Şimdi Ara

4000 TL monitör dahil oyun bilgisayarı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İleriye dönük upgrade edilebilir bir oyun bilgisayarı topluyorum. Birkaç aydır piyasayı takip ediyorum. Amd 290x ile Nvidia GTX 970 arasında kararsızdım. Bunun için Amd 3xx serisini bekledim fakat ülkemizde beklenilen fiyatta ve performansta çıkmadığı için vazgeçtim. Nvidia GTX 970 3.5 vram sorunu ve CW sorunu kafama takılsa da araştırdığıma göre Nvidia GTX 970ME serisinde CW sorununun daha az çıktığını öğrendim. 3.5 vram de bir süre sonra yetmemeye başlayacağı için Nvidia GTX 970 sadece bir süreliğine kullanacağım bir kart olacak. Şimdilik 1080p monitör kullanacağım daha sonra 1440p monitör ve 980TI upgrade'i (veya ileride güncel hangi ekran kartı ise) upgrade olarak düşünebilirim. O.C. yapmayacağım bu yüzden ileride ekran kart upgrade'i ettiğimde sıkıntı çıkarmaması için Intel i7 4790 almayı düşünüyorum. SSD'yi ise sonradan almayı düşünüyorum.

Sormak istediklerim:

Msi H97 G43 almak yerine H97 Gaming 3 veya Msi PC Mate almak ne kadar fark ettirir?

600W PSU bu sistem üzerine 980TI upgrade'i için yeterli midir?

Intel i7 4790 için stok fanı şimdilik idare eder mi?

Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi death_wolfman -- 13 Temmuz 2015; 0:23:23 >

• Ben de bugün yarın bir sistem alıyorum da 600W Psu konusu benim de aklıma takıldı. Takipteyim hocam.
  • oyun için işlemciye fazla yüklenmeye gerek yok ve ileriye dönük bişey istiyosanız 970 ten uzak durun
  • Sadece oyun oynayacağım diyorsan boşu boşuna i7ye para vermene gerek yok, i5 alsan yeterli çünkü oyunlar kaç tane çekirdek olduğuna değil tek bir çekirdeğinin ne kadar performans verdiğine bakıyor. 4 çekirdek de çoklu çekirdek isteyen oyunlar için gayet iyi bir seviye bu yüzden sırf 8 çekirdek bilmem ne diye kullanılmayacak şeye para vermeye gerek yok derim. Tabi ki diyorsan ille de i7 istiyorum render yapıcam bilmem ne, stok fan i7ye yetmez, sağlam bir soğutucu alman gerekli.

Anakart konusunda da gaming diye anakarta para vermeye değmez çok çok ahım şahım bir şeyi yok. Pc mate ile g43 ün farkına gelirsek de çok bilgim yok bu konularda ancak benim bildiğim pc matede usb 2.0 port sayısı fazla, g43te de 3.0 port sayısı fazla. Başka birkaç özellik daha var kullandığın şeylere dayalı olarak konuşulabilecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suddenly30 -- 13 Temmuz 2015; 1:41:56 >
  • Düşünülebilir
  • Gtx970 uzun ömürlü bir kart olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlar için teşekkürler. 4790 seçme nedenim dediğim gibi GTX 970'in 3.5 vram'i bir 3 sene içinde yetmeyeceğini düşündüğüm için ileride ekstra bir fan alıp, 980TI gibi üst düzey bir ekran kartına upgrade ettiğimde darboğaz gibi sıkıntılar çekmemek içindi. 4590 da alabilirim fakat daha sonra çıkacak olan ekran kartı teknolojisinde yeterli olacağından emin değilim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1500 TL Oyun Sistem Tavsiyesi
    15 yıl önce açıldı
    2500 TL Oyun Bilgisayarı
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sistemi tekrardan düzenledim. İleride mutlaka ekran kartı değişimi yapmayı düşünüyorum. Bu yüzden PSU ve CPU konusunda kararsızım. Yardımcı olursanız sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.