıkcası 1.6 motordan verim alınır ancak bence 1.4 motor oldukça 1.6 motorun satışı zor olacak gibi akaryakıt zamlarından sonra. Dediğim gibi bence bu fiyata alınacak en iyi genç arabası fabia Skoda'ya bindikten sonra başka araba aramazsınız gibi geliyor bana Bu arada nerede yaşıyorsunuz aracı nereden alacaksınız ?
  • Ibizaya cok sasirmadim ama punto listenizde olmamasi cok enteresan geldi bana. 20-30 arasi tek ya da 2 kisilik aileler icin f/p araci.

Var mi ozel bir sebebi ?

• ankara'dan alırız sanırım, kışın kayseri'deyim, yazları değişken.. dizel daha ön planda ama benzinde olur.fabia güzel beğeniyorum bende, bakalım liste nihai listeyi oluşturup piyasayı araştırmaya başlarız, ilk düşeni alırız büyük ihtimal

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Emir -- 8 Eylül 2013; 21:07:02 >
  • Evomania kullanıcısına yanıt
    olmamasının sebebi ebeveynlerin fiat önyargısı, ama diğerlerini bulamazsak bu önyargı kırılır diye tahmin ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Emir

"babamın arayıp, araba bakıyormusun kendine? ağustos sonu dememiş miydik? git gez, dolaş, beğendiğin olursa haber ver " demesi üzerine "1 - 1.5 ay içinde" alınmak üzere araba aramaya başladık. 20 yaşındayım, öğrenciyim.. 2011 temmuzdan beri ehliyetim var, ufak tefek şeyler haricinde kazam yok fakat ciddi kazalardan kıl payı kurtardım, bunlar ders oldu diyebilirim.

konuya gelirsek; üniversite 2.sınıftayım.
    -okul ve evim arası mesafe git-gel 10 km x 8 = 80km, haftada 3 gün sanayiye iş öğrenmek amaçlı giderim 20km x 6 = 120km , 2 kere de çarşıya insem 15km x 4= 60 km + tatiller, gezmeler

***yani yıllık 10-15 bin km civarı yol yaparım*** (bu sene sırf ankara ya gidip gelerek otobüsle 15 bin km yaptım)

-pahalı araba istemiyorum bu yüzden 25-30 bin limit koydum (f/p olayı açısından)

1)yakıt makul olmalı,
    2)servis ağı, parça sıkıntısı olmamalı,
    3)yürütmesi masraflı olmamalı,
    4)araba eski olmamalı (2005 ve üzeri düşünüyoruz)
    5)zırt pırt arıza çıkarmasın bir de
    6)güvenlikte çok önemli

*aracın dizel olması tercih sebebi benim için.illa dizel demiyorum ama.
    *b,c,d sınıfı her öneriye açığız
    teşekkürler

-diğer öneri konularını okudum, karar veremedim

edit 7 eylül: araç alımı için 1 hafta sonra ankara'ya gidiyoruz, tekrar yeni öneriler rica ediyorum..

kardeş şimdi sen öyle kısıtlar ortaya koymuşsun ki çözüm kümes boş küme olmuş
    şaka bir yana güvenlik kısıdı çok önemli, öncelikle sedan mı arıyorsun hatchback mi ?

1. sedan olarak bu paraya alabileceğin araba ford focus, fiyatı biraz zorlarsan civic olabilir.

hatchback olarak da opel astra veya biraz daha düşük model golf olabilir.

bu arada B sınıfı olan küçük arabaların hiçbiri (corsa, fiesta, clio vs.) güvenli değildir. nedeni hem fizik kuralları (ağırlık, aks genişliği, ağırlık merkezinin yola yakınlığı gibi), hem de ekonomi gözetilerek dizayn ve inşa edilmeleridir.

Not: renault, peugeot ve citröen önermedim çünkü bunlar sevdiğim bir büyüğümün alınmayacak 3 araba kategorisine giriyor
    renault'un servis ağının yaygınlığına şapka çıkartılır o ayrı.

• vinsanity7 V kullanıcısına yanıt
    kasa tipi hepsi olur, bu maddelerden bazı tavizler vermek gerekirse mecburen vereceğiz tabi.
    fransız arabalarını da düşünüyoruz, onlar da olmazsa hiç seçenek kalmıyor

c4 1.6hdi, 207 1.6hdi, 308 1.6vti, 308 1.6hdi, bravo 1.4 tjet-1.6 multijet, civic elegance-premium, e87 1.16i, focus 1.6tdci ghia, focus 1.6ghia, astra 1.3 cdti, astra 1.6, seat ? kararsızım, belki skoda fabia, corolla 1.6sol, vw konusunda kararsızım,

son durum bu şekilde, ne dersiniz?
  • Seat İbizayı anlatmışsın. Başka araç aramana gerek yok. Kafan karışmasın boşuna...

Bende Seat İbiza 1.2 Tsi DSG Copa Plus siyah renkli bir araç var, yıkatıyorum, yıkatırken soruyorlar "Abi kaça aldın?" "Bu Seatlar VW kalitesi, Golfle aynı motor var bunda" "Maşallah çok güzelmiş, kaç yakıyo bu"

Sonra yıkattıktan sonra parlıyor ya, markete gidiyorum , otoparkta soruyorlar. Araç piyasada çok olmadığı için temiz olunca da güzel gözüktüğü için çok ilgi çekiyor. VW grup araçlara olan ilgi ve bilgi arttıkça Seata olan merak artmış.

Renault Megane ı 3 yıldır kullanıyorum, toplasan 2-3 kere böyle soruya maruz kalmştım, herkes akarını kokarını biliyor Renaultların, ama Seat'ta abartmıyorum güneşli mevsimlerde her aracı yıkattığımda biri yanıma yanaşıp soruyor

Burada çıkarımım Mercedes A alsam demekki baya ilgi alaka olacak araca, hem az var hem müthiş tasarım

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.