Şimdi Ara

25 TL'ye Windows 10 Key satanlar bunları nereden bu kadar ucuza elde ediyor ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
4.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    25 tl veren birinden haklı olamazsın niye kendini yoruyorsun.
  • ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seyfi84 -- 24 Mayıs 2020; 23:45:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam inat etmen çok mantıksız,

Dünyada işletim sistemini kitleyerek para kazanabilen bir tek Apple kaldı , onun da sonu yakındır ...

Microsoft bu keyleri bedava bile verse işine gelir , amacı senin lisanslı Windows un üzerinde lisanslı aplikasyonlar kullanmanı sağlamak

• Zamanında 15 TL ye 3 adet almıştım, herhangi bir sıkıntı çıkmadı.3 yıldır kullanıyorum.Format attığımda direk windows kendisi etkinleşiyor.
  • controller_ kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarın B sinden anlamadığınız belli.
    Bilgisayar bilgisi sadece youtube, facebook ile sınırlı olan insanlar çıkmış burada ahkam kesiyor.
    Format nasıl atılır desek cevap veremeyeceksin?

"Satıcı aynı keyi döndürüp döndürüp satıyor" demekle saçmalamanın zirvesine çıkmışsın.

Keyi bir kere girdikten sonra ikinciye farklı bir bilgisayara giremezsin, hiçbir şekilde girilmiyor, kabul etmiyor. Key kullanılıyor mesajı alırsın.

Akıl var mantık var. Senin kullandığın cep telefonu numaranı (0532 ... .. .. ) başka birisi kullanabilir mi?
    Sen diyorsun ki, benim telefon numaram yüzlerce kişide var, aynı telefon numarasını döndürüp döndürüp herkese satıyorlar. Tam zırvalamışsın.

Sen Key i girdikten sonra bilgisayarın internet vasıtası ile microsoft un sunucusuna bağlanıyor, key in doğruluğuna bakıyor. Zaten herhangi bir sorunlu işlem veya korsan, kaçak key gibi bir durum varsa key aktive olmuyor, ne yaparsan yap olmaz. Koskoca microsoft aptal mı, bir tek sen mi akıllısın. Bill gates dediğin adam şu anda dünyanın en zengin ilk 10 adamından birisi. Seni suya götürüp susuz getirir. Corona virüs ve insanlara çip takma ile ilgili olarak herherde bill gates ve microsotf adı geçiyor. Sen gelmişsin bu keyler yasal değil diyorsun. Aklını peynir ekmekle mi yedin?

Fiyatları düşük olmasının sebepleri şunlar;

Düşük fiyatın en önemli sebebi; bu key ler sadece ev kullanıcıları için satılıyor. Hiçbir şekilde işyerinde ofisinde kullanamazsın,yani senin muhasebe şirketin, ofisin varsa oradaki bilgisayarlarda bu keyleri kullanman yasak, kullanırsan microsoft yetkilileri şirketine denetim yaptığında her bilgisayar için cezai işleme maruz kalırsın.

25 tl lik key satan satıcı aynı zamanda bu key i de satıyor. Bunu iyi oku ve öğren;
    Ticari, kurumsal, iş, şirket için uygun olan sürümleri (Windows Server 2019 Standard Dijital Lisans ..... 449 TL)) ((Microsoft Office 2013 iş lisansı ...... 349 TL))

Vatanbilgisayar, mediamarkt teknosa da 1000 tl ye satılan KUTULU ürünün içinde ayrıca windows CD si de var.

Sadece boş bir kutu ve kutunun içine boş cd koymak bunu fabrikalarda imal edip üretmek, kutu hazırlayan insanlara maaş vermek, bina kirası vermek ve dünyanın her ülkesine 10binlerce kutuyu kargolamak sadece kutu başına yüzlerce tl tutar.

Bu 1000 tl nin içerisinde vatanbilgisayar, mediamarkt da ürüne göre en az 100-300 tl ilave etmiş oluyor.Çalışan maaşı, kira, elektrik gideri vs...

Ayrıca kutulu ürün olduğu için nakliye, ve en az 6-7 kere vergiye maruz kalıyor. Hem üretilen ülkeden çıkarken, hem satılacağı ülkeye girerken, hem de son kullanıcı, alıcılar yani bizler ürünleri mağazadan alırken vergi ödüyoruz. Bunları da 1000 tl nin içerisine koymayı unutma.

Bu satış şekli, aslına pazarlama stratejisi. Microsft gelir durumu düşük, ekonomik anlamda alım gücü düşük olan ülkelerde, bir şekilde orijinal microsoft ürünü kullansın diye bu ürünleri satıyor. Bizim ülkemiz de 1000 tl ye kaç tane windows satılır, kaç kişi 1000 tl ye orijinal windows alabilir ki! bunu senden benden iyi biliyor microsoft. Amaçları herkes bir şekilde microsoft ürünü kullansın istiyorlar. Gelir durumu iyi olan ülkeler veya insanlar kutulu cd li olanı alsın. Durumu düşük olan veya kutu, cd ye para vermek istemeyen ve bir sürü vergi ödemek istemeyenler de dijital ürünleri alsın istiyorlar.

Microsoft istese kms, loader tarzı minik yazılımlarla lisanslı hale gelen windows larıda rahatlıkla engelleyebilir, lisanslarını geçersiz hale getirebilir. Fakat bunlara izin veriyor.
    Rahatlıkla kms nin loader ın yapımcılarına dava açıp onları hapse attırabilir veya para cezasına maruz bırakabilir. Fakat yapmıyor.

Mesela Civilization 6 oyunu dijital ortamda steam de 200 tl ye satılıyor. oyunu internetten sen indiriyorsun, kutu yok , cd yok.
    . Fakat oyun, vatanbilgisayarda cd olarak 430 tl ye satılıyor. Senin mantığına göre Steam de ki oyun sahte kaçak korsan oluyor.

Karton kutu, matbaa, kutu baskısı, ambalaj jelatini ,kutuyu tasarlayan grafikerin maaşı, cd parası, cd ye windows yazdırım bedeli,fabrika kirası, satıcı mağaza kirası, nakliye, imalatta fabrikada çalışan işcinin maaşı, mağazada satıldığında satıcı personelin maaşı ve bir sürü vergiye yüzlerce tl vermek istiyorsan 1000 tl lik windows lardan alabilirsin.
    Marketten bir tane gofreti ben elimde taşıyorum. Sen ayrıca 25 kuruş verip poşet alıyorsun. Olay bu, anladın mı şimdi?

• quote:

Orijinalden alıntı: I0SER_b0y

4 senedir ev de yedek bilgisayrımda var bir kere bile sorun vermedi 25 tl ye satılan key bence onun yaptıgının aynısını yapar ha bir gün eger bir acık olur da verilerin çalınırsa windows a dava acarsan 25 lik oem keyi dikkata alırlar mı bilmem ? sanmıyorum da onun dışında benim gözümde kmspico dan farkı yok.Taşeron yerlerin bir takım şeyleri bunlar windowsla alakalı oldugunu düşünmüyorum.
    Senin gibi sallayanı da görmedim. Bilgisiz olduğun bilgisayardan anlamadığın çok belli.

Microsoft hiçbir zaman ev kullanıcısana dava açma uğraşmaz, aksienherkes microsoft ürünü kullansın ister. Kimisi kutulu lisanslı windows kullansın, kimisi orijinal dijital lisans kullansın, kimisine de kms loader arzı programlar ile lisans yapılan windows kullansın ister.

Bill gates denen adam dünyanın en zenginlerinden biri. 25 tl ye satılan dijital keyler sadece ev kullanıcıları için satılan keyler onun için fiyatı düşük.
    Eğer senin muhasebe ofisin var ise bu 25 tl lik dijital lisansları o bilgisayarlar da kullanamazsın. Cezası var.

Sen kutulu ürüne 1000 tl verdiğinde kutu nakliyesi için kullanılan tır'ın da ücretini ödüyorsun, yüklemede kullanılan forklift in servis bakım masrafını ödüyorsun.
    Kutular kendi kendine uzak doğudaki fabrikadan, vatanbilgisayara kendi kendine mi geldiğini zattediyorsun yoksa?

Bahsettiğimiz kutu yaklaşık olarak (25x15x6cm) ebatlarında, yani kibrit kutusu üretip nakliye etmiyoruz.

Bırak bu işleri sen sadece youtube gir, facebook a gir. Bilgisayar dan anlarım diye ortaya çıkıp sağa sola mesaj yazma. Bilgisiz insanadan daha vahim olanı bilmeyip de bildiğini sanan insandır. Acınacak haldesin.

• heavyy H kullanıcısına yanıt
    hangi kazıgın üstüne oturdun acaba.Bu kadar agresif yapacak kadar canını yaktı.safi rüzgarsın engelledim seni.
    2 $ dolara windows yok ön ödemeli kartlarla alınıp tekrar iade edip ellerinde kalan şifreyi bu yolla satıyorlar.20-25 pound ingiltere'de magaza fiyatı.Hayatımda yaptıgım en güzel şeylerden biri de seni engellemek oldu.
  • 25 TL mi çok pahalı ben bedava yolunu biliyorum.

HWID GEN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 23 Mayıs 2020; 21:56:52 >
    Doğrudur format nasıl atılır bilmem, ben yazılım geliştiriciyim. Format işlerini senin gibi vasıfsız adamlara yaptırıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi controller_ -- 24 Mayıs 2020; 12:24:28 >
  • controller_ kullanıcısına yanıt
    "Satıcı aynı keyi döndürüp döndürüp satıyor" diyen bir adam çıkmış yazılım geliştiricisiyim diyor. Sen olsa olsa "yazılım geriletici" olursun.

Aynı key'in iki bilgisayarda kullanılamayacağını sokakta 15 yaşında ki bir çocuğa sorsan bilir. Bir konuda bilgin yoksa fikir yürütüp, bilgiliymiş gibi konuşursan bu durma düşersin. Sayısalcı adamsın bir de, sayısalcı adam bilgiye dayalı konuşur, bilgisi varsa konuşur, kafadan atmasyon konuşmaz.
    Ve hala karpuz gibi ortada olan bir durum hakkında çıkıp utanmadan mesaj atıyorsun, yazılım geliştiricisiyim diyorsun. Battıkça batıyorsun.
    Sen bilgisayarın başına oturma, kullanma.

Ayrıca yazılım geliştiricisi olsan bile bilgisayar hakkında her şeyi bildiğini, bilebileceğini mi zannediyorsun yoksa?

Senin gibi gençleri çok gördüm, bilgisayar işinde para var, rahat iş, masa başı işi, ölmez meslek diye düşünüp.
    üniversitede bilgisayar programcılığı, yazılım mühendisliği, yazılım geliştirici vs... seçip , okumaya çalışan , zor bela üniversiteyi bitirince ne okuduğunu ve ne iş yapacağını bilmeyen adamlardan birisin.

Senin gibi binlerce genç var, ram değiştirmekten aciz, kasanın kapağı nasıl açılır vidalar nerede desem bulamazsın.

Bir iki tane yazılım programı okutmuşlardır sana. Kendini bilgisayar mühendisi zannediyorsun galiba.

Sen de böylesin işte sadece 2 yazılım kullanmayı bilip, bilgisayar hakkında herşeyi bildiğini ve her konuda fikir beyan edebileceğini düşünüyorsun.
    Fakat böyle çuvallarsın işte.

Günün 10 saatini bilgisayar başında youtube a girerek geçiren adamdan farkın yok, bunu iyi bil.
    Bizim burada ki fotoğrafçı da photoshop kullanıyor. Photoshop u su gibi ezberlemiş.
    Senin bu iki adamdan farkın yok. Biri youtube kullanıyor, biri photoshop.
    Sen de java, C , visula basic, php, phyton ... dan bir iki tanesini az da olsa kullanıyorsundur. Bilgisayar bilgin bu kadar, farkına var, bilmediğin konularda bir daha yorum yapma.

Format atmayı da öğren, günün birinde biryerde, arkadaş ortamında konusu olur, yazılımcı adamsın, bizim bilgisayara format atarmısın derler, rica ederler, rezil olma.
    Benden sana tavsiye.

yav he he, senin yaşın kadar benim bu işlerde tecrübem var. sen kısa pantalonla gezerken biz format atıyorduk merak etme, artık o vasat işleri bıraktık. sen hala vasat olduğun için format atmaya, ram değiştirmeye devam et. hadi git ötede oyna, senin gibi ergenlerle uğraşacak vaktim yok.
    heavyy Öncelikle sana ne kadar teşekkür etsem az. Sonunda boş yorum yapan arkadaşları aydınlatmışsın. Ben beceremedim, atmasyon sanatında çok profesyoneller.
  • 1 yildan fazladir kullaniyorum windows 10 64 bit. Sari siteden faturali sekilde 30 tl aldim.
    Tum guncellemeler aktif. Hicbir sikinti problem yok.

• Ben 3 tl ye almıştım lisansi 5 senedir kullaniyorum ha paraniz mi yok windows 7 pro kurun win7loader by daaz ile lisanslayin ve win 10 media creation ile yukseltme yapin omur boyu lisanslı olacaktır.

Bununla da ugrasamam diyorsaniz hwid uygulamasini indirin anakarta seriali kaydedip omur boyu lisansli yapiyor istediginiz kadar format atin internete baglanmaniz yeterli

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.