Şimdi Ara

2500 - 3000 arasına 12000 BTU Klima Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar formda o kadar çok yorum okudum o kadar araştırma yaptım ki kusacam artık. Midea markayı çok övenler var fakat kullanıp küfür eden de az değil. Baymak için rezil diyorlar fakat yine kullanıp f/p ye göre memnun olan da var.
    Kullanım alanım 22 - 23 metrekare ve sadece soğutma amaçlı alacağım.

Malesef bütçem mitsubishi electric veya toshiba ya yetmediğinden bi alt seviyelerine bakıyorum. Bi sürü bayi gezip kataloglar topladım. enerji verimliliği için seer değerlerini karşılaştırdım. Bu yazıda hepsini aktarıp klima alacak arkadaşlara hazır bilgi sunayım dedim.

İlk olarak LG klima bayisine gittim.
    Ürün: LG Sirius Deluxe Inverter V SEER -> 7.6 Fiyat -> 2700TL - Garanti : 10 yıl kompresör

Adam öyle bi anlattı ki dedim dünyanın en iyi kliması. sonra formdan yazılanları okudum biri iyi biri kötü diyor. Hatta kötü bile demiyor resmen küfür ediyor. Telefoncunun yaptığı klimadan hayır gelmez zaten deyip başka bişey bakayım dedim.

Alarko Carrier ve Toshiba bayisine gittim.
    Ürün: Alarko Carrier 53WHF012DST (katalogda bu yazıyor) SEER -> 5.8 Fiyat -> 2500TL

Bayi dediki carrier klimanın mucidi on numara beş yıldız. Fakat seer değerini lg ile kıyaslayınca çok mu yakar acep filan dedim. sonra övgüler aldığından bi midea ve daikin a da bakayım dedim.

Daikin bayisine gittim.
    Ürün: DAIKIN ATXN-NB7 (N-Serisi) SEER -> 5.86 Fiyat -> 2735TL - Garanti : 3 yıl ürün 5 yıl kompresör

Daikin süper marka bu fiyata da çıkarım olmazsa daikin alayım adamlar japon bi tek klima yapıyor seer değeri biraz yüksek ama başım ağrımasın dedim. Bi arkadaş dedi ki salla yav daikin i midea iyi. Ama bi de midea midea diyip duruyor millet nemiş ona bakayım dedim.

Midea bayisine gittim.
    Ürün: Midea Blanc SEER -> 6.1 Fiyat -> 2480TL - Garanti : 3 yıl ürün 3 yıl kompresör
    Ürün: Baymak Elegant Plus SEER -> 6.1 Fiyat -> 2000TL - Garanti : 3 yıl ürün 5 yıl kompresör

Dükkana girdim başka markalar da vardı. Satıcıya soğutma amaçlı 12 binlik klima arıyorum dedim. Kız al baymak cayır cayır soğutur fiyatı da uygun dedi. Dedim midea nasıl. o da iyi ama soğutma amaçlı arıyorsan fazla para verme diye dedim dedi. Midea da iyi filan dedi. Biraz araştırdım baymak kullanan ve memnun kalanlar var. Ama sorun yaşayan da yok değil. E midea da şikayetsiz değil özellikle mahalleye ızdırap olan gürültülü motor şikayetini bi kaç yerde okudum.

Fujitsu Bayisi gördüm daldım içeri
    Ürün: FujiTherma FTWSC12BXHS SEER -> 5.6 Fiyat -> 2150TL - Garanti : 3 yıl ürün 5 yıl kompresör
    Ürün: Fujitsu ASYG12LLT SEER -> 6.6 Fiyat -> 3000TL
    Ürün: Fujitsu ASYG12LM SEER -> 7.0 Fiyat -> 3450TL

Satıcı süperdi. Bu bayiden önce daikin ve mitsubishi heavy bayilerine girmiştim. Satıcı abi onların sana gösterdiği 3000 altı klimaların muadili bu fujitherma dedi. Bak bu fujiTherma yla fujitsunun bi alakası yok diye biliyorum dedim. Adam yok abi sadece fujitsu onu çinde ürettiriyor dedi. Ben ikna olmadım diğer fujitsu modellerini tanıttı. 3450 olan model enerji tasarrufu açısından süper fakat bütçeyi oldukca zorluyor.

Mitsubishi heavy için iklimsa bayisi 2900 gibi bir fiyat verdi. Japon malı mitsubishi al tepe tepe kullan dedi. Ama bu heavy si ne electric ne diye biraz düşündürücü geldi.

Bütün bu işlemlerin sonunda (formdan da sürekli bişeyler okuyorum) kafam allak bullak oldu ve şuan ne alsam karar veremedim. İşin ehli bi kaç arkadaş Allah rızası için yardımcı olursa sevinirim. Sonuçta zar zor geçinen bir aileyiz bi sürü taksit ödeye ödeye klima alacağız 2 gün sonra klimayı kucağımıza alıp taksitleri terleye terleye ödersek keyfimiz kaçar.

Şimdiden cevap yazacak arkadaşlara teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mubim -- 5 Temmuz 2017; 16:12:16 >

• Midea blanck 2100 TL peşin size çok demişler

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Midea nerede o fiyata?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende sadece sogutma amaciyla klima ariyordum. Baymak elegant aldim. Gayette memnunum 1800 tl ye. Bence fazla para vermeyin zaten 5 yil garantisi var. Kullandigim alan 25 m2 civari. Cayir cayir sogutuyor. Sessizlik konusunda kefil olabilirim cihaza. Bir de servise sordum bende, dedim baymaga cok soven var. Onlar on off olanlar icindi dedi, kalitesi dusuktu, bu inventerler bayagi iyi dedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • f/p olarak bakarsınız Lg. aldım kullanıyorum tavsiye ederim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.