Şimdi Ara

2500 $ lık kasa konfigrasyonu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 3dsmax uygulamalarında kullanılmak üzere aşağıdaki konfigrasyonu topladım .
    özellikle ekran kartı konusunda sadece max uygulamalarında kullanmak için tercih ettiğim kart fazla mıdır?
    yorum ve eleştirilerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler...

Anakart: GIGABYTE P35-DS3R, Core2 Duo, iP35, 2xPCIex16, 1333MHz, DualDDR2-1066, 8XSes, GLan, S.ATA, RAID : 200 $

işlemci: INTEL Core2 Quad Q6600, 2.4 GHz, 64 Bit, 8MB Cache, 1066MHz, (Boxed) : 266 $ ?

Ram: 4 GB Dual KIT, (2x2GB) DDR2-667MHz, PC2 5300, KINGSTON : 300 $

Ekran kartı : MSI NX8800 GTS-T2D320E /SLI, 320 MB, PCIex16, GF8800GTS, DDR3, TV/Dual DVI Out, 320 Bit : 390 $

Harddisk : SAMSUNG, SERIAL ATA II, 400 GB, 7200 Rpm, 16MB Cache, 300Mb/sn : 135 $ x 2 :270 $

Kasa: Cooler Master CENTURION5, (430W PFC, 1FAN, 2xUSB2.0, 1394, Çelik), Gümüş&Siyah (CAC-T05) : 100 $

MONİTÖR :Samsung SyncMaster 226BW 22” Wıde Screen Lcd: 470 $

toplam: yaklaşık 2500 dolar kdv dahil

• vista kullanmıyorsan 4 gb ram fazla kaçar.

işlemcide aşırı kaçmış.

sadece 3d uygulamaları yapacaksan ati x19xx serisi kart yeter o seçtiğin kart oyun kartıdır. ve fazladır amacınız için.
  • güzel bi sistem, düşünme hemen al
  • bu kadar bütce ayırdıysan ramleri 667 yerine 800 Mhz almanı öneririm,birde psu yu ileri yönelik olarak 500 watt veya üstü alırsan daha iyi olur çünkü bu sistem 2-3 yıl ve üstü rahat gider..
  • benim ilk olarak, sorum fiyatları nerden yazdığın olucak arkadaşım?
    cevabım ise bence 22 inch monitör için o ekran kartı az bile olabilir bana göre biraz daha fiyat farkı koyup hd2900xt almalısın zaten msi oc edition 320 ye 390 demişsin gigatek te 419 dolar hd2900xt
  • Bence 2Gb ram yeterde artar sana 4Gb ram gerçekten fazla. 22Temmuz indirimlerini bekleyeceksen Intel işlemcilerde ucuzlama olacak onun dışında harddiski WD öneririm
  • ramleri 800 yap ekran kartınıda yükselt bence
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: izmirli mert

ramleri 800 yap ekran kartınıda yükselt bence

3dsmax uygulamalarında kullanılmak üzere aşağıdaki konfigrasyonu topladım .

3dmax için 8800 gtx mi almak lazım
  • daha yüksek bir power almanıda öneririm oc falanda yaparsın gerekli olabilir
  • yorumlarınız için çok teşekkür ederim.
    fiyatları eksen bilgisayardan aldım.
    ramlerin sayısı konusunda ağır sahnelerde(en az 100 mb) kullandığım için şu anki makinamda çok sorun yaşıyorum.
    bu yorumların ışığında yeni konfigrasyonum aşağıdadır...

Anakart: GIGABYTE P35-DS3R, Core2 Duo, iP35, 2xPCIex16, 1333MHz, DualDDR2-1066, 8XSes, GLan, S.ATA, RAID : 200 $

işlemci: INTEL Core2 Quad Q6600, 2.4 GHz, 64 Bit, 8MB Cache, 1066MHz, (Boxed) : 266 $ ?

Ram: 4 GB Dual KIT, (2x2GB), DDR2-800MHz, PC2 6400, KINGSTON HYPERX (Boxed): : 300 $ ( gigatek)

Ekran kartı : ATI FireGL V5000, 128 MB, PCIEx16, DDR-RAM, Dual 400 MHz, (2x Vga çıkışı) : 475 $

Harddisk : SAMSUNG, SERIAL ATA II, 400 GB, 7200 Rpm, 16MB Cache, 300Mb/sn : 135 $ x 2 :270 $

Kasa: SERVER KASA INTEL SC5299 DP, (550Watt PFC, USB), Siyah: 280 $

MONİTÖR :Samsung SyncMaster 226BW 20” Wıde Screen Lcd: 470 $

toplam : yaklaşık 2800 dolar

• Dostum 2Gb harbi harbi yeter sana ağır sahne derken ne demek istedin anlamadım ama işlemcide iyi olduğu için sorun olacağını sanmıyorum..Gene senin tercihin tabiki.
  • ağır sahne den kastım örneğin 11 blok lu bi sitenin ve bunun haricinde birsürü objenin model olarak max sahnesindede yer almasını düşün
    render alırken low memory hatası veriyor ve programdan atıyor.
    ama 2 gb konusunda haklı olabilirsin belki gereksizdir. belkide işlemci herşeyi telafi eder.
  • Render de hız ve asıl işlem cpu da bence iki adet cpu düşenebilirsin ve bu tarz bir ana kart.
  • CPU yüksek olursa herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum, bundan emin olabilirsin.
  • bence işlemci seçimin gayet yerinde 4 gb ramde kullanacağın uygulamalara göre lazım oacaktır sanırım .bence gayet düzgün bi sistem hayırlı olsun
  • o sistemle uzay mekiği bile çizerim bem daha ne olsun.

yalnız arkadaşım bu ekran kartı konusunda eminmisin yani o tür birşeymi lazım sana eminmisin .

çünkü normal ekran kartlarıda o tür konularda iyi iş çıkartıyorlar.
  • ekran kartı ve kasa haricinde sistem içime sindi.
    ekran kartı konusunda konuştuğum arkadaşlar profesyonel bi ekran kartı ya da normal bir 512 mb ekran kartı al diyorlar.512 lik kartlar kompleks sahnelerde zorlanabilir diyorlar.ekran kartını açıkcası açıklamaları nedeniyle tercih ettim.

kasa konusunda ise sade bir kasa istiyorum.hoplayan zıplayan içi dışında olan kasaları tercih etmiyorum.şimdilik tercih ettiğim kasanın sesini merak ediyorum.bi arkadaşımda var bu kasanın benzeri uçak motoru gibi çalışıyor.sade tasarımlı ve sessiz 550 w kasa arıyorum.

FIRE GL™ V5000, ATI'nin üst seviye (high-end) ve PCI Express grafik transfer standardında bir işistasyonu hızlandırıcısı.

128-bit arabirimli 128MB DDR bellek, 6 geometri ve 8 paralel rendering veriyoluna sahip olan FIRE GL™ V5000, ayrıca 'quad-buffered' standardında bir Stereo 3D bağlantı arabirimi de barındırıyor.

Mekanik CAD [MCAD], Mimari Tasarım ve Dijital İçerik Üretimi [Digital Content Creation] ve 3D Uygulama Geliştirimi için üst performans seviyesinde çok hesaplı bir seçim olan FIRE GL™ V5000, hedef uygulama alanlarında yüksek performansı sunan bir profesyonel grafik hızlandırıcı.

ATI'nin grafik teknolojileri alanında bir devrim olan FIRE GL™ grafik üniteleri, tasarım operasyonlarında prodüktivite artışı sağlarken, süper 2D/3D hızlanım performans ve kalitesi sunuyor

Tüm öncü OpenGL ve DirectX 9.0 yazılımları için sertifikalı olan FIRE GL™ serisi, Windows ve Linux altında tam desteğe sahip.

Üst seviyesi [high-end] grafik işistasyonu hızlandırıcısı
    Komplike Mekanik CAD [MCAD], Mimari Tasarım ve Dijital İçerik Üretimi [Digital Content Creation] çalışmaları için ideal
    Optimize OpenGL® sürücüleri ile yüksek 3D ve 2D grafik hızlanım performansı
    Optimize yazılım desteği ile prodüktivite artışı
    Çift-monitör desteği
    Stereo 3D bağlantısı
    Orijinal ATI dizayn ve üretimi

• quote:

Orjinalden alıntı: yattara 61

quote:

Orjinalden alıntı: izmirli mert

ramleri 800 yap ekran kartınıda yükselt bence

3dsmax uygulamalarında kullanılmak üzere aşağıdaki konfigrasyonu topladım .

3dmax için 8800 gtx mi almak lazım

Yanlis...

3DsMax icin tek secenek HD2900XT dir. 8800GTX den iki kata yakin daha performanslidir.

Edit: Aslinda FireGL ya da Quadro kullanmak gerekir ama ben arkadasin oyunda oynamak istedigini düsünerek HD2900XT yi tavsiye ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UUGURLUU -- 16 Temmuz 2007; 10:36:13 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.