Şimdi Ara

250.000 TL. faizi 32 günde 4500 ,,,, (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
7
Favori
11.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Satan kaybeder ,bunu her zaman söyledim ama ortak olduğumuz akrabalarıma anlatamadım sattılar ,paylarını veremediğim için bende payımı aldım keşke paylarını verip alabilseydim ,artık o mülkün yerine hiç birşey koyamam
  • yine gelmiş para erirciler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faizle paranız uçup gidiyor, elde nakit olsa konut fiyatları düşüşte uzun vadede pek zarar ettirmez. Ytd.

• Xdian X kullanıcısına yanıt
    Nerde düşüyor gidiyorsun ,iş ciddiye binince 2 krş indirmiyorlar bile kimse hiç bir şekilde hiç bir malı vermiyor ,yakarım daha iyi modunda herkes.
  • geberit kullanıcısına yanıt
    Şehirden şehire değişebilir, ben 2 sene önce izmit merkezden sıfır 2+1 daireyi 250bin liraya aldım. Şuan aynı mahallede aynı firma 2+1 metre karesi dahi aynı 230bin tl pazarlık yapılmadan ki fiyatı. Dediğim gibi şehir faktörü var.

• İnancım gereği faize bulaşmam ama emlak sektörü için konuşmak gerekirse son 3 yılı da hesaba katarsak ev alayım değerlensin olayının en az 6-7 sene daha bu zamandan sonra bittiğini düşünüyorum .
    Örneğin İstanbul Başakşehir . Ailemin yaşadığı tarzda evler 2-2.5 sene önce 600 bin civarı ederken şu anda 480-490 gibi fiyatlara acil diye ilana konuyor Ve alanda yok . Emlak piyasası tüm dünyada eğer belli bir düzen ve kurala göre ilerlemiyorsa 7-8 sene de bir döngüye girer ve satışlar açısından çöküş dönemi başlar .
    Özellikle İstanbul'da ihtiyacın belki 10-15 katı ev var . Ve evlerin büyük bölümü de orta kesime hitap etmiyor . Böyle olunca da bu tarz evleri alacak kesim nüfusa yüzde olarak bakarsak oldukça düşük kalıyor . Evlerin son 2-3 yılda değerlenmesini geçtim aynı fiyatta kalsa insanların şükretmesi Laz'ım oda pek mümkün gözükmüyor .
    TOKİ evleri bile artık ufak illeri saymazsak büyük illerde her ne kadar kalitesiz olsa da fiyat olarak uçmuş durumda .
    Bir kaç arkadaş altın yada döviz alım satımından bahsetmiş o işlerin de bir garantisi Yok . Ne kadar teknik ve temel analiz bilsenize bir terse düşerseniz aylarca dertli geceler sizi bekler . Uzun vadeli yatırım düşünenlere lafım Yok tabi .Ama ayda yüzde şu kadar kar etsem kafası bence pek doğru bir yol değil .

• Faiz hiçbir zaman uzun vadede kar getirmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahoni_38

Bak hala fakir gibi düşünüyorsun. 250.000 paranla araba alacağına koy bankaya, git araba kirala. Hem hala paran hem hala araban olur. Şirketinde varsa gider gösterirsin. Mis. Arabanın likitideye dönüşümü dertli. türlü türlü ölücüsü var. Sıfır almazsa da ayrı dert. temiz der pert cıkar falan.
    Hem kiralama firması ile anlai her ay farklı bir araba modeli versin. Bir ay Polo , bir ay Passat CC bir ay, bir doblo :P . Milletin aklı ile oynamak gibisi yok.

Likitin varsa firsatları da kaçırmazsın. Arabayı alsan, kaskosu,mtv, cartı curtu hep dert. Hata bence yurtdısından kirala, oranın prosedurleri trden daha kısa.

Hatta gurcistanda arabalar daha ucuz diyorlar. Londrada olsan taksiye bin derdim ama burda sarı terör dert.

Alıntıları Göster
    Araba kiralama fakir işidir aslında , siz bir arabanın aylık kirasını biliyor musunuz ?

çok fazla gideri oluyor ve faiz nasıl ana parayı aylık belli bir yüzde artırıyorsa , biriktirme şansımız var , araba alırsak değerlenir zaten ,

kirala sürekli yer - 4-5 yıla ana para biter, gelen faiz araba kiralamayı karşılamaz, bakamazsın yakıt alamazsın :D

• Ben ve eşim çalışıyoruz.
    Arabayı sattığım vakit 1100 lira para veriyor her ay. (Enpara ayın enparalısı ile)
    Sonra dedim bu fiyata c segment alırsın bir daha deyip vazgeçtim.
    Ev satmak gibi bir hata yapmayın
  • Paramın bir kısmını faizden çekip borsaya girdim 5 günde 800 tl civarı doğrulttuk dün düşüşte 700 ünü geri verdim ama zararına satmamın sebebi halk Bankası hisse geri alım yapması ve kağıdın yakın zamanda en azından 5.50 leri göreceği o sebeple zararda olan garanti bankası hissemi bozup ona kaydırdım eğer görmezse ondan da zarar yiyeceğim netekim demek istediğim şu ki macera aramaya gerek yok parayı koyun faize kafanız rahat etsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nikopoll -- 22 Mayıs 2019; 8:29:3 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzzy222

Araba kiralama fakir işidir aslında , siz bir arabanın aylık kirasını biliyor musunuz ?

çok fazla gideri oluyor ve faiz nasıl ana parayı aylık belli bir yüzde artırıyorsa , biriktirme şansımız var , araba alırsak değerlenir zaten ,

kirala sürekli yer - 4-5 yıla ana para biter, gelen faiz araba kiralamayı karşılamaz, bakamazsın yakıt alamazsın :D

Alıntıları Göster
    Internet Haber
    Serdar Ortaç tüm arabalarını sattı
    https://www.internethaber.com/serdar-ortac-tum-arabalarini-satti-619272h.htm

Araba değerlense dahi bakım maliyetleri ve kaza riskini de unutmayalım.
    Ünlüler kiralama dönüyor. (cook uzun zamandır)

• Parayi dolara cevirin faizi alip oyle yiyin hem faizi yemis olursunuz hemde dolar artisindan enflasyonu yine yakalarsiniz yani hem maas alirsiniz hemde paraniz deger kaybetmez😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahoni_38

https://www.internethaber.com/serdar-ortac-tum-arabalarini-satti-619272h.htm

Araba değerlense dahi bakım maliyetleri ve kaza riskini de unutmayalım.
    Ünlüler kiralama dönüyor. (cook uzun zamandır)

Alıntıları Göster
    1 sene önceki gibi değil türkiye yalnız , ünlü zaten zengin uğraşmıyor :D uğraşmamak için ,,, şekil yapmak için bizim neyimize şekil . kim bilecek kiralık olduğunu 2 milyonluk arabanın , ama o ünlünün 2 milyonluk arabayı alacak durumu yok yalnız show sadece

• quote:

Orijinalden alıntı: burakdc

Parayi dolara cevirin faizi alip oyle yiyin hem faizi yemis olursunuz hemde dolar artisindan enflasyonu yine yakalarsiniz yani hem maas alirsiniz hemde paraniz deger kaybetmez😂
    bu iyiydi bak , dolar hesabından faiz alındığını bilmiyordum açıyorum dolar hesabı :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozzzy222

1 sene önceki gibi değil türkiye yalnız , ünlü zaten zengin uğraşmıyor :D uğraşmamak için ,,, şekil yapmak için bizim neyimize şekil . kim bilecek kiralık olduğunu 2 milyonluk arabanın , ama o ünlünün 2 milyonluk arabayı alacak durumu yok yalnız show sadece

Alıntıları Göster
    Zengin baba fakir baba kitabını okumani Tavsiyesi ederim. Zengini zengin yapan sadece parası değil. Parayı getiren bir eğilimi var. Yaklaşık iki ayni noktada başlayan ancak bir babası zengin diğeri ise fakir olan iki babasının neleri farklı yaptığı üzerinden adam aslında zenginliği kendimizin yarattığını anlatıyor.

Zenginler böyle yapıyor çünkü böylece hem tüm kiralama bedelini gider gösterip (yasal bir şekilde ) vergiden düşüyor hem de parasını işleyebiliyor ( faizden daha karlı işler var bunlara yatırım yapabilir. Bülent Ersoy iş makinesi kiralama yatırımına sahipti (yıllar önce)

Bu arada kiralamak israf veya paranın çöpe atılması olarak görülür ama şu video ev üzerinden bu fikri bir irdelenmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 22 Mayıs 2019; 9:33:17 >

• iyide mevzu başka , çok para çok sıkıntı ve huzursuzluk demek , azla yetinmeyi ve zaten az olan ömrümüzü mutlu olacak şeylerle geçirmeye bakmalıyız :D

bazılarınız gerçekten çok paragöz,, yapmayın
  • Altin yatirimi daha avantajli suan.

• Bankadan 250 bin tl çekip başka bankaya faize yatırsam aylık faizi çekip kredi çektiğim bankanın aylık kredisini ödesem olur mu ?
  • Parayı dolara çevirip faizi dolar olarak almak daha iyi olur

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.