Şimdi Ara

250.000 TL. faizi 32 günde 4500 ,,,, (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
165
Cevap
7
Favori
11.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kanatlandırmayan_Redbull

Faizde o para eririr biter
    Sen simdi evi 250k sattin diyelim ve parasi bankada duruyor mis gibi
    Ee bi kac sene sonra ayni evi 250k alabilecek misin?
    baba noldu nereye gittin :D sitede imamoğluseverleri cezalandırıyorlar :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Alim

Bankadan 250 bin tl çekip başka bankaya faize yatırsam aylık faizi çekip kredi çektiğim bankanın aylık kredisini ödesem olur mu ?
    her zaman kasa kazanır kumarda :D hiçbir zaman unutma

system yani sistem :D her zaman kazanır , biz anca error veririz
  • quote:

Bankadan 250 bin tl çekip başka bankaya faize yatırsam aylık faizi çekip kredi çektiğim bankanın aylık kredisini ödesem olur mu ?
    Zarar etmeyi kabulleniyorsanız olur.
    Arkadaşın dediği gibi, her zaman kasa kazanır. Selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mazi09 -- 22 Mayıs 2019; 12:27:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mazi09 M kullanıcısına yanıt
    ben işin gırgır tarafındayım.Kim verecek benim gibi çapulsuza 250 bin tl :)
  • 250,000 TL için bu durum geçerli olmayabilir ancak 2,000,000 TL parası olup da aylık 40,000 TL faiz alan tanıdığım var. Hepsini harcarsa enflasyona karşı para değer kaybeder ancak aylık 10,000 TL harcasa geriye kalanı da ellemese krallar gibi yaşar.

Bunu ben birkaç ay önce forumda yazdığımda da bazı arkadaşlar itiraz ediyordu ancak gerçek olan bu arkadaşlar. Belirli bir seviyeden sonra sabah kalkıp işe gidip akşam işten gelmenin bir anlamı kalmadığını anlıyorsunuz. Harcadığınız zamana ve enerjiye yazık oluyor, bunlarla beraber en önemlisi de hayatınızı harcıyorsunuz.
  • quote:

ben işin gırgır tarafındayım.Kim verecek benim gibi çapulsuza 250 bin tl :)
    Önce sağlık, huzur ve mutluluk olmak üzere, umarım her şey gönlünüzce olur. Selamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

250,000 TL için bu durum geçerli olmayabilir ancak 2,000,000 TL parası olup da aylık 40,000 TL faiz alan tanıdığım var. Hepsini harcarsa enflasyona karşı para değer kaybeder ancak aylık 10,000 TL harcasa geriye kalanı da ellemese krallar gibi yaşar.

Bunu ben birkaç ay önce forumda yazdığımda da bazı arkadaşlar itiraz ediyordu ancak gerçek olan bu arkadaşlar. Belirli bir seviyeden sonra sabah kalkıp işe gidip akşam işten gelmenin bir anlamı kalmadığını anlıyorsunuz. Harcadığınız zamana ve enerjiye yazık oluyor, bunlarla beraber en önemlisi de hayatınızı harcıyorsunuz.
    Son paragraf için, ağzına sağlık hocam. Yerinde bir tespit.

• mazi09 M kullanıcısına yanıt
    Amin cümlemize
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stabil123

İnancım gereği faize bulaşmam ama emlak sektörü için konuşmak gerekirse son 3 yılı da hesaba katarsak ev alayım değerlensin olayının en az 6-7 sene daha bu zamandan sonra bittiğini düşünüyorum .
    Örneğin İstanbul Başakşehir . Ailemin yaşadığı tarzda evler 2-2.5 sene önce 600 bin civarı ederken şu anda 480-490 gibi fiyatlara acil diye ilana konuyor Ve alanda yok . Emlak piyasası tüm dünyada eğer belli bir düzen ve kurala göre ilerlemiyorsa 7-8 sene de bir döngüye girer ve satışlar açısından çöküş dönemi başlar .
    Özellikle İstanbul'da ihtiyacın belki 10-15 katı ev var . Ve evlerin büyük bölümü de orta kesime hitap etmiyor . Böyle olunca da bu tarz evleri alacak kesim nüfusa yüzde olarak bakarsak oldukça düşük kalıyor . Evlerin son 2-3 yılda değerlenmesini geçtim aynı fiyatta kalsa insanların şükretmesi Laz'ım oda pek mümkün gözükmüyor .
    TOKİ evleri bile artık ufak illeri saymazsak büyük illerde her ne kadar kalitesiz olsa da fiyat olarak uçmuş durumda .
    Bir kaç arkadaş altın yada döviz alım satımından bahsetmiş o işlerin de bir garantisi Yok . Ne kadar teknik ve temel analiz bilsenize bir terse düşerseniz aylarca dertli geceler sizi bekler . Uzun vadeli yatırım düşünenlere lafım Yok tabi .Ama ayda yüzde şu kadar kar etsem kafası bence pek doğru bir yol değil .
    Hocam merhaba.
    Yazınız, başından sonuna, çok yerinde tespitlerle dolu.
    Evet elinde peşin yada peşine yakın ev parası olanların, geçici bir süre, kısa vade, ev almamasına sözüm yok.
    Ancak, onların da dikkat etmesi gereken, ev fiyatları uçuşa geçmeden, harekete geçip, yaya kalmamak.
    Alınmış bir evi satmak ve o para ile yatırım yapmaya çalışmak ise çok farklı bir durum.
    Fakat hiç parası olmayan yada nakit'i az olup, evi olmayanların, eğer kredi ödeme imkanları varsa, bütçelerine en uygun, minimum fiyatlı evi tercih etmek kaydıyla, kredi çekip ev alarak, kira'dan kurtulmaları, elzem bir biçimde, menfaatlerine olacaktır.
    Çok teşekkürler Selamlar

• Arabalar dolar endeksli olduğu için fiyatları enflasyona göre artıyor. Ama evler öyle değil. Çünkü ülke de kriz yaşandıkça ev fiyatları artacağına düşüyor. Bu yüzden aklı olanlar evlerini çoktan sattılar. Şu anda satmaya çalışanlar malesef satamıyor. Emlak piyasası durgun..
  • 4500 tl alıyor bunun 2 bin harcasa geri kalır 2,500 onuda hesapta kalır her ay öyle birikir şimdi herkes zarar ediyorsun diyorda normalde bu parayı ticaret yapıp yükseltmedi,ği sürece daha çok zarar ediyor
  • Dolar al sat işi şuanda tamamen mantıksız.
    Devlet satışlara faiz yasası getirdi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mamilim90

4500 tl alıyor bunun 2 bin harcasa geri kalır 2,500 onuda hesapta kalır her ay öyle birikir şimdi herkes zarar ediyorsun diyorda normalde bu parayı ticaret yapıp yükseltmedi,ği sürece daha çok zarar ediyor
    Anaparayı öldürüyorsun. Ana para sürekli değer kaybedicek. Getirisi günden güne azalacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: srcn1905

Arabalar dolar endeksli olduğu için fiyatları enflasyona göre artıyor. Ama evler öyle değil. Çünkü ülke de kriz yaşandıkça ev fiyatları artacağına düşüyor. Bu yüzden aklı olanlar evlerini çoktan sattılar. Şu anda satmaya çalışanlar malesef satamıyor. Emlak piyasası durgun..
    Hocam kısa vade için, size sonuna kadar katılıyorum.
    Ancak bu durum, orta, hele ki uzun vade için, büyük bir risk.
    Şu kesin olan bir gerçek ki; uzun vade de, ev fiyatları, tüm hesapları alt-üst eder.
    1998 de, sıfır bir ev 1milyar 300 milyondu.
    Aynı ev şuan 21 yaşında ve pazarlıkla 200 milyara alınabiliyor.
    21 yıllık kira da bonusu.
    Hiç bir yatırım aracı, 21 yılda bu kadar, 150 mislinden fazla getirmez.
    Tek tek kiraları da hesaplarsak, yandı gülüm keten helva.
    Bu arada dolar 23 misli, çeyrek altın ise 83 misli kazandırmış.
    Mevduat faizine hiç girmiyorum bile. Ki yerlerde.
    O dönem, şuana göre, öyle coşkulu bir faiz vardı ki; aylık net yüzde 5.5, hatta yüzde 7'ler akıllara zarar bir durumdu.
    Ama sonra ne oldu ? Şimdi ne oldu ?
    Hani ne oldu o hesaplar ?
    Artık hesaplamaya bile, gerek duyulmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mazi09 -- 22 Mayıs 2019; 13:53:49 >

• Biz şöyle düşünüyoruz 300 bin civarı ediyor ev 30-40 borçlar var kapatıp geri kalanını faize atıp çalışmaya devam. Ama atıyorum cep telefonu ihtiyacı oldu yada her hangi bir şey 3-5 bin skalasında krediye kredi kartına taksite girmeden ordan kullanalım. Faizler böyle kalırsa yıllık 60 bin civarı getirisi var atıyorum 10-15 ini harcadık gerisini anaparaya ekledik her kullanmadığımız ay. Yine de kaybeder miyiz , biliyorum enflasyon yüksek ama evin kirası 1000-1100 arası olmalı emin değilim. Fiyatı da 5 yıldır aynı seviyeler de 250-300 bin arası. Bu şekilde getirisi daha iyi değil mi ? Fikir almak istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WmGMD

Biz şöyle düşünüyoruz 300 bin civarı ediyor ev 30-40 borçlar var kapatıp geri kalanını faize atıp çalışmaya devam. Ama atıyorum cep telefonu ihtiyacı oldu yada her hangi bir şey 3-5 bin skalasında krediye kredi kartına taksite girmeden ordan kullanalım. Faizler böyle kalırsa yıllık 60 bin civarı getirisi var atıyorum 10-15 ini harcadık gerisini anaparaya ekledik her kullanmadığımız ay. Yine de kaybeder miyiz , biliyorum enflasyon yüksek ama evin kirası 1000-1100 arası olmalı emin değilim. Fiyatı da 5 yıldır aynı seviyeler de 250-300 bin arası. Bu şekilde getirisi daha iyi değil mi ? Fikir almak istiyorum.
    Hocam eviniz yok, kira da iseniz, önce kredi kartı dahil olmak üzere, tüm borçları kapatarak, maaşı borçsuz hale getirmelisiniz.
    Daha sonra, borçsuz olan bu maaş yada maaşlar ile ödeyebileceğiniz maximum seviye ve minimum vade ile kredi çekmelisiniz.
    Detaylar için, özelden dm. atabilirsiniz.
    Hakkınızda hayırlısı olsun. Selamlar...

• Faiz para kazandırmaz. Var olan paranın değer kaybetmesini önler. Hatta Türkiye gibi bir ülkede önleymez de. Çünkü enflasyonun hesaplanma yöntemi ile oynuyorlar sonra enflasyon yüzde 20 diyorlar. Yabancı kuruluşlara göre de 40%. O zaman bankanın verdiği faizde bile paran değer kaybediyor...
  • bulundğun ile göre ayda 4500 tl değilde 2500 tl harcarsan mantıklı bir iş
  • Benim tavsiyem ,

Oncelikli siralamayla,

1- Borclarin hepsini bitirmeye ugrasin.
    2- Genel endeks satin alin
    3- Altin alin
    4- Altin birikimlerini belirli bir noktaya gelince ehli oldugunuz bir is kolunda degerlendirin. Altin almaya da devam edin.
    5- Is tutarsa , ise yatirim yapin. Tutmazsa yeni bir is kurana dek altin almaya devam edin.

Liability <--- Bundan kacinin. Bu, krediyle alinan herseyi kapsar. EV, ARABA almayin.

EV , ARABA ne zaman alinir?
    Yatirim yaptiginiz herhangi bir emtia size reel faiz oraninin uzerinde kazandirdigi zaman yillik kazancinizin %17 sine denk gelen bir araba alabilirsiniz. Istisna olarak araba ticari icin aliniyorsa o ise yatirimdir.

EV icin para baglamak istiyorsaniz 30 sene sonunda size donusu (kiraya oranla) bagladiginiz paranin 1.2 si kadardir.

Bu yazdiklarim Turkiye icin gecerli.

Coluk cocuk akliyla yan gelip yatayim 250binin faiziyle yasayayim gibi realiteden uzak mevzularla ugrasmayin. Elinizde fazladan ev varsa (konu sahibi gibi) o evleri satip ancak yatirim amacli degerlendirmelisiniz. Bugunun Turkiyesinde varolan emtiayi donusturerek riske etmek istiyorsaniz arkasinda saglam , ve ehli oldugunuz bir is olsun.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.