Şimdi Ara

25 yıl önce sattığımız araç üzerimize gözüküyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
7.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: oldsalt

1993 de sattığımız aracın satış belgesini 2013 yılında noterde bulduk. Sanırım 5 yıldan fazla saklıyorlar.

5 yıl olan evraklar da var ama araç satış sözleşmeleri için yirmi yılmış süre:http://www.tnb.org.tr/HIZMETLER/tumyonetmelik1/3.htm

zaten yer problemi yaşadıkları için kesin atmışlardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyinsis -- 14 Ekim 2016; 9:15:08 >
  • freedom1259 kullanıcısına yanıt
    Daha önce söylediğim gibi satışın hangi noterden yapıldığını bilse bile ya evrağa verilen numarayıda hatırlaması gerek yada gün ay ve yıl olarak tam tarihi bilmesi gereki ki noter kayıt defterinden satışın evrak numarasını bulsun ve arşivden belgeyi çıkarıp sana suret verebilsin.

Aracı trafikten düşürmenin başka yolları var, kanun vs beklemenize gerek yok. İsterseniz hukuki yollardan gidersiniz ve mahkemenin yolunu tutarsınız. Burada yazdığınız durumu aynen açıklar aracın yakalanmasını bulunamıyorsa trafikten düşürülmesini istersiniz. Aksi halde gelecek dönem vergileri adınıza işlemeye devam eder siz yine ödeme yapmak durumunda kalırsınız çünkü kayıtlarda ve maliyede araç halen trafikte faal olarak görünüyor.
    Daha kısa yoldan gitmek isterseniz araç için çalıntı ihbarında bulunursunuz, 30 gün sonunda araç bulunamazsa trafikte bekleme kaydına düşer, maliyedense kaydı silinir ve siz gelecek dönemdeki vergileri ödemekten kurtulursunuz. Belirli bir süre daha geçtikten sonra araç trafik kaydından da düşer.

• quote:

Orijinalden alıntı: beyazakbil

Avrupa insan hakları mahkemesine başvurmak için , iç hukuk yollarının bitirilmiş olması gerekiyor , mahkemeler , itiraz, tekrar mahkemeler , yargıtay , belki tekrar mahkemeler ,
    ve Anayasa mahkemesi sürecinden sonra ancak Avrupa insan hakları mahkemesine başvurulabilir diye biliyorum .

Evet kımse basvurmasın diye onune birçok engel koydular o engelleri asmak yıllar suruyor sonra İnsan hakları mahkemesıne basvurulabiliyor. Kimisi yıllarca mucadeleden sonra lanet olsun diyip bırakıyor, kımısı olup gidiyor, kimisi ugrasmaktan psikolojik bunalım geçiriyor, kımısı moral bozuklugundan beyın kanaması geçiriyor olay bu.. Bunları atlatıp basvurabılen varsa helal olsun zaten. Ülkemizde durum bu malesef
  • 2 sene önce torba yasası çıkmıştı bu konuyla ilgili. benim de kayıp bir aracım vardı. bu torba yasası sayesinde kurtulmuştum araçtan. verginin de faizsiz 4 /1 ini ödemiştim.

hatta konu açmışım ben bununla ilgili..

https://forum.donanimhaber.com/m_81622005//tm.htm#81622005

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SISU -- 15 Ekim 2016; 10:06:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Orijinalden alıntı: ademsin

Vergi dairesinden sonuç alamazsanız satış yapılan noterin arşivinden satış evrağını bulmalısınız ama çok zahmetli bir iştir.

noterlerin evrak saklama süresi 5 yıl bildiğim kadarıyla. 25 senelik evrak çoktan çöpü boylamıştır.

Yanlış biliyorsun, o satışın evrağı noter arşivinde duruyordur. Senin bildiğin gibi olsaydı üzerine süre sınırlaması konmayan vekaletnamenin 5 yıl sonra geçersiz olması gerekirdi (noterde bulunan karşılığı çöp olduğundan dolayı). İş takipçisine verdiği 10 yıldan daha eski vekaletnameyle işlem yaptıran galericiler var.
  • shifisitert S kullanıcısına yanıt
    hele anayasa mahkemesini geçmek neredeyse basit bir dava için bile 3-5 yıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyazakbil

hele anayasa mahkemesini geçmek neredeyse basit bir dava için bile 3-5 yıl

ben anlamiyorum.tek basina iktidar olan halkin partisinin bublardan haberi varken hukuk sistemini cozmek yerune ab insan haklari mahkemesine giden yollari daha cok tikamaya calisiyorlar. bu ulkeye bu halka en buyuk ihanettir .. uyan ey Turk Milleti.. ben oyumu secimlerde chp mhp trrorist destekcidi hdp vb teroris destekcileri haricindeki bir partie verecegim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbulur

quote:

Orijinalden alıntı: beyinsis

quote:

Orijinalden alıntı: ademsin

Vergi dairesinden sonuç alamazsanız satış yapılan noterin arşivinden satış evrağını bulmalısınız ama çok zahmetli bir iştir.

noterlerin evrak saklama süresi 5 yıl bildiğim kadarıyla. 25 senelik evrak çoktan çöpü boylamıştır.

Yanlış biliyorsun, o satışın evrağı noter arşivinde duruyordur. Senin bildiğin gibi olsaydı üzerine süre sınırlaması konmayan vekaletnamenin 5 yıl sonra geçersiz olması gerekirdi (noterde bulunan karşılığı çöp olduğundan dolayı). İş takipçisine verdiği 10 yıldan daha eski vekaletnameyle işlem yaptıran galericiler var.

dikkat edersen başka bir mesajımda tam doğrusunu yazdım. araç satış vekaletleri için 20 yılmış saklama süresi. vekaletin süresiz olmasının bir kıymeti yok. yani o evrak artık yok.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.