Şimdi Ara

2500-3000 TL arası oyun bilgisayarı toplamak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2500-3000 TL arası oyun bilgisayarı toplamak istiyorum. İşlemci intel i7 2600K almak istiyorum sizce gereksiz mi olur çok iyi oyunları çalıştırmak için onun yerine i5 mi almalıyım?
    - Ekran kartı tavsiyeleriniz ne olur? Sli, crossfire yapmak mı daha iyi yoksa direk tek 2gb ekran kartı kullanmak mı? Ekran kartını çok iyi istiyorum ddr5 olması çok bir fark yaratır mı?
    -Anakart ne tavsiye edersiniz? sata3 usb3 olsun istiyorm ve oc destekli.
    -Ram 8gb fazla mı olur bazı insanlar diyor 4gb oyun oynamak için yeterli.
    -Harddisk 2x500gb almak istiyorum raid 0 yapmak için 4x250gb yaparsam daha iyi olur mu fiyat açısından nasıl olur?
    - Kasa olarak cooler master Hafx 942 black edition ı beğendim parçaların çok ısınmaması için içi sizce ferah mı uygun mudur? Ayrıca ekstra bir güç kaynağına ve soğutucuya ihtiyacım var mı oc yapacağım için çok ısınmasından korkuyorum.
    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

• ayrıca ekran olarak sony bravia kdl-22bx200 22" var ve 32"lik bir lcd ekranım var ona göre ekran kartı tavsiye ederseniz sevinirim. Bir de 2 ekranda aynanda oynatmayı sorucam o nasıl oluyor ekran kartıyla ilgili mi, o özelliği de istiyorum da :)
  • Oyun için i5 yeterli olur, i7 ile arasındaki fiyat farkını başka şeye verirsiniz.

- Direk 8gb ram almak gereksiz.
    - Ekran kartında 1gb'tan fazla ram, eyefinity kurmadıktan sonra gereksizdir, özel soğutmalı kart alınması daha iyi olur.
    - Bütçe müsaitken SSD almanız daha iyi olur + depolama diski de eklenir.

Kasa olarak o.c, c.f, sli gibi kullanım amacı için bu bileşenler yeterli gelir;

INTEL i5 2500K 3.30 GHz Quad Core Socket 1155 6MB, 32nm, 95W, OverClock (Dist Grantili)
    MSI P67A-GD65 B3, P67, DDR3, 2x PCIExp, Socket 1155, CrossFireX & SLI, 2133Mhz
    G.SKILL RipjawsX 4GB (2X 2GB) DDR3 1600 MHZ RAM CL7 (1.5 Volt) INTEL Sandy Bridge Uyumlu
    VTX HD6950 1 GB, PCIExp Ekran Kartı, DirectX 11, DDR5, 256 bit, 800/5000 (Çift Fanlı)
    OCZ SSD Vertex 2 120GB Serisi SATA-II Uyumlu Süper Hızlı SSD (275/285)
    SAMSUNG 1TB SATA II 32 MB 7200 rpm (HD103SJ)
    LG 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA
    COOLER MASTER HAF X 942 Big Tower XL-ATX RC-942-KKN1 Kasa (PSU Yok)
    SilverStone Strider 750W 80+ Gold Sertifikalı Güç Kaynağı (Tek 12V Kanal, 62A Akım)
    +
    Sunbeam Core-Contact Freezer Intel/Amd İşlemci Soğutucu (LGA1156/1155)

NAKİT / HAVALE (TL) : 2.951,60 TL

www.novabilgisayar.com

Çok farklı sistemler de çıkabilir tabi bu bütçe aralığında, direk C.Fire 'lı çift ekran kartlı ya da Raid 0 'lı + depo diski olan, ya da f-p ürünleri seçilip daha güçlü ekran kartına sahip sistemler olabilir...

HD6950 olarak özel soğutmalı modeli seçtim, yetmeyeceği yerde bir tane daha alıp C.Fire yapabilirsin.

• ssd ile ilgili çok bir bilgim yok. raid 0 + depo, ssd + depodan daha mı iyi performans sağlar? Ayrıca lcd 32" e 2 gb ekran kartı daha iyi olmaz mı? eyefinity yapmak istiyorum ayrıca adını unutmuştum yukarda tam ifade edemedim kendimi :)
  • İntel i5 2500k işlemci
    Msı p67a gd65 anakart
    8gb gskill sniper ddr3 1600 mhz bellek
    Powercolor hd6950 2gb ekran kartı
    2x 500gb samsung f3 hd502hj disk raid0
    Cooler master haf 942 kasa
    Silverstone 750w gold sertifika psu
    Thermalright Ultra-120 eXtreme Rev.C cpu cooler (teknobiyotik)

Kdv Dahil: 2515 lira

Nova Bilgisayar

SSD diske gerek yok, eğer illaki alıcam dersen ekleyebilirsin bütçe müsait ayrıca 1x 6950 daha alıp performansı katlayabilirsin karar senin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mydread

ssd ile ilgili çok bir bilgim yok. raid 0 + depo, ssd + depodan daha mı iyi performans sağlar? Ayrıca lcd 32" e 2 gb ekran kartı daha iyi olmaz mı? eyefinity yapmak istiyorum ayrıca adını unutmuştum yukarda tam ifade edemedim kendimi :)

32" olmasıyla bir alakası yok ekranın verebildiği max çözünürlükle alakalı muhtemelen full hd bir 32" lcd niz var buda tek başına ciddi oranda vga ramine ihtiyaç duymaz eyefinity yapacaksanız 2gb ramli ekran kartı alabilirsiniz
  • hmm tamam anladım teşekkürler. Bir sorum daha olacak. VTX HD6950 olması ya da Powecolor HD6950 olması arasında bir fark mı yani aynı parça değil mi bunlar sadece farklı firmalar satıyor?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu önerdiğiniz sistemler geleceğe yönelik iyi olur mu yani bir parçasını yenileyerek güncel tutabilir miyim anakart işlemci uyumsuzluğu yaşar mıyım ileride, bir 5 yıl böyle parçaları güncelleyerek sorunsuz bir şekilde en iyi oyunları oynayarak kullanabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mydread

hmm tamam anladım teşekkürler. Bir sorum daha olacak. VTX HD6950 olması ya da Powecolor HD6950 olması arasında bir fark mı yani aynı parça değil mi bunlar sadece farklı firmalar satıyor?

Sadece Soğutma çözümleri farklı önerilen sistemler gayet iyidir
  • çok sağolun teşekkürler :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ThE LoSt

İntel i5 2500k işlemci
    Msı p67a gd65 anakart
    8gb gskill sniper ddr3 1600 mhz bellek
    Powercolor hd6950 2gb ekran kartı
    2x 500gb samsung f3 hd502hj disk raid0
    Cooler master haf 942 kasa
    Silverstone 750w gold sertifika psu
    Thermalright Ultra-120 eXtreme Rev.C cpu cooler (teknobiyotik)

Kdv Dahil: 2515 lira

Nova Bilgisayar

SSD diske gerek yok, eğer illaki alıcam dersen ekleyebilirsin bütçe müsait ayrıca 1x 6950 daha alıp performansı katlayabilirsin karar senin.

8gb gskill sniper ddr3 1600mhz bellek demişsin ama bir sürü aynı adlı çeşidi var bazıları daha pahalı bazıları daha ucuz farkları tam nedir anlayamadım?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.