Şimdi Ara

25 bine dacia alınır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
4.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Konu biraz güncelliğini yitirmiş gibi duruyor fakat!

Bende, 2el mi alsam yoksa sıfır bir araçmı alsam diye düşünüyor ve yorumları okuyorum.
    Bu yorumlarda dikkatimi çeken şu;

ALBEA için " Alınırmı kardeşim bu araba. Adı üstünde ALBELA "
    SYMBOL için " Alt tarfı ne olacak SÜMBÜL işte "
    HUNDAİ için " İyi arabadır alınır fakat parçası pahalıdır "

Diğer markaları yazmıyorum bile.
    Şimdi bir düşünelim;
    2.el 3-4 yaş arasında bir ALBEA veya SYMBOL alsam nerden bileceğim SANAYİYE gitmeyeceğimi?
    Dizel'lisini alsam motor bakım zamanı gelmiştir al sana masraf
    Düşük km sini bulsam sıfırı ile arasında 5-6 bin tl fark var.

Sıfır almaya kalksam bütçeme göre DACIA uygun geliyor, bu seferde satarken piyasası yok diyorsunuz.

Pardon; Özür dilerim ama SİZ NE DİYORSUNUZ??

Elbette herkes yorumunu yazacak artılar eksiler masaya yatırılacak ama arkadaşlar YORUM yaparken gerçekten elinizdeki DONE nedir?
    Vatandaş yorum yazmış imza kısmınada ARACIM YOK BENİM İÇİN EN İYİ ARAÇ BİSİKLETİM demiş.

Zamanının TÜRK filmlerinde murat 124 ler vardı, anadol'lar vardı. Şimdi ise kabuğumuzu beğenmiyoruz.

Bu arada TENEKE YIĞINI, GÜVENLİ gibi kelimeler kullanan arkadaşlarım, Hatırlarsanız 2-3 hafta önce JAPONYAda otobanda kaza olmuştu hatırlarsanız,
    ve bu araçlar hepsi son model FERRARİ, LOMBARDİNİ gibi araçlardı. Ne oldu? PERT oldu. Eee hani GÜVENLİK???

Selamlar sevgiler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TopraktanGelenler -- 15 Aralık 2011; 17:40:54 >

• quote:

Orijinalden alıntı: TopraktanGelenler

Merhabalar..

Bende, 2el mi alsam yoksa sıfır bir araçmı alsam diye düşünüyor ve yorumları okuyorum.

Şimdi bir düşünelim;
    2.el 3-4 yaş arasında bir ALBEA veya SYMBOL alsam nerden bileceğim SANAYİYE gitmeyeceğimi?

Sıfır almaya kalksam bütçeme göre DACIA uygun geliyor, bu seferde satarken piyasası yok diyorsunuz.

Elbette herkes yorumunu yazacak artılar eksiler masaya yatırılacak ama arkadaşlar YORUM yaparken gerçekten elinizdeki DONE nedir?
    Vatandaş yorum yazmış imza kısmınada ARACIM YOK BENİM İÇİN EN İYİ ARAÇ BİSİKLETİM demiş.

Zamanının TÜRK filmlerinde murat 124 ler vardı, anadol'lar vardı. Şimdi ise kabuğumuzu beğenmiyoruz.

Bu arada TENEKE YIĞINI, GÜVENLİ gibi kelimeler kullanan arkadaşlarım, Hatırlarsanız 2-3 hafta önce JAPONYAda otobanda kaza olmuştu hatırlarsanız,
    ve bu araçlar hepsi son model FERRARİ, LOMBARDİNİ gibi araçlardı. Ne oldu? PERT oldu. Eee hani GÜVENLİK???

Selamlar sevgiler..

Peki o araçlardan ölü çıkan oldu mu?

• Aveo alınır ama satılamaz Eğer kız kardeşiniz öğrenecekse parçası ucuz,ikinci eli kuvvetli bir araba alın.Aveo tabi ki daha iyi ama hem çok yakar,hem yeni daha sorunu varmı o bile tam bilinmiyor,hemde parça fiyatları Dacia'ya göre pahalıdır diye tahmın edıyorum.Bende de su an sandero var.Aveoyla kıyaslamak hata olur,çünkü gercekten teneke gıbı.Ama saydıgım nedenlerden dolayı ozellıkle acemılıkten dolayı daha tercıh edılesı bır arac

Edit:Skoda fabia 1.2 daha iyi bir seçim olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çok Sarhoşum Gel Beni Al -- 15 Aralık 2011; 18:20:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TopraktanGelenler

Merhabalar..

Şimdi bir düşünelim;

Selamlar sevgiler..

Baştan sona sağlıksız yaklaşımlarla dolu. Albea vb aldığınızda sanayiye gitmeyeceğinizi iddia eden bir yazı göremedim bu başlıkta. Kabuğunu beğenen gidip Murat alsın. Bizi yıllarca düdüklediler o tenekelerle. Japonya örneğiniyse dehşetle okudum, süperspor sınıfla aile aracını güvenlik anlamında karşılaştırmak için done(!)den daha fazlası lazım. Mobildeyim, daha uzun yazamadım ama çok şey var yazacak..

• O arabanın ederi o fiyat değil.. 25.000 Tl Dacia için heleki 1.2 bir dacia için çok fazla.. 1.5 dci olsa tamam.

1.4 era + lpg bakın derim.
  • Konu biraz sapmış, saptığı yerden devam edelim. Doğru, haklısınız arabaları değerlendiririken done olarak kullanılan çok fazla değer var. Tek bir doneye göre değerlendirme yapılmıyor. Bu yüzden buradaki yorumları okuyun ama etkisi altında kalmayın.. Araç alırken kullandığınız doneleri siz oluşturun, ama bunları oluştururken kullanıcı yorumlarından faydalanın..
  • Dacia ya binilir al sen bakma bunlara
  • alinir.
  • Ben sadece buradaki yazan yorumlara göre yapmadım değerlendirmemi.
    Sadece genelleme yapmasak bile yapılan yorumlar tavsiye niteliğinden çok emir eki kullanılmış gibime geliyor.
    Yani; " alma " demek neye göre almamak açısından kullanılmış ona bakarım
    Ya da " Ben olsam " cümlesinde zaten SEN yoksunki
    Arkadaşımız sormuş " ALINIRMI" diyede soru işareti koymuş. Burada ALMA demekten ziyade neden alıp almamamızla alakalıdır bu soru.

O zaman ben bu arkadaşımıza şöyle diyeyim;

Sevgili arkadaşım, karar senindir elbette ama! alacağın DACIA modellerinde GÜVENLİK PAKETİ, KLİMA V.S PAKETİ opsiyoneldir ve alacağın modelin üzerine
    artı olarakta 2.500 - 3.500 tl gibide fiyatı olacaktır.
    İstersen aynı kriterlerde standart paketinde mevcut olan ve donanımlara sahip diğer araçlarıda değerlendirip ona göre kararını ver.
    Yoksa elbette sıfır km araç alıp kullanmak her zaman binicisine değer katar. DERİM.....

Ben SKODA markasından tutkunu iken servis sayesinde bu markadan soğudum. Ama bir arkadaşımız dese ki! bu marka alınırmı? Cevabım EVET olur.
    Ve bu EVET cevabınıda artı ve eksileri ile değinirim kararı kendisi değerlendirir.
    Yorumlarda bence fikir verebilmeli değilmi. Yoksa konuyu açan arkadaşımız ANKET yapsaymış burada bizde EVET-HAYIR der geçerdik.

Selamlar sevgiler..

• quote:

Orijinalden alıntı: kesbi

Ön yargı filan yok. Kullandım test ettim. Bildiğiniz teneke. Kaza yapmadığınız sürece sorun yok. Basit kaba bir araç. Her tarafı kütük gibi. Ama 3 yıldızı zor alabilmiş bir araç 25 bine 2 hava yastığı bir de abs ile satılıyor. Kapı içi çelik barrları bile yetersiz. 3-4 daha ver canını koruyabilecek bir araç al. Sana tavsiyem yeni aveo olur. En boşuyla girdiği testten rekor puanla ayrılmış çok sağlam bir araç. Yokuş kalkış desteği, esp, 8 hava yastığı, vs. vs. hiçbir güvenlik donanımından taviz verilmemiş. Dacia dedidiğiniz tenekede yolcu hava yastığı bile opsiyonel. Neresi 25 edecek bunun? Motoru da zayıf zaten. 1.2 motorda 75 bg mi kaldı.

Adam haklı beyler
  • Abi nedir 0 takintisi sacmalamayin yaaa! O paraya opel 1.3 asta alirsiniz araba yakmiyorda hatta 1.3 corsa daha ucuzdur yanisira mazda2 ler var lpgli kllanabilir 0 dacia alicagima 8. El astraya fabiaya binerim daha iyi
  • o fiyata alınabilecek en iyi sıfır otomobildir...

burda marka fanatiği cahil liseliler b.k atıp dururlar şimdi sen okuma bile o yorumları.

lpg ile gayet bir tüketimide olur. parçası da ucuzdur.
  • 4 yillik dacia kullanicisi olarak o paraya dacia almayin derim. 4 yil once dizel motor ve genis kabin hacmi olan arabayi 21-22 bine verirken almak mantikliydi sonucta ekonomik bir dizel aracti. Ama aradan 4 yil gecti ve kendilerini hic yenilemedikleri gibi fiyatlari da bindirdiler. Azicik daha bir sey verip arabaya benzeyen bir sey alin.
  • 20 bine boş sandero alacak olsanız tamam derim..
    Ama sanderoya klima vs ekleyip 25 bine almak mantıksız.. Aynası katlanmayan, arka koltuğu magirus minibüs gibi sert ve dümdüz olan bir araçtan bahsediyoruz.. Binen insana yazık..
    Başka herhangi bir markanın B sınıfının boş versiyonu aynı donanımı daha düzgün bir tasarımla size sunacaktır..
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.