Bildirim
250 TL Component tavsiyesi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: anktotti
Arkadaşlar merhaba;
Aracım Peugeot 207
16.5cm Component takıma ihtiyacım var, benimkiler patladı.
Anfim JBL 1004 4x100W RMS
250 TL bütçeli ne önerirsiniz?
Benim için ses kalitesi çok önemli. Yüksek sesde bozulmayacak bir ürün arıyorum.
Şimdiden teşekkürler
250tlye Anfi varsa hertz esk 10numara olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hertz Esk 165 , 100 rms veriyor. Amfi ile tam uyumlu çalar. -
Hertz Esk 165 -
Arkadaşlar Öncelikle teşekkür ederim cevaplar için
Biraz araştırdım, Hertz ESK 165 modeli yanında Infinity Ref 6530 modelide ön plana çıkmış.
Onun için düşünceleriniz neler?
Bu 2 ürün ön plana çıktı, 2sinden birisini seçmek sanırım en doğrusu olacak. -
Ikiside ayni kalite.Hangisine paran yeterse onu al. -
bende jbl.in, (yanlış hatırlamıyosam 6"lı seriyle başlayan) kompenatını aldım.
kicken bass (1200es) ile birlikte aldığım için fiyatı tam aklımda değil, 250 lira civarı olması lazım
artı kablolarıyla birlikte 600 lira verdim.
kanaatimce;
bende aşırı müzik hastasıyımdır, bence kompenatın hiçbir espirisi yok. daha önce kullandığım jbl kolonlarla aynı kaliteyi yakalıyordum zaten. ben arkaya taktırdım. amfi, bas ve teybin iyiyse geriye kalanın pek hükmü yok bence...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tandem_78 -- 28 Kasım 2012; 2:03:14 > -
http://www.eliftuning.com/JBL-GTO-6583-16-5-CM-Component-Hoparlor_61396.html#0
bendekiler bunlar, netten araştırdım. -
quote:
Orijinalden alıntı: tandem_78
bende jbl.in, (yanlış hatırlamıyosam 6"lı seriyle başlayan) kompenatını aldım.
kicken bass (1200es) ile birlikte aldığım için fiyatı tam aklımda değil, 250 lira civarı olması lazım
artı kablolarıyla birlikte 600 lira verdim.
kanaatimce;
bende aşırı müzik hastasıyımdır, bence kompenatın hiçbir espirisi yok. daha önce kullandığım jbl kolonlarla aynı kaliteyi yakalıyordum zaten. ben arkaya taktırdım. amfi, bas ve teybin iyiyse geriye kalanın pek hükmü yok bence...
Cok yanlissin dostum, Kompenantin olmazsa sarkicinin ne sesini duyarsin ne arka plandaki sesi !!
Bass ile duyucagin sadece gum gum gum bas baska hicbirsey duyamazsin.Bu muzik degildir!
KAliteli guzel tesisat hersey esit olmalidir.Söylediginin tam tersine saglam kaliteli komp. guzel NET SES alirsin arkadanda bass bu muzige guzellik katar.Yani tesisati tamamlar.
TESISAT = Komp. + bass + adam akilli unite + Kalite amfi + Guzel montaj
Bunlardan biri olmazsa eksiklik olur.
-
valla herkesin ayrı müzik kulağı vardır, ben şahsen bir önceki kullandığım jbl kolonlarla şimdi kullandığım jbl komp. arasında pek fark göremedim. (önceki jbl kolonlarım orj. usa idi)
yalnız benim bir önceki teybim sony 7800 vcd idi. o bozuldu ve tamir olmadı
şu anda pioneer 6300sd var, bu makinadan hiçbirşey anlamadım. herşeyin ayrı ayrı ayarı var. tek tuşla bası kesemiyorum. sony"de tek tuşla 3 kademe bas ayarı vardı.
pioneeri nette araştırdım, 500 liraya kadar fiyat biçmişler (digicom garantili)
ben yine garantili şekilde 360 liraya aldım. her bir üniteden memnunum ama bu teybin dilinden bi türlü anlayamadım -
Komp. ile komp. arasinda fark var ve en önemlisi neyle hangi amfnin hangi modeliyle besledigin cok önemli. Farkli tam besleyen bi amfiye bagla adam gibi ayar cek mukkemmel ses alirsin.
Sony prof. bi cihaz degildir genelde ev veya normal arac kullanan kisiler icin 3 kademeli bas ayari vardir bu kadar.Sen sony den sonra kalkip mesela alpine kullanamazsin cok abuk subuk gelir menuleri ama isin asli alpine mukkemmel bi cihazdir muzigin en ince ayrintisina kadar ayari cekersin. -
Arkadaşlar paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
Öncelikle şunu söyleyim benim sistem montaj konusunda kesinlikle eminimki tam bir rezalet. İsim vermicem taktırdığım yerde ne kablolar kaliteli nede işten anlıyorlardı.
Yanık kokusu bile geliyordu biara dumanlar çıkıp, geçici olarak hallettim yani anlayacağınız kablolamayı falan baştan yaptırmam lazım.
Kablo tavsiyeside yaparsanız çok sevinirim.
Anfimi ve basım iyi bence.
İyi bir kablo seti ve montaj+ komponent takım ile sistemimi revize edersem iyi olucak.
Ankarada montaj ustası bulamadım desem yeridir, tavsiyeniz olursa değerlendiricem.
İstanbulda olsam gideceğim yer belli idi : Technovol / Kevork Bayraktaryan. Uzman tvde videolarını izledim, çok başarılılar.
Edit: Arkadaşlar birde DLS C6A önerdiler. Bu komponent nasıldır?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anktotti -- 29 Kasım 2012; 16:32:26 > -
quote:
Orijinalden alıntı: bguzelsoyy
Komp. ile komp. arasinda fark var ve en önemlisi neyle hangi amfnin hangi modeliyle besledigin cok önemli. Farkli tam besleyen bi amfiye bagla adam gibi ayar cek mukkemmel ses alirsin.
Sony prof. bi cihaz degildir genelde ev veya normal arac kullanan kisiler icin 3 kademeli bas ayari vardir bu kadar.Sen sony den sonra kalkip mesela alpine kullanamazsin cok abuk subuk gelir menuleri ama isin asli alpine mukkemmel bi cihazdir muzigin en ince ayrintisina kadar ayari cekersin.
valla arkadaşım, o bu değilde ben o pioneerden hiç memnun kalmadım
şimdi bizim burada pioneer lakaplı bi arkadaş vardır. bu arkadaşa makinaya ayar yapmasını söyledim, yalnız o bile benim istediğim şekilde ayar yapamadı.
bu benim bahsettiğim sony"nin linkini nette hiç bulamadım. bu makina tayland malıydı, yani orj. japon malı değil. yine de çok iyi iş çıkaran bi makinaydı. sağ üst köşesinde d.bass tuşu vardı, entegresi yandığı için tamir olmadı
benim ricam, piyasada bildiğin tek tuşla bas ayarı yapabileceğim bi makina varmıdır?
yolda giderken ayrı ayrı tuşlar kullanıp ayar değiştirmek zorunda kalıyorum
makina sabit bir ayarda kalsa, arabeskte ayrı yabancı müzikte ayrı tonlar olmuyor
daha taksitleri dahi bitmedi ama ben bunu değiştirmek istiyorum
-
quote:
Orijinalden alıntı: anktotti
Arkadaşlar paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
Öncelikle şunu söyleyim benim sistem montaj konusunda kesinlikle eminimki tam bir rezalet. İsim vermicem taktırdığım yerde ne kablolar kaliteli nede işten anlıyorlardı.
Yanık kokusu bile geliyordu biara dumanlar çıkıp, geçici olarak hallettim yani anlayacağınız kablolamayı falan baştan yaptırmam lazım.
Kablo tavsiyeside yaparsanız çok sevinirim.
Anfimi ve basım iyi bence.
İyi bir kablo seti ve montaj+ komponent takım ile sistemimi revize edersem iyi olucak.
Ankarada montaj ustası bulamadım desem yeridir, tavsiyeniz olursa değerlendiricem.
İstanbulda olsam gideceğim yer belli idi : Technovol / Kevork Bayraktaryan. Uzman tvde videolarını izledim, çok başarılılar.
Edit: Arkadaşlar birde DLS C6A önerdiler. Bu komponent nasıldır?
yahu su montaji yapamiycak ne var 150- 200 ytl vericegine kendin yap. Zorlugunda ne var anlamadimki RCA kablosunu sol taraftan gecir elektrik kablosunu sag taraftan gecir. Saseyi amfiyi koydugun yerden al.
Kolonlari + + ya eksiyi - bagla.
Sonra git 20-30 ytl ses ayari cektir bu kadar basit.
-
Arkadaşlar çok acil yardımınız gerekli.
Peugeot 207 için focalin ürettiği güzel bir hoparlör var;
Focal IFP 207 adında fakat 2.8 OHM değeri var, benim anfim 4 OHM.
EDİT : Moral Tempo 6 veya Focal IFP 207 arasında kaldım.
ACİL düşüncelerinizi paylaşmanızı rica edicem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anktotti -- 11 Aralık 2012; 1:09:50 > -
Arkadaşlar acil yardımız gerekli, ürünleri bilen , dinleyen arkadaşlar düşüncelerini paylaşırsa çok sevinirim
Anfi JBL GTO 1004 4X100 RMS 4OHM
Komp Focal IFP 207 veya Morel Tempo 6 olabilir.
Bunlara denk gelen DLS önerisinide değerlendirebilirim.
Kopmlar için bütçeyi 600e kadar çıkardım gördüğünüz üzere ve bu fiyatın üzerine çıkamam, teşekkürler -
anktotti arkadasim yorumlarin hepsini satiri satirina okudum anladigim kadariylada :) sana kimse cok net bir sekilde yardimci olamamis ...
DLS C6A guzel bir companenttir hertz esk yi da infinity de cok rahat ezer gecer ama butcen 600 liralara kadar cikiyorsa sayet FOCAL P 165 p 30 dusunebilirsin yada AUDISON AV K 6.5 ;) yalniz bunlar ciddi ciahzlardir kapilarina mutlaka izalasyon gerekir -
Audison AV K 5.0
Morel Tempo 6
Bunlardan hangisini seçmeliyim.
Sesi çok açarım ve bozulmayacak, netliğini kaybetmeyecek komponent hangisi olur?
Bagajda wooferda var yani komplardan beklediğim yok başarılı mid ve tiz -
sadece companette bitmiyo is arkadasim anfin teybin alt yapin bunlarda onemli :))) oyle sesi cok acarim diyorsan cebinin agzinida acicaksin ;) -
Audison AV K6 aldım, yanına Audison FSK 700 Kablo seti aldım.
Bütçemi ayarlayıp yanına birde audison Anfi alabilirsem güzel bir set olcak sanırım.
Bunun yanında Bagajda JBL 1214 30 cm kutu bas var 1000Wlık ama gürültü makinası.
Onun yerine 25cmlik bir alpine kutu bas alırsam sanırım daha güzel tonlu bir bas elde edebilirim.
Benzer içerikler
- ford şase numarasından teyp kodu bulma
- android teyp radyo sorunu
- 10 cm hoparlör tavsiyesi
- 13 cm hoparlör tavsiyesi
- check usb ne demek
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X